Callings from London!!

Hellllooooo!!

Ville bara halsa till er mina vanner in Sweden!

Shoppat lite, atit gott samt ska pa The Phantom of The Opera ikvall..... so nice!

Ha en fortsatt trevlig fredag!!

Sooooo long =D

Bye bye Sweden!!

Ska tänka på er när jag sitter på puben i London och dricker en god öl!

Äntligen lite semester =D

Bye bye!!

Mumma....

Jag struntar i att klockan är mycket, ikväll var ett undantag =) Har precis avnjutit en skål av mammas rarbarberpaj med vanlijsås......Mmmmmmmm var så gott =)

Storstädning

Idag har jag fått jättemycket gjort hemma och det är tack vare min supergulliga mor. Vi har faktiskt storstädat hela lägenheten, nu är det bara lite småsaker kvar som bara jag kan ta hand om.  Fönstren är tvättade, golvet dammsuget och skurat.... riktigt skönt. Badrummet är iordning gjort, alla saker är på sin plats, renoveringpappen på golvet, allt slipdamm är puts väck. Så skönt, nu kan jag gå in och duscha utan att snubbla över färghinkar, borsta tänderna i badrummet istället för köket =) Skönt skönt skönt =) Ska bara måla lite småsaker som rör, elementet, måla om fönstret, sätta upp nya handukshållare, tavlor och hyllor. Kommer bli superbra =)

Ikväll har mamma och jag ätit pizza samt lite tårta. Hade tänkt bjuda ut henne på mat i och med mors dag, men vi var så trötta att vi bokar om det någon annan dag.

Snart är det torsdag =D

Schlagerfest

Igår målade jag i princip klart badrummet (yeeej=) har bara lite smådetaljer kvar som jag ska fixa till veckan om jag hinner.

På kvällen var det schlagerfest som avnjöts i Örebro hos J. Riktigt trevliga människor som var där. Sen själva schlagern, ja vad ska man säga om den egentligen. Vann rätt låt? Tyckte det var en riktigt stor bredd bland bidragen i år, allt ifrån eurotechno, rock till rent ploj mm. Nog för att jag var trött på Charlottes låt ett bra tag nu, men nog förtjänade den väl bättre än 18e plats? Både Spaniens och Bosniens bidrag fick högre poäng och det kunde jag inte riktigt förstå. Ryssland som vann funkade väl, bara om man slapp se honom uppträda, bara lyssna till musiken. Jättekul att Björn Gustafsson var med, undrar dock hur andra länder uppfattade honom =) Funderar seriöst på att skippa schlagern framöver, eventuellt bara se vår melodifestival men skippa Eurovision. Ser ingen större poäng med att se den i och med att det för det mesta är kompisröster samt politiska röster. Vad är då poängen med tävlingen.

After worken

i fredags var riktigt trevlig, lugn men trevlig. Vi for dit direkt efter jobbet, drack lite, åt mat och snackade strunt med kollegorna. Det blev dock en tidig kväll för mig, var väldigt trött och hade ont i ryggen. Fick skjuts hem strax efter 23 och va skönt det var att krypa ner under täcket och somna in alldeles nöjd efter dagen.

Fredagspicknik...

Måste bara berätta om vår spontana lunch i fredags som var riktigt trevlig. Då varken B, J eller jag hade lunch med oss så skulle vi åka till Konsum och köpa något litet. Det slutade med en grillad kyckling, potatissallad, pastasallad, tzatsiki samt bröd som avnjöts på en picknikfilt i parken. Supermysigt att bara sitta ute och njuta av det härliga vädret, sällskapet och maten. Samt det bästa av allt, det var lugnt och skönt =)


Stuck in the middle with you....

Den här visar jag enbart för att Maria och Mattias gillar orginalet av denna sekvens. Tyckte dock att detta var en lite mer "renhårig" version som jag törs visa så här =) Orginalet är från filmen Reservoir Dogs.

Min version är med Greger i NileCity....

I present..... Stuck in the middle with you



Tgif!!!!

Äntligen fredag och trista veckan (snart=) slut!!!

Så skönt med helg, solen skiner och imorgon får man sovmorgon... lovely =)

Idag efter jobbet blir det lite after work, har bokat bord och mat så vi är ett gäng på ca 25 pers som ska ut och äta lite gott samt viktigast av allt dricka mycket gott. Skönt att göra något med kollegorna, snacka lite strunt utanför jobbet. Har organiserat den här kvällen ett tag nu så det är skönt att det äntligen är dags.

