jag hinner inte med

Snart är det helg och jag stressar ihjäl mig. Har tokmycket att hinna med denna helg. Brukar kunna hantera stress bra, men just nu resulterar den i huvudvärk och att det gör jäkligt ont i höger skuldra. Känns som om någon pressar ihop axeln på mig.... aj =(

Jaja snart slut på dagen, ska skjutsa syrran till mamma o pappa direkt. Sen bär det hem för omsvidning och sedan till vännerna på fest.

Hare gott och trevlig helg!!


Jippi!!!!!

Jippi!!!!!

Min dator är lagad och på väg hem =) Lovely =D Ringde till servicen nu för att kolla läget. De sa att de hade skickat den igår och att posten skulle kontakta mig för leverans hem. Det vore ljuvligt om det låg en avi i brevlådan när jag kom hem så jag kan hämta ut den nu direkt. Ska bli så sköööönt att få ha den hemma igen. Saknar min musik, mina bilder att få surfa när jag vill utan vakande ögon över mig =) =) =) =)


Sweet =)

Lunchtajm

Idag känner jag mig lite småseg, men det är äntligen torsdag och snart helg =).... igen. Veckorna går så otroligt fort att jag knappt hinner med. Känns skönt att vardagarna flyter förbi snabbt så man kan göra roliga saker på helgerna =) 

Igår jobbade jag till klockan 00.00 och var inte hemma förens tjugo över. Kunde inte somna direkt så jag fick varva ner lite först. Vi var ute vid Knappfors och serverade faktiskt så igår var jag inte där i egenskap av kock. När vi kom tillbaka till hotellet passade jag på och tittade hur det hade blivit efter renoveringen o jisses vilken snygg bistro/lounge de har byggt. Receptionen var jättesnygg och möblerna var toksnygga. Verkligen genomtänkt och otroligt snygg design. Hoppas det kommer att uppskattas av gästerna =)

Nu är det snart dags för lunch, vi tänkte dra ner på stan och käka något. Får se vad det blir idag då. Har inte haft med lunchlåda en enda dag denna vecka heller, måste skärpa mig.

Ciao så länge!!

Ledsen =(

Fick precis ett samtal, en supergo tjej jag jobbar med ska inte få vara kvar på min avdelning längre. Det känns riktigt piss, hon är en av 2 som kommer försvinna nu som jag känner mest samhörighet med. Det är ju denna tjej jag umgås mest med =(

Piss piss piss piss

Hon lider inte av att få byta avdelning, hon har ändå planer på att gå vidare och testa något nytt. Jag tycker dock att det är jättetråkigt. Hon har ju precis kommit tillbaka från semestern, vi hann ses i knappt 4dgr. Skit


Gräsligt

När jag kom till syrran igår runt 19 så höll en massa ungdomar på och festade redan. Inget konstigt med det, såg riktigt trevligt ut med grillning och öldrickande. Men jag kan inte låta bli att ta upp själva grejen med kåren och fanatiska kårendeltagare. Jag har aldrig riktigt fattat poängen med de otroligt fula overallerna medlemmarna i de olika grupperna har på sig. De är ju sjukt fula. En oversize overall i någon gräslig färg med massa märkeslappar på som står för olika saker.  Kunde de inte ha hittat någon snygg klädsel för att känna samhörighet, denna är ju gräsligt ful.

Fast jaja, vem är jag och klanka på deras kläder, de verkar ju ha kul i alla fall. Men jag skulle i alla fall aldrig ta på mig en sådan sak.... jisses....

Sortering/rensning: nödvändigt ont =)

Igår hann jag faktiskt iväg dit jag skulle. Fick gå en kvart tidigare från jobbet. Jag köpte 2st plastbackar på 31l styck, sen blev det ett par snygga bruna badhanddukar (har redan den lilla handduken och gästhandduken i samma serie) och så köpte jag ett par nya panelgardiner till köket. Åt cremefärgade hållet i lin. Kommer bli lite skillnad i köket då jag har vinröda panelgardiner idag. Hoppas det kommer att ljusa upp rummet lite. Ska försöka få tag på ett par nya mattor till köket också. Känner mig så pysselsugen just nu, vill byta ut massa saker hemma, kuddar, prydnadssaker, ljushållare ja massor =) Det är så tokroligt. Skulle behöva jobba som inredare tror jag eftersom jag tycker att det är så roligt. Har en massa idéer som jag skulle vilja göra hemma, det är bara plånboken som sätter stopp. Jag får uppfylla mina inredningsdrömmar när jag köpt hus, känns bättre att lägga ner pengar på det än en bostadsrätt.

Pysslade i alla fall och rensade en hel del igår. En del saker slängde jag och en del hamnade i förvaringsboxarna jag köpte. Har fortfarande en hel del kvar att gå igenom, men jag får ta lite i taget. Ikväll ska jag hem till syrran och se hur hon har installerat sig i sitt nya boende. Lägenheten var ju bara halvfärdig när jag var där sist. Tänkte att vi skulle gå ut och äta lite, kan vara gott. Hennes kök är inte det största att laga mat i =)

Min moster ringde igår också. Hon hade redan börjat sälja av Cult produkterna och det gick snabbare än vad vi trodde. Många hade påpekat vilka vackra produkter hon tagit in samt att jag hade tydligen fått beröm för skyltningen att den var väldigt fin. Sådant gillar man ju att höra =D

Tjingeling så länge!!


I´m bored

Idag har jag en sådan där dag där jag är totalt uttråkad, vet knappt vart jag ska ta vägen. Jag känner mig småtrött och öm i huvudet, men det beror antagligen på åskan som dragit över. Jag skulle behöva till jysk för att köpa lite förvaringsboxar, men jag kommer inte att hinna. Jag slutar vid 18 =( Hade planer på att sortera lite hemma och fixa färdigt förvaringen i garderoben som jag påbörjade under semestern. Får kanske dra iväg på lunchen imorgon.

