***

Baby, jag och missarna Önskar Er Alla  Ett Riktigt Gott Nytt År!




Missarna

De börjar lite smått bli polare nu, det går åt rätt håll =)


Dagarna går fort....

Liten recap från de senaste dagarna. Julen firades tillsammans med familjen och var trevlig som alltid. Alltid kul att se barnens ögon lysa när jultomten kommer med klappar. Att få umgås med familjen är guld värt och det är så otroligt skönt att vi kan samlas varje år och fira jul tillsammans. Baby och jag firade förmiddagen ihop innan vi delade på oss och åkte till respektive familj. Blev lite julfrukost mys och julklappsutdelning. Fick ett par fina guldörhängen av baby samt senaste Batman filmen Dark Knight. Baby fick guitar hero world tour kitet med spel, gitarr, trummor och mick. Nu väntar vi bara på nya spelkonsollen ska komma. Vi har nämligen beställt en Nintendo Wii till oss själva i julklapp. Ska bli så kul när vi äntligen får den =)

Juldagen var det fest i Örebro och det var riktigt trevligt. Fick träffa en massa nya, spännande människor.

I lördags var jag medbjuden på tjejfest hemma hos Helena. Baby fick skjutsa dit mig och Maria. Satt och snackade lite strunt, drack lite alkohol och sen bar det av till puben. Det var väldigt mycket folk ute. Jag blev inte kvar så länge tyvärr, men det var trevligt så länge det varade.

I lördags fick även Morran gå ut för första gången själv sedan hon flyttade hit. Och det gick jättebra, efter 20 minuter kom hon in igen då fönstret fick stå öppet. Hon sprang runt som en virrpanna på gräsmattan och luktade överallt =) Så nu springer hon ut och in tillsammans med Skorpan så det funkar jättebra.

Morran har skaffat en ny idol tror jag. Hon har börjat apa efter allt skorpan gör här hemma vilket är rätt roligt att se att hon lär sig efter honom. Varje kväll när vi går till sängs kommer båda kissarna upp i sängen och ska ligga brevid oss. Oftast lägger de sig på babys sida och brer ut sig så baby får inte så mycket plats över. Katterna har lite mer respekt för mig ;) Morran gillar i vanliga fall inte att bli buren och till en början morrade hon till varje gång man lyfte upp henne. Men vi försöker lyfta henne någon gång varje dag så hon ska vänja sig och nu går det riktigt bra. Bara man kliar henne bakom örat =) Sötaste kissen =)

Idag var Björn här och hälsade på från Malmö. Riktigt skönt att se honom igen, det blir alldeles för sällan i och med att vi bor så långt ifrån varandra. 3 gånger per år iallafall försöker vi ses. Idag blev det lunch ute på stan som avslutades med en kaffe på Melkers. Skönt att sitta och snacka lite skit och kolla vad som hänt sedan sist. Björn är min äldsta barndomskamrat och det är riktigt skönt att vi fortfarande håller kontakten och ses. Det betyder mycket för mig. Till hösten ska vi försöka ta oss ner till Malmö för att se någon av hans föreställningar, kul att se honom nu som färdigutbildad skådespelare. =)

Nej nu är det dags för kvällsmat och sedan lite mys med baby.

Önskar er alla en riktigt God Jul!


Glömde

förresten berätta att Morran är kleptoman =) Tog av mig ringarna häromdagen och la dem på handfatet när jag skulle smörja in axeln. Morran hoppade upp på handfatet och nosade runt. När hon hoppade ner la jag märke till att diamantringen var borta. Jag sög tag i henne och sa spotta =) och vips så spottade hon ut ringen. Sicken kissemiss =)

Just nu

pågår det uppesittar kväll hemma hos Maria och Mattias. Vi har ätit mat, gjort julgodis samt dricker nu glögg. Hur mysigt som helst =) Just nu håller baby på och gör en banatoffie pie? (ursäkta eventuella stavfel) En brittisk kola/banan/grädde paj som tydligen ska vara hur god som helst. Ska bli spännande att smaka =)

Igår hade vi julmys hemma. Julskinkan fixades till, granen kläddes och julmusiken flödade ur högtalarna. Morran hittade sin nya favortplats, under granen. Så söt ska lägga upp bilder sen när jag kommer hem.

Nej nu ska vi fortsätta här.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Lite julmys på jobbet

Så här såg det ut på jobbet idag när jag bjussade kollegorna på lite julmys =) Det var tydligen uppskattat för efter mer påfyllning var faten tomma när dagen var slut.

                                         


Slog på stort och norpade med katternas julgran och en julduk så mysfaktorn blev lite större =)

Busfröken..

Situation Isolde löper på som vanligt. Skorpan och hon är fortfarande inte polers. Däremot är Morran otrolig busig av sig och vill helst busa hela tiden. Hon satt på stolen mitt emot mig förut o köket när jag kämpade med kolan. Det flög bitar hit och dit och hon var snabbt efter att jaga dem. Hon är så söt när hon sitter och tittar på allt man gör.

Hon har börjat spinna nu också. Hon spann som bara den igår när vi låg i sängen och gosade. Hon vill oftast inte kela så länge, men det är mysigt den stunden det varar.


puh....