Igår färgade jag håret, igen =) Har gått tillbaka till lite färger jag alltid använde mig av förut, rödbrun. Blir säkerligen superläckert ute i solen ;D

Nej nu ska jag jobba lite till och snart är det lunch. Hoppas dagen går fort.

Vid den här tiden nästa vecka är jag i London....Yeeejjj =D

*Ryser*

Jag kan säga att nu kliar det i hela kroppen på mig.

Orsaken... jag hade en fästing som klättrade på mitt ben *ryser*

De här nedrans små äckliga djuren, usch isch burr va äckligt. Jag kan för mitt liv inte förstå poängen med dessa små äckliga kryp förutom att de ställer till skada med sjukdommar som borelia och tbe.

Jag bor vid ett vattendrag och mycket grönska så de små liven finns ju i mängder här. Katterna brukar vara riktigt duktiga med att dra in dem trots fästinghalsbanden jag har på dem. Haft katter sedan jag var liten och aldrig fått någon på mig. Här där det är så otroligt mycket fästingar har jag bott i över 2år och lyckats klara mig. Idag var dock det roliga slut, nu kröp han snabbt som satan. Under byxbenet skulle han. Som tur var märkte jag att det var något som kittlade på benet och byxorna var uppvikta en bra bit. Så jag hann... den här gången iallafall. Hann andas ut i 2 sekunder ungefär, tittar ner i soffan och gissa vad.... jo visst sörru där kröp det en till liten jäkel i full attack rakt mot mig. De gick en grym död till mötes, dränkte dem i toaletten och det har jag absolut inte dåligt samvete för.

Imorgon är det jag som åker till apoteket och köper pimpetterna med medel mot fästingar  och löss, Frontline. De säger att de ska funka bättre än halsbanden (som i sig inte funkar alls)

Ska faktiskt kolla upp om det finns vaccin kvar så man kan vaccinera sig mot deras smitta. Tror jag hört att det är slut här i stan så man skulle få vända sig till Örebro, men det är det värt.

Usch vad det kliar =/

image199

Best friends

Jag är så otroligt glad och lycklig över att du är min bästa vän Maria.

image198

<3 Tack för att du finns <3

Med en enkel tulipan...

Igår fyllde min äldsta bror år, så grattis til dig =) Vi åkte dit för att fira honom lite smått samt umgås med familjen och ha det trevligt. Saknade min lillasyster dock, men så är det väl när man är ung student och har tentor. Hoppas du får lite ledigt snart =) Hemma hos bror bjöds det på tårta, senare på kvällen beställde vi hem lite indiskt mat som smakade supergott. Nanbröd med vitlökssmak är så gott =) Är inte stormförtjust i indisk mat direkt, men tikka masala funkar absolut för min del. Stannade kvar hemma hos mamma och pappa över natten, skönt att vara lite hemma =) även om man var dödstrött när man kom hem och inte gjorde så mycket. Bara skönt att känna att man har dem nära, även om man inte säger eller gör något speciellt.

Idag har vi bara tagit det lugnt. Lugn och ro är mitt nya mantra. Jag ska försöka skapa mig en tillvaro där jag hamnar i fokus och får återhämta mig själv, det räcker inte bara med sömn jag måste även avsätta tid under dagen där jag gör något JAG verkligen vill och känner avkoppling genom. Många jag i den meningen =)

Just nu sitter jag och slösurfar lite. Ska köpa en ny matta till vardagsrummet, kan bara inte bestämma mig om den ska bli röd eller grön =/ Jag har hittat modellen men har så svårt för att bestämma mig över färg. Ska även köpa ett nytt överkast till min säng, har hittat överkastet men samma visa här vet inte riktigt vilken färg jag vill ha. Här står det mellan grön, brun eller natur. Jag väger mot att köpa den gröna för att få lite färg i rummet då allt annars går i jordfärger. Sen tvekar jag om det kanske blir för mycket grönt i lägenheten då jag även funderar på att köpa en grön matta till vardagsrummet. Eller det kanske inte stör så mycket, det blir ju en grön linje =) Samtidigt har jag mörkt röda panelgardiner i vardagsrummet, är det då snyggare med den röda mattan eller ska jag bryta med en grön? Jag har ju båda röda och gröna filtar jag kan växla med till sofforna. Ja jisses vilka problem jag har *ironi*

Badrummet går iallafall framåt, har bara en liten vägg kvar att måla. Måste bara köpa en ny roller imorgon. Ni kan aldrig gissa vilken färg.... jo grönt =D i 2 olika nyanser. Tror det kommer bli bra när det är färdigt, iallafall bättre än innan ;) Ska även ha en tredje grön färg därinne då jag tänkte göra lite schabloner på fondväggen. Sen ska nya handduksstången samt lite olika krokar och ringar sättas upp. Åh vad jag längtar tills att det är färdigt.