Nu börjar jag faktiskt sakna min dator, hoppas den kommer snart. Lite segt att vara utan faktiskt, kan inte beställa saker, kolla banken osv. Spelet i premier league som jag började med går åt skogen. Kan ju inte sitta varje dag och hålla på med det då jag inte har någon dator, blir ju knappt en gång i veckan så jag har ingen koll. Vilket naturligtvis resulterar i mindre poäng pga att puckona går och skadar sig hela tiden.... Nödvändigt

Nej, kan inte något roligt hända.....


Min trevliga lördag

Då var det söndag och vilodag. Är hemma hos mamma och pappa, vi har precis ätit lunch och ska få lite efterätt till det, vinbärspaj med vaniljsås.... mums!!

Dagen igår blev så lång att jag valde att inte åka hem på natten utan kvartade här istället. Jag var väldigt trött och öm i ryggen, men hade haft en väldigt trevlig dag. Åkte tidigt igår morse til min moster och började packa upp Cult varorna. Det kom ju in kunder i butiken hela tiden så det var inte det lättaste att springa runt. Pallen med alla saker stod mitt i butiken (den är inte så stor) Allt skulle märkas och kategoriseras så att det blir enkelt när kunderna vill handla. Vi ställde ut ett par av varje sak i butiken med artikelnummer och pris under. När kunderna vill ha är det bara att springa och hämta. Går ju inte att ha allt framme då det faktiskt är en floristbutik först och främst. När vi väl stängt för dagen började vårat arbete på riktigt. Först tog vi en varsin bil och agerade blomsterbud sen var vi tvugna att äta lite, det var seriöst den största pizzan för en person jag sett någonsin....jag lovar, den var sjukt stor. Jag tom fotade den, sjukt stor. Väl tillbaka i butiken tömde vi 2st skyltfönster och började om från nytt efter att moster städat och tvättat fönstren. Jag skyltade med Cult produkterna och hon skötte all blomsterskyltning. Jag blev faktiskt sjukt nöjd med hur varorna syntes utifrån. Det var många som gick förbi och stannade extra länge och tittade på sakerna. Hon hade beställt hem riktigt fina saker ur grundsortimentet. Allt ifrån stora till små krukor, ljushållare av alla de slag, ljus, träfat, vaser. Det gick i färgerna svart, grått, rött och vitt. Träfaten gick i ek och svart. Fotade en hel del då jag gjorde lite olika arrangemang att visa i butiken, men i och med att jag inte har fått tillbaka min dator än har jag inget att visa just nu. Hittade i alla fall väldigt mycket som jag ville köpa. Dock var jag helt slut på kvällen när vi var färdiga så jag ska köpa nästa helg när jag ska dit igen.

Vi ställde även ut mina halsband och armband i butiken, får se om någon gillar dem. Vi hängde dem i en vas med trollhassel  och ställde dem i skyltningen under helgen. Till veckan ska de stå i butiken. Får se hur det går.

Runt niosnåret på kvällen började vi bli klara så då packade vi ihop och åkte hem till moster och hennes man. Där fanns redan mor och far. Mamma var i gång och lagade en sen middag till oss som smakade alldeles utmärkt. Ingen av oss hade ju ätit ordentligt den dagen. Var även en sväng till "grusgropa" som vi kallar den och plockade lite sten på kvällen. Det var riktigt mörkt men vi hittade en del. Jag ska använda dem hemma som dekoration till min lilla installation jag har i vardagsrummet =)

Passade på att fota lite miljöbilder när jag ändå var där, så otroligt vackert på vissa ställen i den stan.

Igår flyttade min syster hemifrån. Hon ska plugga i Örebro nu så mina föräldrar hjälpte henne igår med det sista. Jag kan knappt själv fatta vart åren tar vägen, hon var ju liten nyss =) Ändå skiljer det ju bara sju år på oss. Ska bli kul i alla fall att få åka dit och hälsa på henne.

fredag

Äntligen fredag, så skönt =) Den här helgen planerar jag att inte försöka stressa så mycket då jag hade fullt upp förra helgen. Ska ju till min moster som jag tidigare nämnt och fixa med Cult varorna som har kommit nu =) Ska bli så kul =)

En kompis vill att jag ska komma till Kristinehamn imorgon då det är stadsracet i stan, men jag vet inte om jag kommer att hinna. Vore kul för det var ett tag sedan jag såg henne. Orkar dock inte stressa och fara runt hela tiden, ibland är det skönt att softa =)

Idag var vi ute igen och åt på lunchen, tradition när det är löning. Dock har det blivit lite för ofta på sistone =) Det var väldigt härligt väder ute, varmt som bara den. Kände att jag var lite väl påklädd, tur man hade ett linne under koftan. Man kanske skulle sätta sig ute en sväng sedan när man kommer hem. Jag la ju faktiskt några öl på kylning i morse....

Snart helg =)

Jag har inte riktigt varit på humör på sistone och orkat skriva. Idag känns det i alla fall lite bättre, än så länge. I morse gick jag faktiskt upp i tid när klockan ringde. Vilket inte hör till vanligheterna, jag är en snoozare. Skälet till att jag gick upp tidigare var att jag var tvungen att flytta på min cykel och mina utemöbler då de ska fixa till stengången utanför lägenheten. Skönt med frisk luft i alla fall, det var svalt och skönt i morse.  Trodde jag skulle få vara själv ute så tidigt men grannen var också ute och plockade undan de saker de övriga grannarna inte flyttat på.

Kan knappt förstå att det är torsdag redan, fredag och löning imorgon. Sen kommer den efterlängtade helgen. Shit va veckan har gått fort. På lördag ska jag förhoppningsvis till min mosters butik, har inte kollat än om hon fått Cult Design produkterna men de borde ha kommit. Ser i alla fall fram emot det.

Fick reda på i början av veckan att det var moderkortet som hade gått sönder på min dator. De hade beställt ett nytt sådant men de visste ingen leveranstid på den. Jag skulle få vänta minst 10-11 dagar till.... suck =( Visserligen har jag vant mig nu att inte ha någon dator hemma. Dock är det tråkigt om man vill kolla upp något snabbt, föra över pengar, läsa tidningar och bloggar man följer dagligen. Men men, shit happens !! Hoppas den kommer snart i alla fall, min lilla pärla.

