Har sett bättre....

Igår såg jag nog den sämsta filmen jag någonsin sett, åtminstone vad jag kommer ihåg just nu. Vi hade pizza samt filmkväll och såg The Signal. Rekommenderar den INTE. Var på tok för konstig för min smak. Var trevligt att träffa alla och umgås, sådant är alltid mys. Viggo var söt som vanligt, man blir så jäkla glad när man ser honom.

I princip klar...

Nu är äntligen garderoben klar, förrutom lite småprylar som ska upp på väggarna =D Jag har målat färdigt det sista igår och idag kom pappa och la in ek clickgolv. So nice =D

Idag har jag hängt upp kläder på galjar, ställt in en skohylla som numera är överfull. Snart ska jag ge mig på att sätta dit spegeln och ställa in en golvlampa för lite bättre ljus. Ska skruva upp lite krokar så jag kan hänga upp smycken och skärp. Kommer bli så bra =)

Längst in i rummet har jag gjort iordning en liten myshörna åt lilla missen. Hon älskar att ligga på golvet där det är lite trångt och privat. Så jag har lagt en filt på golvet och ställt för skohyllan så hon kan smita in och få vara i fred. Tror hon kommer att gilla det, min lilla sötnos.

Snart är den slut...

Sista semesterdagen börjar lida mot sitt slut, imorgon börjar allvaret igen. Tog medvetet en dag extra så första veckan inte blir lika lång. Har sparat lite semesterdagar som jag tänkte utnyttja i höst, så känns det inte lika långt till jul ledigheten =)

Idag har jag haft en toppendag, trots migränattacken jag fick igår kväll =/ Sov ut ordentligt i morse, myste för fulla muggar och bara njutit av att vara ledig. Var iväg en sväng och köpte färg till garderoben. Orkar nämligen inte vänta utan bestämde mig för att göra den i princip färdig nu. Köpte en färg vid namn Café, ljust beige/brun. Går i ton med de andra färgerna i lägenheten. Har rollat en gång nu ikväll och ska göra en andra strykning imorgon kväll. Sedan är det bara att vänta på att pappa ska komma så vi får lägga in nytt golv därinne. Sen ska bara spegeln, ev någon mer lampa upp på väggen så är det äntligen klart =D My own dressing room =)

Nej nu är det nog dags att krypa isäng, börjar tidigt imorgon.

Ser fram emot imorgon eftermiddag, då blir det fika hos min favvo familj i Kga. Saknar Viggo som en tok =D

Så jäkla synd...

Jag är absolut ingen sportfåne och tittar sällan på sport. Men såg fram emot att få se Susanna Kallur springa 100m häck. Såg superladdad ut och har sådan jäkla otur att hon ramlar vid första hindret pga att hon inte får över första benet. Slog i marken riktigt ordentligt. Man såg besvikelsen i hennes ansikte. Det som gjorde mig arg var att efteråt blev hon intervjuad av SVTs reporter. Hon stod rödögd och var nära på att börja gråta flera gånger så hon vände bort huvudet lite. Satt hemma i soffan och bara skrek åt reportern LÅT HENNE GÅ DÄRIFRÅN. Varför låta henne stå där och plågas över en massa för tillfället orelevanta frågor när hon nu var så ledsen över en missad final.

Skärpning....

<3

<3<3<3<3<3<3Jag har helt enkelt Världens Bästa Föräldrar <3<3<3<3<3<3

Love you always

Mmmm milkshake

Skulle ha varit på fest ikväll egentligen, men har åkt på en jäkla huvudvärk. De börjar komma oftare nu igen så det är nog dags att kolla upp det. Så kvällen spenderas i soffan med lite filmmys och en härlig hemmagjord jordgubbsmilkshake, det funkar det med.


Lite mer bilder från gårdagen...



  



  

Storfiskarn...