Om 11dagar bär det av till London =D

Nej nu ska jag försöka bestämma mig lite om färgen på mattan/överkastet.

Hej så länge!

2 gamla favoriter


 The Cranberries-Dreams



The Cranberries- Zombie



Sjukt bra låtar..... I still love them!

Många planer....

Småpanik... insåg precis när jag kollade in min kalender att jag har inte en enda helg helt ledig på nästan 2 månader framöver. Jag ska inte jobba, men har så mycket aktiviteter och händelser inplanerade. Får lite småpanik, när ska jag hinna vila upp mig? Är trött och sönderstressad som sjutton. Visserligen var jag helt ledig i helgen för en gångs skull och verkligen njöt av det underbara sommarvädret ute, men den njutningen tog ju slut fort i o m att sommarvärmen inte höll i sig idag. Får hålla tummarna till helgen som kommer, även om man har mycket att göra är det trevligt med fint väder.


image197

Foto ordning&reda

Trött som få....

Seg i ryggen efter en dock produktiv dag. Efter jobbet tog jag tag i målningen här hemma och grundmålade hela badrummet. Så nu är det vitt därinne med några få gröna fläckar där jag inte kom åt med rollern. Glömt och köpa penslar så jag får ta det någon dag. Mitt badrum är väldigt stort, men när väggarna nu blev vita så tycker jag nästan att rummet kändes mindre. Nu ska ju inte slutfärgen vara vitt utan det ska bli grönt igen i 2 nyanser. Var dock tvungen att grundmåla väggarna med alkydfärg då förra ägaren rökt ett antal år i lägenheten. Badrummet var det enda rum jag inte hunnit göra något åt sen jag köpte den, allt annat är ju helrenoverat.

Fy fasiken va jobbigt det var att måla om badrummet och tanken på att jag ska göra det en gång till känns jobbigt. Jag garanterar dock att det är båda första och sista gången jag målar om ett badrum själv, när jag köper hus får någon annan göra det om det behövs något. Ska försöka rolla med en miniroller och en pensel bakom toaletten, handfatet, duschkranen, bakom elementet och alla rör. Väldigt mycket plotter jobb. Puh.... ser inte fram emot det. Dock kommer det bli skönt när det är klart och skönt att veta att jag har gjort det själv.

Nej nu blir det sovdags.

Natti

Nu är det mycket....

Det är så mycket som händer just nu så jag hinner knappt med hälften. Måste organisera upp allt så det sker i tur och ordning för just nu känns allt bara som ett enda virrvarr. Jaja.... det kommer väl lösa sig, jag får se till att inte planera in för mycket helt enkelt vilket jag är expert på att göra.

Jobbar hela veckan, pysslat i lägenheten och hållit på med renoveringen i badrummet. Det går sakta men säkert framåt. Idag har jag fixat nytt pass hos polisen, fyllt i underlag för en kommande lönerevision, bokat lokal för den kommande after worken samt jobbat undan en hel del administration på jobbet. Åt lunch ute sittandes på gräsmattan, man kände ordentligt hur solen brände på armarna.

I söndag var mor och far hemma. Behövde pappas hjälp att montera på de nya dörrhandtagen jag köpt. Ja jag vet det låter löjligt att jag var tvungen att be pappa, men jag hade försökt montera på det 2dagar i rad och tydligen krävdes det nästan en ingenjörsexamen för det. Fullkomligt ologisk funktion och jag är i vanliga fall väldigt händig faktiskt. Jaja tur pappa kom och fixade det. Sen hade mamma med en nygjord äppelkaka med vanlijsås som vi mumsade på.... sååå gott. Tack tack för den!!

Tillverkat några till halsband i veckan också, tänkte ställa ut dem om några veckor eventuellt. Får se om det blir av.