För övrigt i veckan har jag gjort en del halsband. Det har blivit en samling nu och jag har haft på mig ett nytt varje dag till jobbet. Beställde även mer pärlor i måndags som kom igår så nu kan jag göra fler =) Är faktiskt riktigt nöjd med dem. Ska ställa ut dem hos min moster och se vad hennes kunder tycker om dem. Man kanske skulle starta eget företag med smyckestillverkning.... haha.. nejdå. Men det är faktiskt kul att sitta och pyssla med det. Jag gör något till mig själv som blir unikt. Ingen annan kommer att ha ett likadant halsband. Tänkte jag skulle ta kort på dem någon dag och kanske lägga ut dem här. Måste bara få tillbaka min dator först.

Nej. nu måste jag jobba lite. Nästa paus blir vid lunch och då ska jag äta en pastasås med kyckling och kantareller i, mumma =)

Ha det!!

Första pris går till....

Dagen började så bra, sen stöter man på en J---vla mansgris som i princip skyller framtidens undergång på mig efter att jag enbart sagt Hej!! Tack för det, tack så jättemycket. Verkligen, jätterolig start.



Dagens påbörjade huvudvärk samt enormt dåliga humör tilldelas asshole nr 1.

Grattis K till första pris, en stor j--vla fet mental spark i skrevet.


Åhhh... jobbigt

Idag efter lunchen insåg jag att jag verkligen lider av dålig karaktär. Vi var några stycken som inte hade lunchlåda med oss. Sen kommer någon på det briljanta förslaget om Kina mat, igen. Och här sitter man nu, igen, med enorm matkoma och ångest. Det är ju så fruktansvärt gott med deras buffe och kycklingspett.... yummie =) Dock är det svårt att sluta äta även fast man är tokmätt.

Full rulle....

Då var helgen över och den har gått väldigt fort igen, tyvärr. Den har i allafall varit väldigt trevlig och fartfylld. Det enda jag har gjort hemma i princip är att sova. Fredagen slutade väl trots dagens dåliga humör. Det blev god mat, några glas rött vin och mys.

Lördagen for mamma, jag och syrran till Örebro för att fixa med syrrans lägenhet. Vi var till Ikea och handlade lite saker och sedan for vi en sväng till Marieberg och kollade på kläder och datorer då syrran ska köpa en bärbar. Dagen gick fort och snabbt blev klockan mycket. Väl hemma hann jag bara lämna av sakerna jag handlat och åka iväg till en kompis för att titta på film med vännerna. Fick inte så mycket shoppat till mig själv i lördags, det blev en ny tunn kofta och ett par nya prydnadskuddar till sängen.

Igår åkte jag till Karlstad och hade lite mer tur under den snabba timman jag hade vikt för shopping. Hittade ett par nya snygga wrangler jeans och ytterligare en tunnkofta på Carlings, samt att par linnen från Gina Tricott. Sen köpte jag lite saker jag behövde till min smyckestillverkning, shit va dyrt det var. Vid lunch var det dag att åka och hälsa på min bror och hans familj. Där fick jag lunch och sedan fortsatte dagen med bus och lek med mina syskonbarn. O var en solstråle som vanligt och K var kramgo och busig. Shit jag drunknar verkligen när jag tittar in i K's ögon, de är så otroligt vackra och hela hon är toksöt. Avgudar verkligen de där två. Bror min fick ett ryck och gick ut i skogen en sväng och plockade lite kantareller till mig. Otroligt gulligt, jag älskar kantareller =) Sen blev det lite fika på eftermiddagen, jag hade gjort en kladdkaka som vi mumsade på. När jag skulle åka därifrån passade jag på och ringde min andra bror för att fråga om jag kunde få titta förbi på vägen hem och naturligtvis gick det bra. De bjöd på middag och lilla T var i sitt esse. Klockan var mycket men hon lyckades röja och hålla igång oss rejält. Tur jag hade med kameran, blev några bilder samt att jag videofilmade några små snuttar. Hon är så söt den tjejen och så go när hon sjunger. Innan jag åkte därifrån fick jag världens goaste kram och puss på kinden =)


Passade även på att hälsa på P när jag åkte förbi Kristinehamn. Klockan var mycket så jag stannade bara en timma, men som alltid var det trevligt att träffa honom med. Synd att jag inte hade mer tid ändå.



Hela helgen har varit jättetrevlig och fullspäckad, men jag gillar att ha saker att göra. Att få umgås med mina syskonbarn är värt guld och träffa mina syskon är alltid trevligt. Synd att vi bor en bit ifrån varandra bara. Inte lika lätt att göra spontanbesök.


Snart helg!

Nu är det äntligen sista timmen och sen bär det av hem. Eftermiddagen har som tur var gått fort. Humöret börjar även det lätta, men det är bara för att jag snart ska få gå hem. Ljuvligt =)

Fredag eftermiddag är absolut min favoritdag, då har man hela helgen framför sig.

Hoppas på solsken i morgon när jag ska iväg och shoppa. Får även hoppas att de fått in snygga höstkläder så jag får fylla på min garderob. Vill ha nya skor. =)

Nice

Åskmoln

Idag är jag verkligen på dåligt humör. Vore jag en seriefigur skulle ett svart åskmoln cirkulera över mitt huvud med blixtar och allt. Ingen bra dag alltså. Just nu längtar jag bara hem. Vill bara hem hem hem, laga lite god mat, öppna en flaska vin, tända ljus och bara krypa ner i soffan under täcket och mysa till en film.

