More time please

Ge mig lite mer tid. Hinner inte göra allt det jag vill göra då tiden går så snabbt. Ibland skulle jag vilja utöka dygnets timmar så man hinner med allt man vill och behöver göra varje dag.

Projekt utrensning

Usch.... jag är så sjukt uttråkad och rastlös. Kryper snart på väggarna. Vill hem och pyssla i min lägenhet istället för att sitta här. Har startat ett rensningsprojekt hemma där jag går igenom saker och rensar, kastar, sorterar, ja organiserar upp det hela. Vill bara pyssla med det just nu, skönt när man blir färdig. Helt otroligt vad man samlar på sig saker, skönt att rensa upp lite. Nackdelen denna vecka är att jag slutar klockan 18 hela veckan, så efter att man lagat middag och ätit försvinner kvällen ganska snabbt så man hinner tyvärr inte med så mycket.

Jaja.... får väl jobba på lite nu då så att dagen går snabbare. Vill bara hem.... Haha helt sjukt att man längtar hem till städning.  =)

So cute...

image188

Aoui....

Mina vader är inte nådiga idag..... =/ Så länge jag rör på mig är det inga problem, men när man suttit en stund och ska resa sig upp igen..... aaajjj. Korta muskler som jag måste försöka stretcha ut igen =) Samtidigt är det skönt när man känner att träningen ger resultat. Min förra tränare sa alltid "har du inte träningsvärk efter ett pass har du inte tränat rätt."

Tror inte jag ska köra step up i kväll, det får bli imorgon. Nöjer mig med en promenad idag.

Hej så länge!

Shopping och motion

Igår for jag och en vän till Karlstad för lite shopping. Fick tag på lite nyttosaker, blev lite dåligt med kläder dock. Var skönt att strosa runt på stan och kika lite. Har kommit till en del butiker sedan jag var där för en månad sedan. Vad blev det för shopping då? En ny "sleepover" väska då min andra börjar gå sönder, en bok som handlar om världens konspirationsteorier, blommor, pärlor, en förvaringslåda till mina pärlor, underkläder och en step up bräda. Jepp... ni läste rätt, en step up bräda. När jag bodde i Kristinehamn brukade jag köra step och push pass några gånger i veckan när jag var aktiv. Sen flyttade man hit och man tappade det hela tyvärr. Varit lite svårt att komma igång sedan dess då jag gillar inte att träna själv och får inte med mig någon. Så då köpte jag en bräda så jag kan köra här hemma istället. Första passet var i morse och det kändes riktigt skönt faktiskt även om jag är lite småtrött nu. Kom ihåg de flesta kombinationerna, ska även maila en vän som är tränare för lite fler övningar. Det funkar riktigt bra att stå här i vardagsrummet, bra musik och ett program kommer göra susen. I och med att man använder sig av både armar och ben får man bra träning för hela kroppen. Efter lite stretchning tog jag en stavpromenad ute i dagens soliga väder. Blåste lite kallt, men man fick snabbt upp värmen och flåset. Var väl ute och gick i nästan en timma. Var riktigt skönt trots blåsten, tur man har en vindtät jacka den hjälper mycket.

Förrutom shoppingen igår passade vi på att gå ut och äta på kvällen i Karlstad när vi ändå var där. Blev en oxfiletoast, klyftpotatis samt vitlökscreme. Blev en Niks päroncider till det, smakade jättegott. Passade på och hade lite sightsing när vi ändå var där så jag visade lite sevärdheter i Karlstad, samt passade på och visade vart jag hade bott både där och i Kristinehamn. Därför blev klockan så mycket innan jag kom hem, men det var det värt. Lilla rundturen i båda komunerna fick mig att komma ihåg en massa minnen jag glömt bort. Mycket roligt som har hänt under åren.

 
  
 

Home sweet home

Äntligen hemma efter en lång dag borta. Berättar mer om min dag imorgon som bl a innefattar shopping i staden där solen alltid skiner.

Enorm matkoma

Dagens utelunch blev : Wallenbergare, potatismos, gräddsås samt kröser. Smakade jättegott men åhh vad mätt man blev.

Solen skiner, jag är på gott humör, det är fredag..... Underbart =)

I Am Legend

Igår såg jag I Am Legend. Har inte riktigt än bestämt mig vad jag tycker om filmen. Den var bra, men på något sätt så saknade jag något i filmen. Hade förväntat mig lite mer. Dock gör Will Smith rollen som Robert Neville väldigt bra, usch att veta att du ev är den enda överlevande människan på jorden förrutom virusinfekterade zombieliknande varelser.


Mmm...