är mitt nya namn ;)

Metade lite under kräftfisket igår och fångade dagens enda fångst på metspö iallafall och det var en mört samt en kräfta. Jajamen det stämmer, jag fångade en kräfta på metspö. Den hamnar på hederspallen precis under rekordet jag lyckades med som yngre. Då fångade jag en gädda på deg och metspö... inte dåligt det inte ;P

J blev lite butter och sa att min fångst räknas inte för mört är ingen fisk =) dålig förlorare säger jag =D

 

Vad tycker ni om utsikten?



Vad tycker ni om utsikten?

Denna trevliga vy hade jag igår kväll. Vi var på kräftfiske och det var ett utmärkt tillfälle för mig att få leka med min kamera och fotografera massvis med naturbilder såsom den ovan =D

En klapp på axeln

Nu har jag varit duktig och målat om my walking closet samt taklisten i badrummet. Det tog minst ett par timmar med allt jobb runtomkring men det var det värt. Ska måla om garderoben en gång till, har bara inte bestämt mig för vilken färg jag ska ha därinne. Det blir något ljust iallafall. Kanske kör vidare på vitt. Har även pratat med P i telefon, förhoppningsvis kommer han hit på söndag och fixar färdigt tapeten i hallen. Jag ska själv spackla lite innan så det förhoppningsvis hinner torka tills på söndag. Vi har ju tagit bort dörrkarmarna in till köket och vardagsrummet. Vilket resulterade i att lite utav väggen släppte så det är småhål att fylla i. Inte så farligt. Nu gäller det bara att hålla tummarna att han kan komma hit och fixa det på söndag, har väntat toklänge på att få klart hallen.

Mamma och jag fixade toalettdörren igår, köpt dekorklistermärken som vi äntligen fick upp. Det blev jättebra, kommer bli så fint när det är klart =D

Nej nu ska jag ta fram spacklet och börja dona.

Tjingeling!

Ett litet filmtips...

Hade en mysig filmkväll häromkvällen och jag vill verkligen rekommendera den. Filmen var över min förväntan. The Holiday med skådespelare som Cameron Diaz, Jude Law, Kate Winslet och Jack Black.

Amanda Woods (Cameron Diaz) och Iris Simkins (Kate Winslet) har båda tröttnat på att alltid finna fel män. Inför julen behöver de båda en förändring i sina liv som slutar med att de genomför ett tillfälligt bostadbyte. Amanda hittar en annons på nätet om homeswaps som Iris lagt ut och de får kontakt med varandra. Vad som händer sen.... ja se filmen så får ni se ;D Rekommenderar den varmt =D

Jag gillar samtliga skådespelare som omnämns ovan, men jag blev faktiskt riktigt imponerad av vad Jack Black kunde erbjuda med tanke på vilka filmer jag sett honom i innan. Mångsidig även om hans humoristiska person kontinuerligt sticker fram.

Se den!


Mina projekt samt mina laster...

Jag har precis gjort mig av med en del av mitt liv.... Kan man skriva så? Jag har ju projekt rensning hemma under semestern. Finns ju naturligtvis roligare sätt att spendera sin semester på, men detta är så nyttigt att få rensa ut och slänga saker som man längre inte använder och som bara står och skräpar helt i onödan. Tar upp plats.