*morr*

Tiiiidddeeennn ggåårr sssååå sssaaakkktttaaa

Idag står tiden totalt stilla, där fick jag för att jag sagt att veckan för övrigt har gått fort. Jag har direkt inget att se fram emot när jag kommer hem, ska städa. Men jag längtar verkligen hem. Känns bara så segt idag. Vill hem och pyssla och greja. Göra fint och mysigt, byta ut lite inredningsdetaljer och ställa fram lite nytt som passar hösten som kommer. I går tände jag mina stora ljuslyktor som jag har stående på 3stora terracotta färgade rustikblock på golvet. Har ställt dem mot väggen som trappsteg och sedan placerat lyktorna på dem samt några stenar jag plockade nere vid Stenhammaren. Blev en liten fin installation som passade i mitt vardagsrum. Ljuset spred sig fint över väggen och jag hade det riktigt mysigt. Satt och gjorde halsband, drack lite rött vin och njöt. Perfekt att sitta och göra halsband/armband framför tvn då får man lite mer gjort =)


Ska till Örebro på lördag, ska passa på och kolla om jag hittar några nya gardiner till köket. Kollat i jotex och där finns det mycket fint att beställa, men jag är ute efter en panelgardin med lite färg på. De jag har nu är ju vinröda med mattor i samma färg. I och med att jag har liknande lattefärger i köket behöver jag tyg med ordentligt färg som lyser upp lite.



Nu längtar jag till lunchen. Ska äta wraps med tacofyllning samt en grönsallad idag. Ska bli gott. Är dock en 45min kvar till lunchen och det känns som en evighet.


I Like Cult Design =)

Idag är jag superglad och längtar redan till nästa helg. Pratade med min moster igår som har en floristbutik på annan ort. Jag hade tidigt i våras kontakt med en leverantör för krukor, ljuslyktor ja en massa olika inredningsprodukter från ett känt märke i Sverige, Cult design. Mitt eget favoritmärke när det gäller smådetaljer i inredning. Jag fixade så min moster fick hem kataloger och kontakt med en säljare från det bolaget. Och nu, äntligen, har beställningen gått iväg och produkterna väntas komma nästa vecka. Ska bli så kul. Jag kan knappt hålla mig =) Bokat in lördag nästa helg att vi ska åka till hennes butik för att kolla in allt hon beställt, samt kolla skyltningen hon gjort med produkterna. Vore lägligt att spärra mitt konto till nästa helg annars kommer jag shoppa mig pank. Det sista jag behöver hemma just nu är mer prylar, men det är så svårt att låta bli. Får rensa ur lite hemma så jag kan fylla på med nytt  =)

Cult design produkterna är perfekta att ge bort som presenter och julklappar. De är stilrena, vackra samt att det finns så otroligt många olika kombinationer man kan sätta ihop. I just love it!

Moster berättade att säljaren hade kommit ihåg mig trots att det var ett halvår sedan jag var i kontakt med henne, Jag hade tydligen gjort intryck. Ett positivt sådant får man hoppas =)

Kommer ta med kameran nästa vecka, bara jag får tag på en dator (eller fått hem min) så kommer jag lägga ut bilder på de produkter hon köpt. Ska bli så nice.



Mmmm... kycklingspett

Seriöst, jag har världens största matkoma just nu. Känns som om jag vore gravid i åttonde månaden. Vi var några som käkade lunch på kinan och som vanligt är det svårt att hålla sig borta från kycklingspetten. Blev 3-4 spett, några vegetariska minivårullar samt nudlar. Smarrigt som bara den. Man plockar inte på sig så mycket, men man blir alltid riktigt mätt. För mätt och som vanligt klagar man efteråt, men man har sig själv att skylla =)

Jag försöker hålla mig positiv med att idag är det onsdag, halva veckan har gått. Snart är det äntligen helg. Har så mycket jag ska hinna med i helgen, roliga saker så jag känner mig ivrig som ett barn. Lördagen ska spenderas med shopping samt fixning med syrrans nya lägenhet. Har ju inte varit och sett den än. Ska flytta dit saker och pyssla lite. Tokroligt, älskar inredning =) Söndagen ska jag förhoppningsvis spendera med mina syskonbarn. Saknar de små liven som bara det. Det riktigt kryper i kroppen på mig. Vill bara åka dit och krama dem hela tiden. Springa runt och busa. O går ju för fulla muggar nu så det ska bli kul att se. Sist han var hemma hos mig gick det ju lite skakigt. Får hoppas i alla fall att det blir av. Är preliminärtbokat just nu, mycket kan hända på några dagar särskillt med barn.

3½ timma kvar utan dagen. Tiden går faktiskt ruskigt fort just nu. Man hinner knappt med.

Ciao så länge!


Klantigt

Idag gjorde jag något dumt, klantigt, vilken amatör jag är.... Nejrå, men klantigt var det. Hittade ett par skor i garderoben som jag inte använt sedan förra sommaren. Jättesöta sandaler på hög klack. Tänkte passa på att använda dem när det fortfarande är fint väder. Mina fötter tyckte inte samma sak och strejkar, fått skavsår på stortån och det gör så ont. De andra skor jag har med klack har funkat bra, men de här verkade mina tår inte alls komma överens med.

Ska ta ett fotbad när jag kommer hem, har sprungit runt barfota idag =)

*Morr*

I natt har jag sovit fruktansvärt dåligt. Vaknat flera gånger. Ställde klockan på åtta då jag börjar kvart över nio så att jag skulle få en timma extra vila då jag inte sovit bra. Vad händer då? Jo Samhall fann det passande att börja klippa gräset utanför mitt sovrumsfönster klockan sju på morgonen. Jättekul!! När han väl slutat klippa efter en halvtimma tänkte jag, skönt nu kanske man kan få i alla fall några minuters vila. Nej, då drar han igång med röjsågen/trimmern precis utanför mitt fönster. Suck.... det var ju kört, bara att kliva upp. Det borde faktiskt vara förbjudet att klippa gräset så tidigt på morgonen. Borde finnas en gräns att inte innan nio eller tio på förmiddagen. Det finns ju faktiskt människor som jobbar natt. De kan väl rensa ogräs eller nåt först. Sen kan man faktiskt visa hänsyn genom att klippa gräset på framsidan först där vi i mittenhuset inte har sovrummen. Då hörs det inte lika väl. Att börja med baksidan där vi har sovrummen klockan sju på morgonen, det är grymt. *Morr*

Gårdagen blev riktigt trevlig trots den bistra incidenten med lunchlådan. Efter jobbet hämtade jag upp M och for ner till stan för en fika. Trots en halvinkometent cafébiträde lyckades vi tillslut få vårat fika, jag tog mig en Espresso med blåbärspaj, smarrigt! Jag tror vi lyckades avhandla de flesta samtalsämnen som finns under de 3 timmar vi satt där. Men det var riktigt mysigt. Skönt att sitta ute fast solen inte låg på oss, bra med lite frisk luft. Man får passa på medans vädret tillåter.