Tror ni jag NJÖT av lunchen idag....? ;o) Mmmm ljuvliga smörgåstårta =) hade hunnit safta till sig riktigt ordentligt och smakade väldigt gott. Vilka bra idéer man kläcker ibland =D

Extra klirr

Rättade precis mitt lotto från i lördags, hade 5rätt på lotto 2 och vann hela 116kr =D sen hade jag 4rätt på lotto 1 och vann hela 25kr =D Inte illa pinkat!! Min kära mor som ibland skämmer bort mig med lottokumponger och hon lyckas i princip varje gång få in en vinst till mig. Förra året var det 500kr på jokern bland annat. Så det brukar bli några hundralappar extra i kassan vilket alltid är roligt. Som man säger, många bäckar små blir tillslut en å.

Lillördag!

Ojoj matkoman har landat. Idag, lillördag som det är bestämde jag mig för lite lyxmiddag. Så jag slängde ihop en mini smörgåstårta för en person. Massa gott i den, toppat med kräftstjärtar denna gång. Smakade jättegott men det blir ju så mastigt. Det var det värt ;o) Jag gjorde faktiskt 2st bitar så jag får med mig en bit till lunchlådan imorgon också, man får inte vara dum inte. Och tills imorgon har den hunnit stå och safta till sig lite så smakerna hinner sätta sig mer.

Nej, nu ska jag fixa lite hemma.

Ha det gott!

Kinamat och filmmys

Gårdagskvällen blev riktigt trevlig. Köpte med kinamat på väg hem från jobbet och gick direkt till Maria. Åt lite gott, gosade med Viggo och pratade en del. Hann även med att se en film, Crash som Maria velat att jag ska se länge men det har inte tidigare blivit av. Filmen var faktiskt riktigt bra och hade många skildringar och händelser som gör att man får sig en tankeställare kring hur dagens samhälle (vi människor) faktiskt fungerar.  Att vi alla på ett eller ett annat sätt har fördomar man egentligen inte tror man har. Ingen är ju felfri. Väl värt att se den filmen.

Viggo var söt och go som vanligt, den ungen ler konstant. Tom när han är övertrött och smågrumpen lyckas han charma en genom att små le lite emellan gråten. Sicket snuttegull

Nej nu är det dags att jobba lite till.

Heath Ledger

Tragiskt när en ung människa avlider. Läs. Jag tycker väldigt mycket om hans roll i En Riddares Historia och såg fram emot nya Batman filmen när jag fick höra att han skulle spela Jokern. Har inte sett Brokeback Mountain än men det kommer bli av.


image180

Smörgåstårtabak

Jisses nu är jag trött =) men på ett bra sätt. Idag kompade jag tidigare från jobbet och drog vid 15.00. Skulle nämligen träffa min far. Han har ju som bekant fyllt år och imorgon ska han bjuda sina arbetskamrater på smörgåstårta och jag fick äran att göra dem. Så det blev 2st åbäken, en större och en mindre. Blev väl ca 25 portioner eller mer, beror på hur stora bitar man tar =)

När jag gör smörgåstårtor gör jag alla röror själv som ska vara i. Jag brukar köra en äggröra, en skinkröra samt en räkröra. Brukar faktiskt bli väldigt gott så jag hoppas även dessa kommer att smaka. Det är ett jäkla jobb, men fruktansvärt gott och roligt. Synd att man inte få smaka på dessa dock. Eller ja... naggade lite av kanterna jag skar bort =) men det är ju mycket godare när den fått stå till sig ett dygn. De kanske inte är de snyggaste tårtorna, men de är välfyllda och gjorda med mycket kärlek och slit =)

image178

image179

Nej nu är det dags att städa efter allt och ta ut soporna.