Jag är en samlare, tyvärr, men det försöker jag råda bot på nu. Jag samlar på det mesta. Inte på frimärken, porslinsfigurer, mynt osv som man kanske i normala fall tänker på när man hör ordet samlare. Jag är en samlare av skräp =) Låt mig förklara, jag har massvis med kläder som jag inte använder mig utav. Som bara ligger i förvaringslådor, garderober och byråer. Kläder som jag sparar för att jag kanske behöver dem någon gång. Därför har dessa kläder överlevt många utrensnings försök. Men inte denna, för nu  ska jag börja mitt nya mer organiserade liv. Jag har kastat en del kläder och gjort iordning ett antal kassar med kläder som ska skänkas till bättre behövande. Jag vill inte att kläderna ska säljas vidare, utan de ska direkt gå till de behövande. Jag sparar på papper t ex, en massa onödiga papper som inte är värt att spara. Ta t ex gamla gratulationskort, julkort, kärleksbrev och kort från ex osv. Varför sparar man på dem? Visst kan det vara roligt att spara något speciellt kort som medför minnen, som har någon rolig personlig text som är värt att spara. Varför allt annat? Jag förstår inte varför jag behållit sådana saker, jag tittar ju aldrig på dem. Och vad det gäller gamla brev och kort från ex, visst det var lite roligt att läsa igenom dem en sista gång men det är ju ett liv jag lämnat, ett liv jag valt att gå ifrån som jag inte ville leva längre. Varför behålla sådana saker som bara tar plats. Jag har ju ett nytt liv nu. Jag behåller ljusa minnen kvar i mitt minne och hjärta, men allt annat som tar plats i mitt hem det åker bort. Sparar ni på gamla kärleksbrev osv?
Har även rensat ur en del papper och sparat det bara viktigaste som rör ekonomi, anställningar osv. Allt ska hamna i pärmar istället för mappar som tidigare. Jag sparar på en miljon recept i lösa pappersblad. Tanken har alltid från början varit att jag ska sammanställa dem i pärmar och skriva ner de recept jag gillar bäst i en speciell bok. Jag har hittils under alla år lyckats få tid att fylla en pärm som snart trillar sönder av trycket samt lyckats skriva ner ett par recept. Detta under 6-8år. Jag tar mig ju aldrig tiden att sitta och organisera upp det. Så de flesta recepten har rykt, sparat en del som jag nu kommer sätta in i en pärm. Nu finns det ju också en massa sidor där man kan spara recept på webben och det är ju faktiskt bättre, tar aldrig plats hemma =)

Jag samlar på ljushållare/stakar. Har hur många som helst. De flesta ligger förpackade i lådor i förrådet, har några framme naturligtvis eftersom jag älskat att tända ljus. Jag älskar allt som har med inredning att göra och köper därmed och sparar en massa saker. Har massvis med grejer som jag köpt men ej hunnit ha framme. Jag brukar byta dekorationer i vardagsrummet 4ggr per år, har ett set för varje årstid. Ibland råkar jag, någon annan på besök eller katterna riva ner någon prydnad, krukor osv. Då får jag för mig att jag ska laga den. Lägger den i ett skåp tills jag får tid att sätta mig ner och fixa det. Ett halvår senare har fortfarande inget hänt och sakerna tar bara plats. Därför har jag nu gjort min mor väldigt stolt genom att ha fixat en låda med kross som ska slängas, för lets face it jag kommer aldrig fixa det. Min mamma tycker att jag sparar på för tok mycket saker och hon har rätt.

Jag sparar på skönlitteratur och kokböcker, men har fått lära mig att minska på inköpen. Har köpt en massa böcker de senaste 2-3 åren som jag ännu inte hunnit läsa för att jag inte tar mig tiden. Dessa ska jag naturligtvis inte slänga utan istället när jag är färdigt med detta projekt avsätta mig tid för att läsa i höst.

Tror inte jag har någon mer onödig samlar plåga. Jag börjar faktiskt lära mig =) bättre sent än aldrig. Så numera har jag börjat införa lite andra rutiner i mitt liv. Nu ska jag sluta med samlandet av onödiga prylar. Förrutom inredningsdetaljer förstås, någon addiction måste man ju få ha =D Däremot ska jag införa en gammal regel jag haft igen. Köper jag en ny inredningsdetalj måste jag göra mig av med en annan.

Ett annat sätt att få lite mer ordning i mitt liv är att dels börja matplanera igen. Börja veckohandla samt skriva en matlista vad jag ska laga under veckan. Jag besöker matbutiken var varannan dag vilket resulterar i onödiga inköp. Sen sparar man tid på att ha dessa listor. Sen har jag gjort en städlista för varje dag i veckan som inte är helt färdig än. Förut har jag städat på olika dagar, men ska försöka få lite mer ordning på det. Lättare att upprätthålla ordningen hemma.