Fick för mig när jag kom hem från jobbet att jag skulle göra lite julgodis ikväll och bjuda min grupp imorgon i o m att det är fredag och snart julafton. Kändes som en jättebra idé då, nu är jag dock helt slut. Precis gått färdigt en rond med chokladkola. Att göra den är superenkelt, men att dela sk...ten är desto jobbigare. Efter att ha kämpat i åtminstone en timme lägger jag ner. Inte ens halva kolan är ur formen trots ihärdigt förberedande med smörjning med matolja osv så vill den inte släppa. Förra året testade jag smörpapper, men det funkade inte heller för kollan ville inte släppa pappret. Det är inte meningen att jag ska kunna göra kola helt enkelt. Fick väl loss en 35st iallafall i blandade storlekar så det får räcka. Sen har jag gjort 2 satser med knäck och 1 sats bailystryffel. Får hoppas att det kommer smaka.

Nu strejkar iallafall min rygg så det är väl dags att sova. Var på massage igår, det känns knappt i ryggen jag är stel som satan =/

Förresten...

Glömde berätta Marie att vi var ute och gick i koppel i söndags när hon var lite bångstyrig. Det gick faktiskt jättebra även om hon till en början tyckte det var lite läskigt. Hon gick och kollade in området och jag gick efter, hon blev modig väldigt fort. När hon inte fick gå in på grannarnas gårdar och liknande tittade hon stint på mig och morrade. Farlig kisse =)

Isolde

Här kommer några fler bilder på Isolde. Hon har börjat bli lite mer öppen mot oss nu så hon spottar inte och fräser längre så länge man inte lyfter upp henne. I morse hoppade hon upp i sängen och gick fram till bejby som sov för att ge en puss på näsan. Situationen med Skorpan har dock inte förändrats och han är fortfarande helt oförstående till varför vi tagit hit morran (smeknamn hon numera har =) Han är nyfiken och vill fram och hälsa på henne men hon gillar honom inte alls. Får hoppas det ändras.







Tjejen har lagt till med nya vanor nu Marie så hon dricker ut handfatet =)



Och hon har koll på att det är i badrummet man tvättar sig =)







Bussig som bara den =)





Det var alla bilder från idag. Fortsättning följer någon annan dag.

Ny medlem i familjen....

Det här är Isolde, en otroligt fin liten kattfröken som anlände till oss i eftermiddag. En väns syster fick förändrade förhållanden så vi fick erbjudandet att ta över denna lilla fröken. Till en början gick hon runt och luktade på allt, sen fick hon träffa Skorpan och det var ju inte så populärt. Skorpan har varit lite nyfiken och visat sig undergiven henne. Isolde däremot tyckte inte att det var lika kul att träffa Skorpan så hon har i princip spottat och fräst hela dagen =) Inte lätt att komma in i en helt ny miljö, känna dofter från andra katter. Hon låg en stund under soffan, kikade fram när Skorpan gått ut och tittade runt lite. Hittade henne under badkaret förut så jag fick plocka fram henne. Hon åt lite mat, strök sig lite vid mina ben. Nu ligger hon på sin röda dyna som jag har placerat i fotöljen. Sover så sött. Hon kan morra till lite när man styker henne på huvudet. Får hoppas det går över. Borstade henne förut och hon morrade under hela tiden men man märkte på hennes kroppspråk och i ansiktet att hon tyckte det var riktigt skönt =)

Skorpan däremot är nog lite smått förvirrad. Nu ligger han brevid mig här i soffan och njuter. Han blir lite paff dock när han ska gå ut till köket och någon spottar och fräser på honom =)

Isolde



Skorpan


Bluff hit och bluff dit....

Man kan läsa ofta nu i tidningarna och på nätet om alla bluffsamtal som cirkulerar. Du kan bl a läsa senaste artikeln i aftonbladet här. Man vinner resor trots att man inte köpt någon lott osv.

Idag på jobbet så hade jag telefonen framme precis brevid mig och ser hur det ringer en signal som sedan lägger på. Jag svarade naturligtvis inte, hade nog för övrigt inte hunnit det ändå. Men iallafall så var det ett av de beryktade 88 numren som behagade att ringa upp min mobil för att se om man var godtrogen nog att ringa tillbaka. Enligt de artiklar som finns ska det vara nummer till en satellit uppe i det blå. Makalöst va folk orkar  lägga ner tid och energi för att lura av människor pengar.

Tänk er för innan ni svarar eller ringer upp ett missat nummer om det visar sig vara ett utländskt nummer, det kan kosta pluring.

Numret som ringde mig var +88213213608.

Det går framåt.....

Hade det varit sommar nu hade jag haft en gårdsloppis. Blivit av med en massa saker och samtidigt förhoppningsvis tjänat in några korvören. Huga va saker man samlar på sig. Bejby mumlade förut att när vi kommer att flytta nästa gång kommer vi behöva vara lediga minst 1 vecka båda två för att hinna packa alla saker. Nu står många utav bejbys kartonger  i källaren för det blir ju annars mycket dubletter av det mesta när man flyttar ihop. I alla fall kommentaren ovan från bejby var väl en liten hint om att jag har för mycket saker.... o ja, jag är väl tyvärr nästan beredd att hålla med där. Jag ska försöka skärpa mig.... lovar ;) det är lite svårt dock när man är shopoholic när det gäller inredning =D


Jorå....

Jag funderar seriöst på att anlita någon som tar rätt på allt detta.... huga vad mycket det är att ta rätt på. Tvättat för ett helt kompani idag samt påbörjat mer uppackning. Trevlig semesterdag.... =/

Ska bli riktigt skönt när det är klart =)

RSS 2.0