En lista

Hur gammal är du om fem år? 32 (jisses)
Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Jennie
Vilken är den senaste filmen du sett? DaVinci koden
Vem ringde du senast?  Pappa
Vem ringde dig senast? Pappa
Föredrar du att ringa eller skicka sms? Gillar båda, men jag skickar fruktansvärt mycket sms.
Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta
När såg du senast din mamma? I fredags
Vilken ögonfärg har du? Gröna med lite gula stänk i.
När vaknade du i dag? Klockan 09.00
Vilken är din favoritplats? Oj va svårt, ute på mammas inglasade verandra tror jag. Sitta och titta ut över sjön, underbart.
Vilken plats föredrar du minst? Tandläkarstolen
Var tror du att du befinner dig om tio år? Jobbar, förhoppningsvis barn och familj.
Vad skrämde dig om natten som barn? Inget vad jag kan minnas.
Vad fick dig verkligen att skratta senast? Jeff Dunhams dvdfilmer Arguing With Myself and Spark Of Insanity
Hur stor är din säng? 1.20*2m (letar dock efter en 1.60*2m)
Har du stationär eller bärbar dator?  Bärbar, men jag har även en stationär jag inte använder.
Sover du med eller utan kläder? Det du
Hur många kuddar har du i sängen? 2st
Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Vilken fråga, strumpor inne och skor ute.
Är du social? Jepp
Vilken är din favoritglass? Chokladglass i alla de former (Texas pecannöt funkar också=) 
Tycker du om kaffe? Jepp
Vad dricker du till frukost? Varm choklad, juice eller vatten
Kan du spela poker? Jodå lite
Tycker du om att mysa/kela? Yes... älskar mys
Är du en beroendemänniska? Nja... beror på
Känner du någon med samma födelsedagsdatum som dig? Ja, känner tom 2st. Vi är födda med en timmas intervall, samma dag, samma år. Det du...
Kan du några andra språk än svenska? Ja, engelska, tyska sedan några få ord på spanska och italienska.
Har du någonsin åkt ambulans? Ja, fast som bisittare, en vän som åkte in och jag var med som sällskap.
Äger du dyrbara smycken? Ja
Vad har du närmast dig just nu som är rött? En ljusstake
Flirtar du mycket? Nja, lite kanske.
Kan du byta olja på bilen? Har varit med och assisterat en gång, räknas det?
Vilken var den senaste boken du läste? Agneta Sjödins Vändpunkter
Läser du dagstidningen? Ja
Prenumerera du på någon veckotidning? Nej
Dansar du i bilen? Jepp.... har en fingerdans jag utövar. Dock inte när jag kör.
När var du i kyrkan senast? I Somras, besökte bland annat Lund Domkyrka.
Ångrar du något i ditt liv? Nej inte direkt. Inte vad jag kan komma på.
Hur många adresser har du bott på? 6st
Har du hoppat bungyjump? Nej, men skulle vilja
Har du kvar blindtarmen? Ja
Umgås du fortfarande med din barndomsvän? Ja
Bästa semestern? Oj, delad förstaplats tror jag. Resan till Istanbul samt semestern i somras på Österlen.

Fönstershopping

Idag har jag faktiskt varit lite mer produktiv än igår. Varit i Örebro en sväng och åkt runt bland en massa möbelhus för att leta efter en säng. Var tom ute vid Jakobsson på Odenbacken och de hade mycket fint. Prislapparna kunde varit lite lägre, men då hade de dyra märken som Jensens och Hästens. Mycket sköna sängar, men dyra. Det får bli när jag vunnit på lotto. Passade på och tittade på nya vardagsrumsmöbler när jag ändå var på gång. Har ju letat ett tag nu efter en ny tvbänk samt nya hyllor men inte hittat något som riktigt fallit mig i smaken. Nu har jag dock hittat en serie på Ikea som jag är lite förtjust i och efter att ha tittat på den 2 helger irad så funderar jag på att köpa den. Inget bestämt än, måste tänka på det lite mer först. Bordet i den serien är 90x90 cm vilket jag inte riktigt vet än om det passar till mina soffor. Bordet i sig är jättefint, det blir bara inte så snyggt om det är för litet. Såg även en snygg rund matta på EM möbler som skulle passa in fint i vardagsrummet. Jag får fundera på det. Jag köpte iallafall den vita lampan på Ikea som jag skrev om här. Nu står den på mitt hörnbord och lyser fint.

Gårdagen slutade riktigt trevligt. Blev hemmagjord pizza samt blåbärspaj som bestämt och det smakade jättegott. Kollade på 2st filmer av Jeff Dunham, Arguing With Myself samt Spark of Insanity, enormt roliga. Han är en sjukt rolig buktalare och några av hans dockor, Walter, Peanut, Achmed The Dead Terrorist är klart mina favoriter. Jag rekommenderar er att se den. Kvällen avslutades med en promenad på 45min och det var riktigt skönt. Frisk luft, det hade slutat blåsa. Det var bara lugnt och skönt. Man somnade riktigt skönt också efter det.

Nej nu ska jag ladda en diskmaskin.

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Blåst fast solsken

Även om det har blåst riktigt ordentligt ute idag fick jag mitt solsken ändå. Det har iallafall gjort mig lite piggare, får helt annan energi när solen skiner. Blåsten gjorde mig inte så mycket. Dagen har gått i slapphetens tecken, alldeles underbart Haha.... törs man egentligen skriva att man inte gjort något vettigt under en hel dag... jo det gör jag faktiskt.Ibland är det skönt att bara slappa och inte göra så mycket. Ladda upp batterierna på nytt. Förutom att jag njutit av solen idag så har jag tittat på film. Äntligen sett Da Vincikoden som jag så länge velat se men inte blivit av. Som vanligt kan jag inte njuta och bara titta på filmen utan hjärnan min arbetar febrilt för att lösa händelserna i förväg. Och nej jag har inte läst boken än, påbörjat den genom att läsa ett par sidor men mer än så har det inte blivit. Dock gillade jag filmen skarpt och då böcker för det mesta är bättre än filmen har jag fått blodad tand och ska tag i och läsa den. För övrigt har jag även tittat på delar av Fraiser boxen, går det annat än att skratta?

image177


Nu tänker jag åka iväg till affären och handla lite råvaror, ska bli hemmalagad pizza ikväll samt lite blåbärspaj. Är så fruktanstvärt sugen på blåbärspaj, ljummen med vaniljsås.... mmmm. Kommer sitta fint i kistan.


