Snörvel

Jäkla förkylning, detta är inte roligt längre =(. Hoppas det försvinner snart.

Helgen har varit trevlig men fartfylld. Lördagen började tidigt men shopping på stan med min mor och syster. Själv köpte jag nya byxor, ett skärp, vantar, smink, en blomma. Syrran hittade lite kläder till den sittning hon ska ha på måndag, såg supersnygg ut i dem =) Shoppingen avslutades med lunch på kinan som smakade jättegott trots lite defekta smaklökar pga förkylningen.

Väl hemma var det dags att städa lite och förbereda inför kvällen. Jag har ju tidigare berättat hur min käre vän M överraskade mig på min födelsedag med kidnappning till Liseberg. Naturligtvis ville jag göra något för henne när hon fyllde år. Hon fick en present i onsdags men var helt omedvetande om vad som skulle hända på lördagen. I o m att hon är höggravid kan man inte direkt kidnappa henne och dra iväg någonstans. Så det blev en trevlig överraskningsmiddag hemma hos mig istället. Kvällens meny bestod av smördegsinbakad fläskfilé, potatispuck, vitlökschampinjon och grönpepparsås. Till dessert blev det chokladfromage med lättvispad grädde. Hoppas det smakade. Haha... vi var ju alla förkylda men maten gick ner i alla fall. Ett stort tack i alla fall till M´s sambo som hjälpte mig hålla detta hemligt och se till att hon inte hittade på andra planer =) Ska kanske tilläggas att naturligtvis fick han också vara med och äta =)

Idag har jag varit i Karlstad och gratulerat min brorsdotter T som fyller 2 år på onsdag. Det var en jäkla fart på alla barnen, de sprang runt och stojade. Hon fick en massa paket och vi bjöds på trevlig fika. Kul att se alla igen även om man inte själv var på topp. Jag fick med mig ljuslyktorna också som jag beställde från min kusin, 3st runda som ska hänga i taket. Måste bara hitta en plats till dem.

Jag fick även mitt paket från Ellos nu i helgen. Lampan var jättefin dock måste vi korta kabeln och byta ut kontakten i taket så den passar lampans. Fick även de 2 gråa tröjorna jag beställde, en kofta och en lite längre hel model. Båda satt jätteskönt och var riktigt fina så jag är nöjd =) Nu längtar jag till nästa helg för då blir det förhoppningsvis lite mer shopping. Behöver en ny vinterjacka samt nya stövlar och skor. Det kliar i fingrarna på mig =)

Köpte ny färg till håret idag, bestämt mig för att färga det mörkare igen. Sen hittade jag även ett par svarta stövletter som jag är jättenöjd med. Köpte även en ny blomma, herregud vart ska jag få plats med allt =)

Nej, har precis kommit hem ifrån Karlstad, måste ta mig något att äta börjar bli lite hungrig. Får nog bli en varm kopp choklad och en smörgås samt lite mys med tända ljus =)

Ha det gott!

Fredag em

Jag är så fruktansvärt uttråkad, vet knappt vart jag ska ta vägen. Sen har jag ont i huvudet och lite värk i axeln, inte bra. Fick lite massage av en snäll kollega förut och det hjälpte faktiskt, men så fort man sätter sig ner framför datorn igen kommer det tillbaka. Suck...

Hoppas resten av dagen går fort, för nu vill jag verkligen hem. Ta ett glas vin och mysa lite. Hitta på något gott att äta också, undrar vad det ska bli idag?

Nej, snart är det möte. Hoppas mötet tar lång tid så dagen rinner iväg snabbare =). Ska försöka jobba undan lite mer nu innan dess.

Hej så länge!

Fredag fm

Nu sitter jag på jobbet och har precis ätit frulle som smakade lika gott idag som igår. Gick upp samma tid i morse och tog en morgonpromenad på 45min. Solen sken och luften var riktigt frisk. Det kändes dock lite hårdare idag pga att jag sovit dåligt i natt. Men jag har gett mig själva fanken på att inget sådant ska få hindra mig. Man måste vara lite hård till en början så att man kommer igång och får lite rutin på det hela.

Nej nu ska jag jobba lite.

Tjingeling!

Vad säger man?

image139

Smart tjej!!

Usch..

Jag har åkt på en jäkla rethosta, den började redan igår men eskalerar hela tiden. Känner mig smått konstig i halsen, men har inte ont. Är jag på väg att bli sjuk? Hoppas verkligen inte det, har jag inte tid med.

Morgonstund har guld i mun

Idag ska jag faktiskt börja med att ge mig själv en klapp på axeln. Jag är världens mest morgontrötta människa och ligger gärna och snoozar en timma varje morgon. Har väldigt svårt för att gå upp. Men igår bestämde jag mig för att nu ska det bli lite ändringar i mitt liv. Så jag ringde och bad min mamma ringa och väcka mig i morse vid 7.00 Ringer det på hemtelefonen måste jag ju verkligen gå upp. Så i morse ringde telefonen och jag gick upp, bytte om och tog en helt underbar morgonpromenad på 45min. Solen sken, luften var klar och härligt. Det var verkligen jätteskönt. 

Nu sitter jag på jobbet och njuter av min frukost. Det smakar faktiskt ännu godare idag, än vad det gjorde igår.

Ha en trevlig dag!!


Suck...

F_n vad jag hatar verkligheten ibland, min egen verklighet. När jag inser att det har gått för långt. Hur lyckades jag med det här, varför har jag inte tagit tag i det tidigare? Jäklar vad mycket arbete jag har framför mig.