Idag har mamma varit här och hjälpt mig lite i städandet. Hon är så otroligt godhjärtad den kvinnan. Skönt att få lite sällskap, äta lite ihop och snacka lite strunt mellan varven. Vi fick undan en hel del. =)

Nej nu ska jag ta en paus för dagen. Om det går som planerat ska jag måla om min walking closet imorgon. Hoppas det iallafall =D



Kram

Korkade bortförklaringar...

Jag har precis kollat på Gränsvakterna i Australien. Törs man verkligen åka dit? Klart man gör det, med jisses vad folk åker dit i tullen för diverse saker samt vilka undanflykter de kommer med. Ta t.ex de som smugglar droger, där hundarna plockar ut dem ur kön efter en markering om misstänka droger. Då får de frågan, "är det du som packat denna väska". Majoriteten svarar ju då naturligtvis nej eftersom de vet vad som finns i väskan. Man får höra undanflykter som "en okänd person gav mig den och bad mig överlämna den till hans kusins mosters mormor ", "nej jag har inte packat väskan och vet inte heller vem som har gjort det", "nej jag hittade väskan "osv. Den ena dumma förklaringen efter den andra. Ibland blir man riktigt förvånad över hur folk tänker. Har du gjort något så korkat som att försöka smuggla droger ,stå för det när du åker fast. Varför försöker komma med dumma undanflykter som bara låter löjliga, det här är ju något du får räkna med kan hända när man ger sig in på den kriminella vägen. Nu finns det antagligen personer som faktiskt korkat nog tagit emot en väska av en ytlig bekant/okänd person i löfte om att lämna över den till en påhittad släkting, sånt kan ju faktiskt hända. Men då är frågan hur korkad är då inte personen som tar emot väskan utan att tänka till lite extra först.

Jag är väldigt imponerad över tulltjänstemännens sätt att få fram information. Ta killen som var med idag t ex som hundarna hade markerat hans mobil och neccesär och man fann spår av kokain. Tulltjänstemannen ställde först frågan om han tagit droger eller fraktade droger. Killen sa naturligtvis nej till båda. Fick återigen frågan om han tagit droger någon gång och killen svarade att det var väldigt länge sedan och att han nu slutat med det. Tulltjänstemannen ställde massa frågor som tillslut resulterade i att killen erkände att han tagit kokain 2-3 dagar tidigare och att han var tillfälligt inflyttad i en lägenhet där det springer massa människor och där det utnyttjas en del droger. En massa undanflykter och förklaringar. Som de sa på programmet att ta droger i sig kan de inte göra något åt och han får fortfarande komma in i landet, men hade han haft droger på sig hade det varit tvärstopp och åtal som väntat. Efter att de gått igenom packningen och kroppsvisiterat mannen fick han äntligen gå då de inte hittade några droger. Ja jag vet faktiskt inte längre vad jag ville komma med detta, men frågan är varför han inte svarade kort och gott ja jag har tagit droger för si och så länge sedan istället för att dra ut på något de ändå lyckas dra ur dem. Om han inte fraktade droger så hade han ju inget att dölja.

Det är inte bara droger som stoppas i tullen, som inte får komma in i Australien utan även matvaror, potpurri, torkade löv, djur osv. Väldigt starka restriktioner och det kan man ju förstå med tanke på vilka katastrofala följder det kan få för deras flora om någon form av smitta förs in i landet.

Jag har väldigt länge velat åka till Australien och någon gång ska jag förverkliga den drömmen. Vore så faschinerade att få vandra runt och titta på den vackra miljön, se historika platser, simma med tigerhajar och en massa mer. Finns så otroligt mycket att se och göra. Det enda som kan kvitta är alla giftiga spindlar och ormar.... *burr* de tycker jag inte om. Haha... tänk vad mycket bilder jag skulle ta om jag åkte dit =)





Gulletussarna

Jag hittade en sådan söt annons på internet. Tre stycken kattungar till salu som heter Tabitha, Clerence och Rasmus. Hade jag inte redan katter skulle jag faktiskt köpt dem, så söta och med de namnen =D

 

För er som kanske inte sett på Mia och Klara kommer här ett smakprov med Tabitha.