Hej så länge!

Torsdag 17 januari

Snart är det äntligen helg och jag längtar som bara den. Skönt att bara få vara ledig. Den enda som kunde göra helgen komplett är om solen kunde skina, men istället varnar de för oväder.... attans. Jaja man kan ju alltid hoppas att det vänder och blir solsken istället. Det kunde vi trötta svenskar behöva, lite solenergi. Må helgen bli lång iallafall oavsett väder så man får vila upp sig lite. Det kan behövas. Planerar även att kolla in lite fler möbelföretag under helgen, kolla in lite fler sängmodeller och priser. Kan ju vara bra att jämföra lite innan man bestämmer sig helt.

Nej nu är jag riktigt trött, får nog bli en tidig kväll för mig!

Natti natt!

Puh...

Besiktade min bil imorse klockan 07.00 (mycket tidigt) och den gick igenom utan anmärkning. Jippi!! Känns riktigt skönt! Bra att min lilla pärla sköter sig.


Djurplågeri

Fy f_n va arg man blir när man ser något sådant. Jag blir så arg så jag gråter.  Vet inte riktigt hur jag ska kunna uttrycka min avsky mot dessa människor som behandlar djur på detta sätt. Jag spyr nästan av tanken. Gråter över hur jäkla grymma människor kan vara när det gäller vinstintresse. Hur kan man plåga ett djur så enbart för pälsens skull, inte vara barmhärtig och avliva djuret först utan göra som de gör. Det vänder sig i magen på mig. Önskar innerligt att någon utsätter dessa människor för samma behandling de ger djuren, de förtjänar inte ett dugg bättre.

Se filmen på eget bevåg, det är riktigt otäcka bilder med. Dock kan man behöva en ögonöppnare som gör att man tänker sig för vad man köper för klädesplagg med djurpäls. Tänk på vilken marknad ni stödjer. Själv köper jag inga kläder med päls annan än fusk (syntet). Vill inte stödja ett sådant grymt beteende. Har inte människorna som utför detta någon form av samvete, vad som är moralisk rätt och inte. Hur kan man behandla ett djur så obarmhärtigt.

Är för arg för att kunna skriva.... har bara ett ord : AVSKY


 


Om man ändå var konstnärligt lagd...

Kolla gärna in denna lilla filmsnutt. Den är 5min lång, men väl värt tiden då slutresultatet är imponerande. Försökte lägga in den här men det ville sig inte så ni får klicka på länken istället och kika på you tube. Klicka här.

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Maria. Det är visserligen några dagar sedan, men vad säger man bättre sent än aldrig.

Reglerna är som följer:

Länka till den som utmanat dig.
Berätta 7 sanningar om dig själv.
Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg.
Lämna ett meddelande till dom som du utmanar.

Det här är mina sju sanningar:

Jag är en fruktansvärt familjekär person som alltid vill min familj det bästa. Jag försöker måna om dem konstant och ställa upp för att de ska ha det så bra som möjligt. Min familj är väldigt viktigt för mig och jag är glad att jag har dem nära.

Jag är en fruktansvärt envis person, ibland för envis. Jag vill så jäkla mycket, men har börjat lära mig en balans för när det är bra att vara envis och när det inte passar sig.

Jag älskar allt som har med inredning att göra. Att shoppa saker till mitt hem är en av mina största laster, samtidigt ett stort nöje. Att få omge sig själv med vackra saker, pyssla och fixa. Det är så otroligt kul och givande. Vem vill inte bo i ett vackert hem.

En av mina största fobier är spindlar. Tål dem inte, får panik bara jag ser en vilket är otroligt löjligt. De är ju så små och mer rädda för oss än vi för dem egentligen. Ändå är det något med de små liven som får det att krypa i skinnet på mig. De enda jag klarar av är de små röda man kan hitta på vinbärsbuskarna.

Jag är höjdrädd, något som kom runt 20års åldern. Har aldrig varit höjdrädd förut. Som barn klättrade man alltid så långt upp man kunde komma i träden, vara på hustak osv. Nu klarar jag knappt av att klättra upp ett par meter på en stege utan att få svindel. Försöker "bota" min rädsla varje år genom att åka till Liseberg för att utsätta mig för diverse höjdattraktioner, funkar fortfarande inte =) Men jag åker dem iallafall.

Jag är lite utav ett kontrollfreak, både på gott och ont.