"Vilken kändis dejtar du?"

Gjorde ett test jag hittade på en annan blogg. Testet går ut på "vilken kändis dejtar du?" Man får svara på några frågor och får sedan veta vem kändisen är. Först fick jag reda på att det var Sven Göran Svennis Eriksson, yeah right, kan ju aldrig stämma. Så jag gjorde om det igen och fick Mikael Persbrandt, det passade banne mig bättre =)

Vilken kändis fick DU?

Svennis.... haha.... de är så roliga

Soldyrkare

Precis kommit tillbaka från lunchen, fullkomligt ljuvligt att sitta ute och äta. Har dock lite ångest över att jag fick lov att synda idag igen (tack vare matlåda incidenten imorse) så jag och en kompis drog till gamla hederliga Sibylla. Nu får det vara nog dock, blivit lite för mycket skräpmat på sistone. Jag som HÖGST brukar äta skräpmat en gång i månaden, på vinterhalvåret blir det mer sällan. Visst jag kunde ha tagit en sallad, men var inte riktigt sugen på det.

Hoppas solen håller i sig i veckan, har inte sett vädret än. Det skulle i alla fall vara trevligt och få lite mer soltimmar, det har vi inte varit bortskämda med i sommar.


Bra start på dagen =/

Mycket bra start.... suck. Lyckades med bragden att tappa lunchlådan i morse och locket satt ju naturligtvis inte på. Klockan var 08.54 och jag skulle åka hemifrån 09.00. Matlådan fann det passade att mellanlanda på mina byxor innan det tillslut hamnade överallt på golvet i köket. Nice, verkligen!!!! Fick skynda mig att byta kläder samt torka upp skiten från golvet och dra iväg. Vad ska man äta idag då???


Helgen har för övrigt varit bra, gått lite för fort bara. Fredagen spenderades med rött vin, god mat och mys till film. Lördagen for vi ut till min väns föräldrars hus. Där blev det lite rogivande gungande i hammocken med härlig utsikt över tomten och skogen. Lugnt, skönt, solen sken som önskat. Det var bra för själen. Sen var det trevligt att prata med tjejerna medans pojkarna satt och tittade på fotbollen. När väl den var slut var det dags att grilla. Då var man hyfsat hungrig så det var riktigt gott, blev både grillad kyckling och majskolv. Sen fortsatte kvällen med poker, öldrickande, en liten lek och mycket prat. En efter en gick och la sig och tillslut var det bara J o jag kvar. Skönt att sitta och prata lite. Sen blev det dags att krypa till sängs runt 3 snåret.

På söndagen for vi till Salladsbaren och åt lite pizza. Sedan åkte jag hem och sov några timmar på soffan, var lite trött =)  Några timmar på kvällen spenderade jag med M o M och såg på Simpsonsfilmen. Den var stundtals riktigt rolig.

Jag har gett mig in på djupt vatten...

Det är precis som det låter. Jag har gett mig in på ett område där jag absolut inte har någon som helst koll, förrutom spelares snygghet vilket naturligvis inte är något att vinna på. Mina vänner har en liga i fantasy premier leage. Förra året spöade min vän M skiten ur grabbarna om jag inte minns helt fel. Det gick i alla fall väldigt bra för henne, inte helt säker på slutresultatet dock.

I år har lilla jag gett mig in i matchen. Jag som är totalt ointresserad av fotboll, såvida inte Sverige spelar förstås. Man skulle plocka ihop ett lag där man hade en summa pengar att köpa spelare för. Man skulle ju göra lite smarta drag och plocka ut spelare som är bra och spelare som har potential. En del spelare var ju väldigt dyra så då fick man backa upp med spelare som kostade mindre och inte låg lika högt i poängligan. Spelare som man ändå trodde kunde ha en chans. Samlar man på sig poäng tror jag man kan byta ut de kassa mot bättre spelare. Som sagt var jag är inte helt införstodd i det hela än. Det kommer väl.

Jaja, till själva urvalet som inte var det enklaste. Visst känner man igen några namn från vännernas snack, lite från tv och tidningar. Men det är ju inte till större hjälp. Naturligtvis var det lätt att plocka ut bra spelare efter deras samlade poäng från förra året.  Man kunde ju inte plocka alla i toppen för det hade man ju inte råd med. Så jag satt och läste lite, gick på känsla och tror att jag tänkte rätt när jag valde "lågoddsarna" ut efter vilka lag de mötte i de första matcherna. Möter de topplag (som jag faktiskt hör o häpna har koll på) så är det ju inte säkert att de tar poäng pga att de möter ett starkt lag med många toppspelare. Då valde jag några som mötte "halvbra" lag. (Tror jag i alla fall =) Min teori är antagligen totalfel och jag får säkert sitta och skämmas i slutändan =) men det var värt ett försök iallafall.

Imorgon startar första matcherna så det blir väl att man kommer att se dem om tjejerna vill. Killarna kommer i alla fall definitivt sitta bänkade framför tvn. Antagligen vi också eftersom vi tjejer är med i ligan. Det ska bli en roligt grej i alla fall. Hyser dock inte för stora förhoppningar kring min insats med tanke på att jag verkligen har noll koll. Ska dock bli kul att se vilka lag de andra plockat ihop och hur jag ligger i jämförelse.

     

Fredag Wohoo


Det är så skönt att det äntligen är fredag. Veckan har faktiskt gått riktigt fort ändå trots att jag gnällt och lidit av min tristess. Ikväll tror jag det blir lite film och mys hemma. Skulle få låna ett par filmer av en kompis på jobbet, hoppas han kommer ihåg att ta med dem. Annars har jag några hemma jag kan se. Imorgon ska vi ut till M's föräldrars hus för att grilla och ha det trevligt. Ska bli riktigt skönt faktiskt, har längtat riktigt ordentligt. Måste iväg och inhandla lite råvaror till grillen också, drickat har jag ju redan fixat. Funderar på kyckling, det funkar alltid =)

Hoppas det blir sol imorgon!