Äntligen...

har jag internet igen. Teknikern ringde imorse och sa att nu är felet åtgärdat. Lovely =) Har kört på mobilt bredband i några dagar och i min lägenhet finns det bara GPRS täckning vilket innebär att bredbandet gått väääääldigt sakta eller inte alls vissa stunder. När jag var på ett annat ställe fungerade det alldeles utmärkt med en hastighet på 5mb/sek. Nu behöver jag dock inte krångla med det, nu funkar det igen... yeej =)

Fortfarande inget internet =/

Nu fungerar hemtelefonen iallafall, men jag har fortfarande inget fungerande internet.... suck =/

Mama mia dit ska vi aldrig mer gå och äta....

Var  på bio igår med några vänner. Det blev dags att gå på Mama Mia. I början upplevde jag filmen som väldigt "töntig", men tänkte sen om att det här är ju faktiskt ingen vanlig film det är ju en musikalfilm. Så filmen blev tillslut riktigt bra. Den hade många humorinslag, galna sånger och roligt skådespeleri. Pierce Brosnans så kallade musiktalang kunde kvitta dock =)

Efter bion gick vi på en kinesisk restaurang i Örebro. Dit kommer jag aldrig gå igen. För det första låg det den största kackerlackan jag någonsin sett på toaletten. Död visserligen med bena i vädret, men sjukt äckligt. Sen fick Jessie fiska upp ett långt hårstrå inbäddat i maten som inte var hennes eget. Man tappade aptiten lite kan man säga. Så dit lär vi inte gå igen. För övrigt var det en jättetrevlig kväll och vi hade skitkul =D


http://www.icethesite.com/userfiles/images/MammaMiaMovie/MammaMiaPosterCr.jpg


Det tog lite tid...

Som jag nämde tidigare blev det ju en ny kamera tillslut. Och det blev faktiskt ett otippat kort, en Nikon D60. Inte alls ett märke som jag planerat köpa från början. Men det var bildkvaliten som avgjorde tillslut vilket märke det blev. Och än så länge är jag riktigt nöjd med kameran. Bara ägt den i en vecka så jag har en hel del jag måste lära mig på nytt då jag är van Canons systemkameror innan.



    


Bröllop

I lördags var jag på Linda och Jonas bröllop i Degefors Kyrka, mottagningen var på Lia Konferansanläggning. Det var ett otroligt vackert bröllop. Att se Linda skrida fram till altaret så otroligt vacker och stolt till sin lika fina brudgumm som stod och väntade, ja det tårades i många ögon. Jag diggade prällen, han var riktigt bra och rolig =) De hade verkligen tur med vädret, från att ha regnat hela dagen slutade det lagomt till att bröllopet började. På mottagningen var det lekar, tipspromenad, god mat, god dryck, bra musik och mycket trevliga människor.  Jag hade så trevligt, en av de roligaste dagarna på länge. Alla var glada och på gott humör. Blev en hel del kort tagna i lördags, har ju äntligen införskaffat mig en ny systemkamera nu så jag tog väl runt 800 bilder tror jag =D

Tack för att jag fick närvara på er bröllopsdag!


Inget internet =(

Dåligt med bloggande, men det beror på att mitt internet ligger nere. Bytte operatör förra veckan på mitt bredband och det ledde till att nu har jag varken hemtelefon eller internet. Min vanliga tur.... suck. Har lånat ett mobilt bredband nu så att jag kan göra det väsentliga. Har lite att berätta om senaste veckan, men det får bli vid ett senare tillfälle. Har lite fullt upp just nu.

Ha det gott!

RSS 2.0