Jag har kommit till en punkt i livet där jag är nöjd med vad jag hittills åstakommit. Fast jobb, egen bostadsrätt, egen bil samt det bästa utav allt, jag har vänner runtom mig som jag vet tycker om mig för den jag är. Vad skulle jag göra utan dem? Även om jag själv har andra drömmar och visioner om framtida karriärer osv har jag kommit till den punkten att man måste stanna upp ibland och njuta av livet och inte bara stressa runt. Inte gå miste om det som egentligen betyder något. Jag har mina planer för framtiden, de kommer när tiden är den rätta.

Nu har jag inte så  många jag kan utmana utan de som vill haka på är välkomna. Vill iallafall utmana Ulrika, Sandrah, Rebecca, Mimma, Linda

Solen....

Jag hoppas hoppas hoppas att solen är här för att stanna. Nu har den kikat fram 2dagar i rad. I fredags var den också framme och förgyllde min dag.Jag är så fruktansvärt trött på detta gråmulliga väder, regn och slask. Hoppas verkligen solen kommit för att stanna. Vi kan behöva lite solenergi så att man kommer igång igen. Man blir så mycket piggare när solen tittar fram, iallafall jag =) Längtar efter att få ta promenader och känna solen värma upp ryggen medans man är ute och går, få andas in den friska luften. Ljuvligt... längtar!

Sen vore det ju inte helt fy skam om dagarna kunde rinna förbi lite snabbare så att det blir ljusare på kvällen. Längtar verkligen efter våren.


Vill ha...

Hittade denna lampa idag på Ikea och blev så förälskad i den. Den var så fin tänd. Ville naturligtvis köpa med mig en direkt till mitt hörnbord i vardagsrummet, men tyvärr var de slut och det skulle komma in mer imorgon. Vad hjälper det mig....?? Ska ju inte dit imorgon =/ Men men.... jag får vänta lite till, dröjer väl inte så länge förens man är i Örebro igen så jag kan köpa med den. Fick nöja mig med lite småplock istället, värmeljus, doftljus, ett par nya ugnsformar,servetter mm.


Den är så fin....
KNUBBIG Bordslampa

Söndag 13 januari

Imorse när jag vaknade sken solen sådär härligt igen. Man blir på så otroligt gott humör när den väl väljer att titta fram. Idag har det hunnits med en del dock. Njutit ute av solen, shoppat lite nyttosaker, provat sängar på Ikea, eventuellt valt ut en ny tvmöbel samt hyllor till vardagsrummet (inte bestämt mig än), skjutsat på en vän, ätit mat och haft allmänt trevligt faktiskt =D

Sängtestandet gick sådär. Det finns 2st sängar jag står och funderar på, väljer mellan. Så svårt att bestämma sig genom att testligga några minuter i butiken, få lite tips från säljarna osv. Det handlar ju dock om en hel del pengar man ska lägga ut så man vill ju välja rätt. Då min rygg bråkar med mig känns det extra noggrant. Hittat 2st som känns bra iallafall så jag ska klura lite på det. Ska faktiskt även kolla med min sjukgymnast vad hon rekommenderar, mjuk eller hård bäddmadrass. Hon borde ju kunna ge något tips som vet vilka problem jag har med min rygg.

Gör ett tillägg i min shoppinglista jag lagt ut tidigare. Lagt till ny tvmöbel/hylla till vardagsrummet. Är så sugen på att byta till något nytt. Tyvärr kostar möbeln jag sett en hel del när man lägger ihop alla delar. Vi får se vad det blir =)

* Ny säng 160cm
* Ny systemdigitalkamera
* Ett matsalsbord
* Ny diskmaskin
* Tvmöbel/hylla

Och filmen blev...

Det blev bio igår iallafall. Var dock nära att inte bli något för när vi skulle boka över internet hade resten av Örebro bestämt sig för att gå på bio samtidigt så det mesta var fullbokat. Vi fick tag på biljetter till The Golden Compass så nu har man sett den. Intressant film även om jag egentligen inte är en fantasyfanatiker direkt. Filmen var bra gjord tekniskt sätt, djuren (daimons) rollerna bär med sig är allt bra för söta =) Lite häftig tanke att man bär med sig sin själ i ett djur brevid. Nåja, då man har sett första delen ur trilogin är det lika bra att se de andra också för att se hur det hela slutar. Lite likt sagan om ringen, man har ett uppdrag att föra en sak vidare och man får följa flickan på vägen då en del problem uppstår osv.

Klart värd att se för de som gillar fantasy.



Vill du kolla vem din daimon är klicka här

Vilken film ska man se...?

Jag ska på bio ikväll är det tänkt, men det går inga filmer direkt som jag är riktigt sugen på att se. Arn är inte min typ av film, ändå vill jag se den bara för att det är en svensk film. Sen finns det ett par som möjligtvis skulle funka efter att sett trailern, men ändå. Något blir det iallafall, skönt bara att göra något annat och faktiskt ta det lugnt en helg. Ska även till Ikea och kika på säng tänkte jag, får se dock om jag orkar idag eller om det blir imorgon.