Söt kärlek.....

Läste en gullig text på family.se där man kan skicka in kort och skriva en liten text till. Om tex bröllop, dop, vykort, kärlek osv. På en bild fanns det ett kort taget på 2händer med förlovningsringar och texten under löd :

"Den dagen då en stum man säger till en döv person att en blind man såg en förlamad kvinna gå på vattnet slutar jag älska dig! "

Det var faktiskt lite sött skrivet =)

Du har tappat ditt ord

Du har tappat ditt ord

Du har tappat ditt ord och din papperslapp,
du barfotabarn i livet.
Så sitter du åter på handlarns trapp
och gråter så övergivet

Vad var det för ord - var det långt eller kort,
var det väl eller illa skrivet?
Tänk efter nu - förrn vi föser dej bort,
du barfotabarn i livet.

Nils Ferlin


Börjar man bli gammal om man tar en tupplur efter jobbet?

Det är så fruktansvärt kvavt på jobbet att tom alla papper känns fuktiga. Känns tom jobbigt att andas när luften är så tung.


Två dagar i rad har jag somnat i soffan direkt när jag kommit hem ifrån jobbet. Är inne i en trötthetsperiod just nu. Börjar man bli gammal kanske och ibehov av en eftermiddags tupplur? =) Nej jag vet inte, har kanske hållit igång för mycket och inte riktigt tagit igen mig än tror jag. Att jag är så trött strider emot andra känslor jag har just nu. Jag lider av enormt stor tristess av att det händer för lite saker runtom mig. Jag jobbar på dagarna, det är fine då håller man igång även om det inte alltid är så kul. Det är på kvällarna som tristessen blir som värst. Det riktigt kryper i skinnet på mig. Hotellet är stängt så inget extra jobb där. De jag umgås med har sina liv så där vill man inte heller gå och störa när man har tråkigt. Där jag bodde förut var saker och ting lite livligare än i den här stan. Vi kunde gå ut efter jobbet och sätta oss på en uteservering och ta en öl, snacka lite skit. Vi tog bilen eller cykeln ut till Skärgården och köpte glass, solade, åkte inlines, myste. Här finns det inte så mycket och göra. Eller så har jag inte hittat de ställena än. Var ute och gick en liten promenad härom kvällen när tristessen blev som värst. Gick igenom stan och där var det helt dött. Kom någon enstaka person som passerade och några bilar som for förbi men det var allt.


Har precis haft lunch, vilket inte smakade något gott idag. Salladen var god typ. Tappar matlusten när det är så kvavt. Jisses vad uttråkad jag är, klättrar på väggarna snart. Må dagen gå fort så man får komma hem och pyssla lite.

Undrar hur det går för min dator, har den kommit till Växjö än måntro?


Just det ja, för en gångs skull var jag ute i tid och handlade på bolaget igår efter jobbet. Tack vare K som även han behövde handla lite. Så nu har man fixat saften till helgen =)


Ciao så länge!


Lagning nästa

Då har ett transportbolag precis kommit och hämtat upp min dator från jobbet. Den ska sedan skickas vidare ner till Växjö för reparation. En liten bit att åka. Hoppas det går bra i alla fall och att jag får tillbaka den fort. Har i alla fall vant mig nu att inte ha den på kvällarna. Får uträtta mina ärenden under rasterna på jobbet så det funkar.


Sol, räksallad och trevligt sällskap!

Precis kommit in till verkligheten igen, lunchen är slut =( Det var i allafall väldigt skönt att sitta ute och äta lunch. Blev en räksallad med lite grovt bröd till. Lunchade med O, stötte på honom för några veckor sedan innan dess var det 2år sedan jag träffade honom. Så vi satt och pratade lite om vad som hänt på sista tiden samt vad framtiden har i sitt sköte.

Hoppas solen tog lite så man får lite färg på kuppen. Är likblek så skulle jag gå klädd i bikini skulle folk skrika att de blir bländade ;) Nejrå, så farligt är det inte. Dock regnade det mycket de första veckorna under min semester så då hade man ju inte chansen att bättra på färgen. Hotellet är också stängt så jag kan inte gå dit och sola heller. Tur de öppnar snart så jag inte behöver vara en blekfis till hösten =)

    


"Har du testat ta ur batteriet?"

Jaha, hade inte så mycket tur igår som jag hoppades. Tappade snarare all hopp efter att ha talat med datasupporten. Ringde upp när jag kom hem igår, fick prata med en kille som inte verkade vara helt torr bakom öronen. Han verkade faktiskt inte ha mycket bakom pannbenet heller för den delen. Jag presenterar mig och ger info om vad det är för dator jag har, berättar vad som hände, hur datorn är nu och vad jag gjorde för åtgärd enligt rutin alltså ta ur batteriet, koppla bort strömkällan osv. Först börjar killen med att säga öh typ 5ggr, sen ställer han den intelligenta frågan "Har du testat att plocka ur batteriet?" Jomen som jag precis inledde samtalet för 20sek sedan, ja jag har plockat ur batteriet, flera ggr, det funkar inte. Killen fortsätter med ett gäng öh till och ställer sedan samma fråga igen "Har du testat att plocka ur batteriet?" Alltså jag tänkte killen kan inte vara sann, sover han på jobbet eller vad händer? 20minuter senare och ytterligare 3frågor om jag hade tagit ur batteriet kommer han fram till samma resultat som jag redan visste innan, datorn är död och måste lämnas in. Nähä... det säger du inte... *ironi* Att det skulle behöva ta 20min, 5frågor om jag hade testat att ta ur batteriet samt ytterligare ett påhitt om att det var strömkabeln det var fel på, minst 50st öhhh innan han kom på att den skulle lämnas in. Alltså jag är hyfsat teknisk, dock inte så insatt i datorer men hallå, efter att ha förklarat allt hur datorn låste sig och och numera är död utöver fläkten som surrar kan omöjligtvis ha med strömkabeln att göra. För övrigt var batteriet fulladdat.