Nej nu ska jag snart krypa till sängs, ytterligare en dag i morgon. Åh vad jag längtar till helgen.

Bra jobbat!!

What not to do when you are looking for a new job... starkt jobbat måste jag säga läs och bli förundrad över vad några människor lyckats med när de var på arbetsintervju. Extra plus i kanten till nummer 3 på listan...


Värsta tabbarna

1. En sökande tog med sig en konsult till intervjun som "ombud" och sedan sade den sökande ingenting under hela intervjun

2. En sökande sade att hans mål i livet var att köpa en Ferrari.

3. Den sökande svarade på sin mobil under intervjun. Det var hans chef som ringde för att avskeda honom på grund av sexuella trakasserier. Den jobbsökande berättade för intervjuaren om samtalets alla detaljer och sade "Du får hjälpa mig skaffa ett nytt jobb - jag fick precis sparken."

4. Den sökande förklarade att social kompetens innebär att man respekterar äldre personer och gör som de säger.

5. Den sökande flirtade och stötte på intervjuaren.

6. Den sökande kom inte till intervjun utan skickade istället ett sms från sin mobil där han sade att han var sjuk.

7. Den sökande sade till intervjuaren: "Jag vill jobba så lite som möjligt och tjäna så mycket pengar som möjligt".

8. Den sökande fick en fråga och väntade i två minuter innan han svarade.

9. Den sökande berättade att hon bara ville arbeta för att kunna betala av sina studielån.

10. Den sökande kritiserade sin förre chef, som var intervjuarens bror.

Källa: Jobbguiden.se


Seg som få...

Ligger i soffan, lite småtrött efter gårdagen. Fick nöjet att spendera eftermiddagen med Maria och Viggo igår när det skulle inhandlas lite saker till deras nya hem. Vi åkte till Kristinehamn för att handla och turen avslutades i skärgården med en mjukglass.  Kvällen spenderades i deras inglasade altan, vi grillade för första gången i år, drack lite gott, pratade och hade det trevligt. Var riktigt mysigt att kunna sitta ute så länge som vi gjorde, inte ens regnet kunde påverka då vi satt under tak och hörde det smattrandet ljudet ovanför oss.

Nej nu ska jag äta en något sen frukost, sen börjar spacklingen av badrummet.

Middag, sömn och pyssel...

Mitt Valborgsfirande hade jag planerat på en uteservering i Örebro men en öl i handen, tyvärr var ju inte riktigt regnet på vår sida så det blev middag hos några vänner till J istället. Var riktigt trevligt och maten smakade riktigt bra, ett gott glas rött till och kvällen var fulländad.

För gårdagen hade jag bara en agenda egentligen, sova ut och det gjorde jag banne mig. Vaknade runt elva snåret och låg och myste i sängen framför tvn under täcket. Pallrade mig upp för att äta frukost för att direkt efteråt krypa ner där igen =) Somnade om i några timmar och vaknade upp utvilad som få strax efter 17.00 Var riktigt skönt faktiskt, hade inget dåligt samvete för att jag sov bort dagen, kände mer att det var nödvändigt. Efter att ha ätit middag blev det filmkväll och Indiana Jones stod för underhållningen. Ja jag vet den filmer går idag också, föredrar dock att se den utan reklamavbrott. Kvällen ledde mot sitt slut och jag förflyttade mig ifrån soffan till sängen efter en liten omväg för att borsta tänderna. Riktigt härlig dag i vilans tecken, välbehövligt =)

Idag har det varit jobb som vanligt, gick bra och dagen gick fort. Var dock en hel del att göra då några var lediga och några var sjuka. Ikväll har det blivit pizza och film. Är helt slut ikroppen efter dagen. Varit och köpt en ny roller samt lite sandpapper då jag ska börja måla om badrummet på söndag. Var även hem till Maria för att låna lite spackel och fick första rundturen på huset. Nu har de äntligen fått det. Var ett riktigt mysigt hus, ska bli kul att se när allt är färdigtmöblerat. Fick även gosa med favvon Viggo.... så oförskämt söt =) Har även fått en pärlleverans idag med en massa pärlor och hängen. Fyndade förra helgen när de hade rea på pärlor, fanns mycket fint. Har påbörjat ett nytt halsband nu, men kände att jag behövde en liten surfpaus blev ju inget sådant gjort igår.

Nej nu ska jag pyssla vidare.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

RSS 2.0