Nej, nu måste jag äta lite och göra mig i ordning, tog mig faktiskt en välbehövd sovmorgon imorse så jag ligger efter lite.

Wohoo sicket väder =D

Oj jisses.... idag är allt vädret konstigt, men på ett trevligt sätt om man håller sig inne. Jag ska förklara =) Imorse när jag for till jobbet var det full orkan ute. Och det är det iförsig fortfarande. Jag höll på att blåsa omkull. Men nu när jag tittar ut skiner solen för fullt. Den sol jag gått och längtat efter i flera veckor då det har varit så grått, mulet och slaskigt på sistone. Så för mig spelar det ingen roll att det blåser som bara den då jag jobbar hela dagen. Att få sitta vid fönstret titta ut och njuta utav solen. Ja det är värt bra mycket =) Som jag har längtat!!


Knåpar vidare men stötte på patrull

Det är faktiskt riktigt kul att sitta och pyssla med sidan. Jag är inte riktigt färdig än för jag lyckades inte byta header igår så jag ska testa senare idag igen. Dock känns den här sidan lite mer som mig, älskar jordfärger =) Visserligen kan man säkert göra mycket mer avancerade saker men det får komma längre fram. Just nu är jag bara väldigt nöjd över att den inte ser ut som standardmallarna som fanns innan på bloggen. Min inspiration att göra om bloggen fick jag efter att min bästa vän Maria gjort om sin. Hon fick verkligen en prägel på den som passar henne väldigt bra. Så med lite hjälp från hennes sida och eget knåpande är jag på G. =) Vi får se hur slutresultatet blir.


Ursäkta röran men jag försöker bygga om =)

.


Smörgåstårta pch julklappsutdelning!

Ojojoj vad man kan vara trött på morgonen. I morse hade klockan stått och ringt i en hel timma utan att jag märkt något. Det blev lite bråttom när man väl vaknde =)
 
Gårdagen blev riktigt trevlig när väl jobbet var slut. Var hembjuden till min fd's föräldrar då jag inte hann besöka dem under jul. Det bjöds på supergod smörgåstårta samt fika, smakade jättegott. Var riktigt kul att sitta och prata med dem i lugn och ro då vi inte ses lika ofta längre. Efter maten blev det en någon sen julklappsutdelning och av dem fick jag en jättefin prydnadsvas samt 2st ljuslyktor i olika storlekar som kommer från samma serie som vasen. Kommer passa fint på mitt hörnbord i vardagsrummet. Fick även en ask Merci choklad som är så otroligt gott. Tack och bock! Själv hade jag belgisk choklad (snäckor) samt köpt en röd ljuslykta Gracilis från Cult Design (my favorite) som de blev glada för. Sen ska jag ska bjuda ut P's mormor på middag här under våren. Mysigt att få skämma bort henne lite.

Nej nu ska jag jobba lite till, precis haft frukost och är enormt mätt och belåten.

Ha en bra dag!

Drömmar

I natt hade jag en riktigt skum dröm som utspelade sig här där jag bor men under sommartid. Jag tror jag blivit riktigt skadad av alla bloggar jag läst nu om gravida kvinnor, för i min egen dröm var jag själv gravid. I 29e veckan om jag inte minns helt fel. Fast det var inte endast jag som var havande i drömmen utan nästan varenda tjej i min umgängeskrets var beredda att kläcka bebisar närsomhelst hit och dit. Riktigt skum känsla faktiskt, att se sig själv med den magen. Ja jag vet det var bara en dröm men det var väldigt skumt. Kanske inte ska läsa sådana bloggar innan jag går och lägger mig nästa gång =) Nu var det inte bara det att jag var gravid i drömmen som kändes konstigt utan det är allt annat som utspelas runtomkring. Vilka människor som dyker upp, saker man gör osv.

Vad konstiga drömmar kan vara egentligen. Jag brukar ofta komma ihåg var jag drömt och mestadels är det en blandning av alla intryck jag fått ifrån veckan som utspelar sig i ett komiskt hopkok. Ja naturligtvis alla drömmar är inte så roliga, men va konstigt ändå att man kan bara för en natt leva ett helt annat liv. Ett liv skapat av olika intryck där du själv inte kan styra så mycket. Tycker det är riktigt fascinerande.
 

                                                              Brukar du komma ihåg dina drömmar?


Inköpslista

Vad är bättre för humöret än att shoppa loss? Har gjort mig en shoppinglista över saker jag vill köpa till mitt hem. Jag kan ju inte köpa allt direkt, men man får ta en sak i taget.