Jag förstår att man inte kan diagnostisera felet över telefon utan att själv pilla i datorn. Det krävde jag inte heller. Samtidigt behöver man inte bete sig som en komplett idiot och ställa samma frågor 5ggr. Särskillt när jag var väldigt informativ från första början.

Jaja, de kommer och hämtar datorn onsdag eller torsdag vilket är bra. Så jag får finna mig i att klara mig utan ett tag. Hoppas dock att det inte dröjer för länge. Är man van att ha dator och blir utan så känns det lite segt och tråkigt. Låter man det bara gå några dagar har man vant sig att vara utan. Jaja, så är det tyvärr. Hoppas att det fixar sig i alla fall och att det blir bra och inte blir några mer problem.

Ciao så länge!

Håll tummarna!!

Ska hem nu och ringa HP supporten. Håll tummarna för mig, jag ber om ett mirakel nu låt den fungera utan att jag behöver lämna in den. Trött på all jäkla otur =(

Helgen som varit

Liten sammanfattning av min helg då!

Lördagen började ju naturligtvis så fint med att datorn pajade som ni kan läsa nedan. Bra start tänkte jag. Vad sker härnäst? Fjuttar jag eld på restaurangen, trillar över bröllopstårtan, spiller på bruden? Nej, det hände tack och lov inget mer. (Ovanligt, jag har jämt otur)

Började vid 14.00 och allt flöt på bra, hann färdigt med allt som skulle vara till bröllopet. Bara grillningen kvar. Så det var bara att vänta. Bröllopet var vid 16.00 så runt 17.00 började gästerna trilla in. Entrérätten gick ut, folk åt och drack. Sen stod jag ute på uteplatsen med grillen och inväntade att bord efter bord skulle komma för att hämta köttet jag grillat. Även det gick snabbt. Sen blev det lite stressigt för maten började sina så jag fick rusa in i köket och med hjälp av serveringspersonalen fixa ihop lite mer. Folk var tydligen väldigt hungriga för det gick åt. Stort tack i alla fall till bra och fruktansvärt rolig serveringspersonal. Jag skrattade konstant hela kvällen =) 

Bröllopsparet var strålande vackra, var en riktigt fröjd att titta på dem. Var jättekul att se dem när de dansade bröllopsvalsen till en instrumental version av Nothing else matters (Metallica). 

Innan jag gick sen fick jag montera på sista delen på tårtan samt ställa på brudpars nallarna. Det var verkligen en jättefin tårta, den såg supergod ut. Tror den var gjord i sugerpaste, såg ut så. Den är mer lättkavlad samt lätthanterlig mot vanlig marsipan. Är inte helt säker dock eftersom jag inte smakade själv. Kom hem efter tio och tog det lugnt, hade så ont i ryggen så det var skönt att ligga på soffan och slappa lite.

Söndagen blev riktigt trevlig. For i väg och handlade med råvaror i Kristinehamn och for sedan till Karlstad. Väl hemma hos min bror fikade vi till att börja med. Det var bror min med sin tjej och deras lilla guldklimp T, mor och far samt min syster och lilla jag. Alldeles lagomt. Efter fikat var det dags för mig att dra igång med maten. Det blev tillslut en mördegsinbakad fläskfilé med en bacon, lök och champinjon fyllning. Sen blev det en potatispuck med stark ost och färska örter i samt en trattkantarellsås och en grönsallad med fetaost och oliver till. Sen hade jag även gjort vitlöksbröd till maten. Allt smakade jättebra och alla verkade var nöjda. Fick även med en bit till lunchlåda idag som satt riktigt fint i kistan. Till dessert fick vi en choklad/kaffe fromage som bror min gjort, serverat i glas toppat med lite grädde. En perfekt avrundning på måltiden.

För övrigt myste jag med T och tog en massa kort på henne. Hon är så otroligt söt och go så det är inte sant. Envis också för den delen, hon vet vad hon vill och inte vill =) Hon är i en så roligt ålder nu, fyller 2 i oktober så det händer så mycket i utvecklingen.

Klockan blev runt tio på kvällen och det var dags att fara hem. Kom isäng sent som vanligt för att sedan gå upp och åka hit till jobbet. Slapp köra i morse i alla fall idag var det K´s tur.

Nej, nu får jag se till att jobba lite mer.

Ha det!

J_vla Sk_t

Nu har min splitter nya dator komplett lagt av, jättekul, verkligen =( =( =( Satt och småsurfade lite i lördags innan jag skulle iväg och jobba. Då låste sig fanskapet. Gick inte att utföra ett enda kommando utan det var helt kört. Inget hände få jag följde rutin och fick stänga av den på powerknappen, plockade ut batteriet och strömkällan. Satte i igen och startade om datorn på nytt. Vad händer då? Absolut ingenting, datorn startar, men ändå inte. Skärmen är helt svart, sen hör man ett dovt surrande en liten stund men den kickar inte igång...... Suck, varför ska jag ha en så jävla otur för. Börjar lessna på det här är inget kul längre om det ska jävlas hela tiden. Köpte datorn i slutet av april, har verkligen funkat jättebra. Den är pedantskött och mitt lilla skötebarn, men ändå ska det jävlas.


Försökte ringa HP supporten men naturligtvis var den inte öppen på helger, så jag får ringa idag när jag kommer hem. Var till Karlstad igår så det bästa hade ju varit om jag hade fått prata med supporten i helgen för då hade jag kunnat lämna in den igår om det inte löst sig. Nu vet jag ju inte hur länge jag blir utan datorn. Tur vi har på jobbet...


Jag blir så trött....


Me so tired

Jag är så trött, kom hem strax efter nio. Fick kompa från ena jobbet vid halv fyra idag. Gick direkt till det andra jobbet och började med förberedelserna till bröllopet imorgon. Det tog längre tid än vad jag hade väntat mig. Entrerätten såg ut på ett annat sätt än vad jag  hade tänkt mig. De ville ha parmarullar, man la ut dem, bredde på philadelphiaost, ruccola som "hänger" utanför kanten på parman. Sen rullade man ihop dem. Det såg verkligen jättetrevligt ut och kommer bli bra på tallriken. Men det tog längre tid att göra så. Jäkla parman satt ihop så man fick vara ûber försiktig så den inte gick sönder när man skulle separera dem. Därför tog det tid.