* Ny säng 160cm
* Ny systemdigitalkamera
* Ett matsalsbord
* Ny diskmaskin

Som ni ser är det inga billiga saker direkt jag vill investera i, men mycket väl behövliga. Högst upp på listan står en ny säng, verkligen dags för det. Förhoppningsvis skulle min rygg uppskatta inköpet så den slutar bråka med mig. Jag har i dagsläget både en digitalkamera (superbra) samt en systemkamera, men är sugen på att köpa en kombinerad för att kunna utveckla mitt fotointresse ännu mer. Matsalsbord har jag velat haft i många år, mycket trevligare när man har middagar hemma. Dock måste jag omplanera mitt vardagsrum lite för att det ska passa in. Kollat efter många bord men inte hittat det rätta. Riktigt sugen på snygga skinnstolar, men inte så troligt att jag införskaffar det med tanke på mina missar. Ny diskmaskin vill jag köpa i ren vrånghet. Har en bänkdiskmaskin som inte är så gammal. Tänkte bygga in den i ett skåp för att få mera bänkyta, dock var den ynka 5mm för stor för skåpet så det gick inte. Vill inte ha den på bänken längre så jag funderar på att ta bort skåpet och köpa en golvdiskmaskin istället. Allt kostar ju dollares så man får ta en sak i taget varav sängen får prio ett. Listan kommer säkerligen byggas på med fler prylar jag vill ha. För övrigt är jag väldigt nöjd med vad jag har åstakommit och har i mitt hem. Jag verkligen älskar min lägenhet, stormtrivs som bara den i den. Det är så roligt när man får bestämma färgval, möbler, ja allt själv. Det här är mitt mitt och bara mitt =)

Jaja... det är väl tur jag är nöjd. Vore ju fruktansvärt trist om man lagt ner all tid och pengar och var missnöjd ;)

Har varit riktigt duktig sedan förra inlägget. En vän ringde medans jag lagade lunchlådan så jag fick snacka lite strunt med henne i 80min, alltid trevligt =) Var tom så produktiv att förrutom lunchlådan tills imorgon har jag gjort ett storkok med chili con carne (yummie). Perfekt att frysa in och ta fram när man inte hinner fixa lunchlåda.

Uttråkad till max...

Ibland sitter jag och funderar över vad man ska hitta på med livet. Är inne i en fas just nu där jag känner mig fruktansvärt uttråkad över saker och ting. Jag känner att jag behöver få en förändring, något nytt, lite inspiration. Att vädret är som det är ute, slaskigt och blött hjälper inte till direkt heller. Sitter och funderar på om man ska börja plugga igen, ev på distans så jag kan fortsätta jobba samtidigt. Eller ta en kurs av något slag, testa på något nytt man inte gjort förut. Ska kika runt lite och se om jag får någon inspiration till något annat. Januari/februari är ju inte direkt några roliga månader så man får försöka göra något åt det och inte klaga. Jag vill ju börja renovera lite i lägenheten nu under dessa månader. Badrummet ska fixas, några dörrar ska målas om och dörrhandtag bytas ut, ska sätta igen en dörr i köket som går till sovrummet, byta diskbänk, ja jag har lite saker att pyssla med. Det gäller bara att få tiderna att passa med de som kan hjälpa mig. Annars får man helt enkelt göra det själv =)

Längtar till slutet av februari dock, ska bli skönt att få åka till Stockholm och umgås med familjen. Verkligen något jag ser fram emot.

Nej nu ska jag fixa lunchlåda inför morgondagen, tror det får bli lax är riktigt sugen på det.

Hej så länge!

Otroligt vackert...

Att en varm, tänd brasa kan vara så otroligt vackert och romantiskt. I mitt tycke är det nästan lika mysigt att sitta ute i en snötäckt skog och grilla i gott sällskap som att sitta hemma framför en öppen brasa under en filt med någon man tycker om. Båda sakerna har sin charm.

image171

Kolbullar och korvgrillning

Igår firade vi min far som fyllde år i fredags. Min mor hade planerat en överrasknigsdag för min far så vi övriga i familjen stod redan där och lurade när de kom. Vi var hos min moster ute i skogen och hade en utedag i snön. Det grillades kolbullar och korv, fikades och hade väldigt roligt. Barnen sprang runt och lekte i snön, åkte bob, vi hade snöbollskrig och umgicks. En underbar dag helt enkelt.


Kolbullar

image169    image170



Då både mamma och pappa fyller jämt i år ha vi syskon kommit överens om att bjuda dem på teatermusikal med hotell övernattning och middag i Stockholm. Vi ska åka iväg hela familjen, ska bli riktigt kul. Föreställningen vi ska gå på är Rivierans Guldgossar och den visas på Cirkus. Ska bli riktigt roligt att få se Robert Gustafsson och compani in action. Jag fullkomligt älskar Robert Gustafsson och hans karaktärer.... det går ju inte att låta bli.



Bild från cirkus.se

Med en enkel tulipan....

Idag fyller min far år. Grattis på födelsedagen kära far!!

image167

Kan man aldrig få vara problemfri, om ens för en dag?

De här dagarna jag har jobbat under mellandagarna har faktiskt varit riktigt konstiga. Även om man har varit mycket ledig har jag inte hunnit vila upp mig så kroppen är väldigt trött. Innan dess har jag haft sömnproblem osv. De här dagarna på jobbet har jag varit väldigt trött när jag kommit hem. Tillräckligt trött för att faktiskt kunna somna i tid för en gångs skull, men som vanligt är det alltid något som ska krångla. Och denna vecka är det mina ben, lider ju av restless legs vilket innebär att jag ha konstanta krypningar i benen. Det moler, värker och ibland vill man helt enkelt bara kapa av benen för att slippa problemen. Så trots att jag för en gångs skull känner mig riktigt trött för att kunna somna in går det inte pga värken i benen. Klarar inte av att ligga still. Äter receptbelagd medicin med mycket magnesium i som ska hjälpa men det funkar inte alla gånger. Värktabletter funkar inte heller, det enda som hjälper är att man rör på benen hela tiden. Fått massage som hjälper för stunden massagen utdelas, men så fort man slutar eskalerar det igen. Va trevligt det vore om man kunde få vara helt krämpfri någon gång.


Veckan för övrigt har varit riktigt seg. Man jobbar, kommer hem osv. Inga större händelser, man orkar inte. Dock har jag varit väldigt duktigt och lagat mat varje dag som jag innan inte riktigt hunnit med. Igår blev det kalops med kokt potatis och rödbetor så jag längtar tills lunchen idag. Ska försöka komma igång igen och göra lite mer köttgrytor. Det är ju så fruktansvärt gott med grytor. Oftast känner man sig så stressad att man inte har tid med långkok, men det sköter sig ju faktiskt sig självt för det mesta. Jag får sådana perioder där jag lagar mycket husmanskort hemma, sen hamnar man i en svacka där man köper lunchlådor på jobbet för att tiden hemma inte riktigt räcker till. Dock kostar det ju mer att äta ute och det är alltid godare att äta hemmalagad mat. Så jag håller på och rycker upp mig själv igen. Allt behöver inte ta sådan tid, det handlar om planering. Sen måste jag verkligen göra en rensning av min frys. Den är verkligen SMÄCK full hemma med diverse råvaror (har en fullstor frys). Om jag handlar något som ska in i frysen får jag bruka våld för det finns verkligen ingen plats där. Jag bestämmer mig oftast under arbetstid vad som ska tillagas på kvällen, därför blir det inte att man plockar ut något ur frysen på morgonen för tining utan man åker och handlar för att det är snabbt och enkelt. Så jag måste börja veckoplanera och börja äta ur min frys och kontrollera vad jag har istället för att bara handla nytt hela tiden. Vet att jag har en oxfilé därinne... kanske ska hitta på något smarrigt någon dag. Unna sig lite lyx =D det kan jag behöva nu när det är lite motigt.


Nej.... nu kanske jag ska jobba lite. En timma och en kvart kvar tills lunch. Längtar!

Hej så länge!


Nu är det 2008

Nyårsafton blev en riktig trevlig tillställning med goda vänner, mat och dryck, kan det bli bättre.... nej tror knappast det. Vi började kvällen hos mig runt 17 snåret då folk började trilla in. Maria och jag hade stått och fixat med mat och snittar innan. Som aptitretare bjöds det på laxrullar, tortillasnittar (tortillabröd, västerbottenost och tigersås, supergott) samt små baconlindade korvar. Vi flickor drack lite rosa skumpa till det medans grabbarna var "manliga" och drack öl. Varmrätten bestod av baconlinade fyllda kycklingbröst (soltorkade tomater, getost samt basilika och persilja), potatisgratäng samt en rödvinssås samt en grönsallad. Allt smakade riktigt gott. Sikken osis att jag fick lite kvar som lunchlåda ;o)

Kvällen förlöpte med skratt, drickande och trevligt sällskap. Vid tolvsnåret lyssnade vi på Jan Malmsjös "ring klocka ring", skålade i skumpa och gick sedan ut för att titta på raketer. Vi brukar ha egna fyverkerier men i år blev det inte av. Det gick dock lika bra att titta på grannarnas =)

Det som gjorde detta tillställning extra trevligt var att Maria och Mattias fixat barnvakt så jag fick njuta av bådas sällskap under denna lyckade kväll.

Tack alla för en trevlig kväll!

Bilder från gårdagen



 

image165

image166

Jeff Dunham

Jeff Dunham with Achmed the Dead Terrorist part 2



RSS 2.0