Sen gjordes det andra, lite sallader, röror, saker till varmrätten osv. Tur att R var där, han hade förberett mycket.

Shit, är riktigt öm i ryggen. Hade fel arbetsskor på mig, de "riktiga" skorna är på hotellet. Sen hade de ett hårdare golv där jag var nu så det känns i ryggen.

Missade filmkvällen också, var tråkigt =( Hade räknat med att vara färdig vid sju om det hade gått som jag planerat. Men så blev det inte. Så de andra gick ut och åt själva, sen blev det film som jag förstod det.

Imorgon börjar jag vid två, ska bli superkul att få jobba på deras bröllop. Ser fram emot att få se dem i sina kläder stolta, lyckliga och nygifta =)

Hela denna helg kommer att handla om att laga mat för mig. Dels idag och i morgon. Samt söndag då jag ska laga mat åt min bror med familj samt till våra föräldrar. Tror jag ska göra smördegsinbakad fläskfilé med potatispuck och någon go sås. Tror brorsan hade trattkantareller hemma, mumma =) Sen blir det någon förätt och efterrätt till det, har dock inte bestämt vad än. Sen ska jag ev bjuda en kompis på mat på kvällen också om det blir som planerat. Så ja, lagar mat hela helgen. Men det är självförvållat, jag klagar inte. 

Nej, tror faktiskt att jag ska gå och lägga mig snart. Är jättetrött och ryggen tar livet av mig.

På återseende!!


välkommen till vålan kinalestulang

Nej nu var jag elak, ber om ursäkt... =)

Idag var vi ute och åt på kinan på lunchen.... o skräll, för en gångs skull hamnade jag INTE i matkoma efteråt. Det hör inte till vanligheterna. Kycklingspetten är ju så goda, allt på buffen är gott =) man äter fastän man är mätt.

Dagen gick för övrigt fort, lovely

Höres!

Seriöst, sjuka människor

Jag kan för mitt liv inte förstå vad som försigår i dessa människors huvuden. Planera att stjäla ett barn genom att skära ut det ur mammans mage..... Blev så arg när jag läste denna artikel.

Vad är det för fel på människor???


Massor med frukt o grönt

Jag brukar i normala fall vara en riktigt slarver när det gäller att sköta kosten. Jag äter alltid nyttiga produkter, fullkornspasta/ris, grovt bröd osv. Det jag slarvar med är ett äta kontinuerligt, ofta blir det bara frukost och ett varmt mål mat om dagen. Känner dock att jag börjar komma tillbaka på rätt spår nu efter semestern. Frukosten består ofta av smörgås av något slag alternativt osötad fil med frusna bär i och knäckebröd. Lunchen brukar vara välkomponerad med mycket grönsaker. Och om jag inte är trött när jag när jag kommer hem från jobbet blir det en varm måltid till (förrutom igår då) Mellan målen på rasterna äter jag mycket frukt. Är så jäkla gott. I morse åt jag frusna exotiska frukter, svalkande och gott. Nu efter lunchen blir det vindruvor och till eftermiddags rasten har jag Jag brukar i normala fall vara en riktigt slarver när det gäller att sköta kosten. Jag äter alltid nyttiga produkter, fullkornspasta/ris, grovt bröd osv. Det jag slarvar med är ett äta kontinuerligt, ofta blir det bara frukost och ett varmt mål mat om dagen. Känner dock att jag börjar komma tillbaka på rätt spår nu efter semestern. Frukosten består ofta av smörgås av något slag alternativt osötad fil med frusna bär i och knäckebröd. Lunchen brukar vara välkomponerad med mycket grönsaker. Och om jag inte är trött när jag när jag kommer hem från jobbet blir det en varm måltid till (förrutom igår då) Mellan målen på rasterna äter jag mycket frukt. Är så jäkla gott. I morse åt jag frusna exotiska frukter, svalkande och gott. Nu efter lunchen blir det vindruvor och till eftermiddags rasten har jag lagt undan en nektarin och ett äpple. Har även tagit med morötter till jobbet, gott och knapra i sig under eftermiddagen. Bra sätt att hålla sötsuget borta också. På jobbet får jag inte dricka sötdricka (en regel jag har, bryter den någon gång). Är laktosintolerant så jag kan inte dricka mjölk så då blir det mycket juice, dricka, smaksatt mineralvatten hemma. På jobbet har vi lyxen med en vattenapparat som både erbjuder kolsyrat vatten samt vanligt. Alltid kylt och lättåtkomligt. Det är bra =)

Känns bra att komma på rätt spår igen med maten. Man mår bättre när man äter mindre men ofta. Glad att jag älskar grönsaker och frukt, så gott. Vet inte vad jag skulle göra om jag vore allergisk mot det. Var på affären igår och det är riktigt kul nu när det börja komma in nyupptagna grödor till butikerna. Morötter, färskpotatis, palsternacka, rotfrukter.... mums

Steg ett är ju att rätta till måltiderna, steg 2 är att komma igång igen med motionen. Ut och gå är så fruktansvärt skönt. Tar man med stavarna bränner man lite mer. Man är nöjd när man kommer hem och känner sig piggare. Saknar det, måste komma igång igen. Sen skadar det ju inte om man trimmar kroppen lite, samt att hjärtat mår bättre. Önskar att jag vore morgonpigg, då kunde jag gå ut på morgonen en timma när man bränner mer. Men jag är på tok för morgontrött för det. Spelar ingen roll om jag lägger mig nio varje kväll så är det samma sak ändå varje morgon. Ska försöka göra ett test om ett par veckor när jag går sena passet igen och börjar nio. Ska försöka lägga mig i tid och gå ut och gå innan frukost. Se om det funkar, vore ju bra om jag kunde bryta min ovana.

Nej, nu är vindruvorna slut, dags att hämta lite mer=)

Hej så länge!

RSS 2.0