Fy!!!!

Otur med vädret

Det blev tyvärr ingen cykeltur ute och det beror på vädret, det regnar =( Däremot drog jag ut träningscykeln i vardagsrummet så nu har jag trampat runt på den i 40min medan maten står i ugnen. Idag serveras det fiskgratäng med en grönsallad till... mums!

Nu är det dags

Idag måste jag verkligen börja träna igen. Nu får jag faktiskt inte hitta på fler ursäkter utan nu är det dags. Jobbar ju till 18 så när jag kommer hem ska jag faktiskt ta en cykeltur till att börja med. Liten mjukstart. Hoppas det finns luft i däcken. Annars får det bli träningscykeln jag har hemma. Den funkar den med. Vore dock skönt att få lite frisk luft på köpet när man jobbar inomhus hela dagarna. Ska försöka lägga upp någon form av schema. Vilka dagar jag ska powerwalka, vilka dagar jag ska köra på träningscykeln och sedan försöka komma iväg och köra lite vikter. Det är svårt att planera in sådant på hösten när jag har 2jobb. Men man får försöka pricka in ändå. Perfekt att ha en egen träningscykel hemma dock, kunna sittra framför tvn eller läsa en bok medans man cyklar. Situps, armhävningar, hopprep funkar också att göra hemma. Har även några vikter så jag kan köra lite lätta övningar, har något gammalt program som jag brukade köra förut. Jag får börja så, huvudsaken är ju att jag kommer igång. Hade  en träningsbänk en gång som var perfekt att köra ben på, tror min bror har den nu. Undrar om man kunde få låna den. Får ju plats i min garderob. Ska kolla....

Nu börjar jag faktiskt känna mig lite taggad. Ska nog sätta upp ett mål med en bonus om jag sköter träningen. Shoppa loss kanske =)

Hej så länge!

Nu

har jag äntligen beställt nya taklampan till hallen. Tror det kommer bli jättefint när jag är klar. Pushade på P nu igen för 99e gången att nu är det dags att fixa min tapet i hallen. Så förhoppningsvis (jaja vet att jag skrivit det förut) händer det i helgen. Annars sätter jag faktiskt upp dem själv snart.

Så här ser lampan ut som jag har beställt



Tror ni den kommer passa min nya matta och bordslampa i hallen som ser ur så här

    

Hoppas det i alla fall. Mattan passade bra där och lampan har en dimer så man kan få riktig mysstämning i hallen. Bilden ger dem inte riktigt rättvisa. Ska bli kul dock när taklampan kommer. Längtar =)

Dålig fantasi...

Kvällens problem.... Vad ska man äta?



*Uppdatering* Det blev färsk pasta med köttfärssås och riven parmesan... mums!!

Home

Nu längtar jag hem... vill hem och plocka med mina nya saker =) Bara 35min kvar nu...

Ikeashopping

Då så var det söndag kväll... redan. Vart har helgen tagit vägen?

Gårdagen spenderades med vännerna. Det blev lite pizza och poker. Naturligtvis gick pokern åt skogen, men jag var inte först ut i alla fall =) Dock nr två ut =/

Idag har jag varit i Karlstad hela dagen. Det blev en premiärtur till Ikea, shit va stort det var. Kom dit vid tolv, men kom inte därifrån fören efter fyra. Inte klokt. Det enda jag skulle ha var en matta till hallen och en tvättkorg, men som vanligt kom man därifrån med mer saker så nu är man en tusenlapp fattigare. Tur det är löning på tisdag =)

Nå vad har jag köpt då:

2st runda mattor, en orange och en ljusbrun.
1 orange lampa (till hallen, ska matcha den oranga mattan =)
1 babypipmugg, haklapp samt skål o sked (till lilla V, o mina söta syskonbarn)
2 st krukor
2st blommor
1tvättkorg

Plus en jäkla massa småsaker. Såg en hel del mer saker jag vill ha, men det får vänta tills efter löning.

Måste tillägga en sak angående Ikea som jag tycker är lite väl överdrivet. När vi närmade oss kassorna hade de redan ställt upp allt julpynt.... SKÄRPNING Det är september nu. Att ta fram julsakerna i butiken redan nu kommer enbart göra att man tröttnar på jul innan det ens börjat. Vänta tills november, en mer passande månad.

På väg därifrån träffade jag på M, en gammal arbetskamrat. Var riktigt kul att se honom igen, saknar hans glada nylle på jobbet. Han berättade en hel del roliga saker som händer i deras liv så jag är riktigt glad för deras skull =)

Har även passat på och hälsat på mina kusiner idag. Det var faktiskt första gången jag har sett deras lägenheter i Karlstad *skäms*. Min ena kusin har bott där i minst 4-5 år *skäms skäms* och den andra i 2år. Sjukt att man inte tar sig tid att hälsa på dem mer. Man har ju tyvärr fullt upp, men så fullt upp får man faktiskt inte ha. Det var i alla fall jättekul att se deras lägenheter, de bodde fint båda två. Lite extra avundsjuk dock på den enas lägenhet och det pga läget. (Ligger mitt i Karlstad.)  Skönt att ha så nära till allt. Flyttar jag tillbaka till Karlstad ska jag nog försöka hitta något liknande.

Fick höra en annan sak också som gjorde mig lite orolig. Försöker att inte vara orolig, men man kan inte låta bli. Du ska veta att mina tankar är med dig, hela tiden och jag håller alla tummar och tår att det går bra. Love you!!

M over and out

Dagen

går för fort helt enkelt. Hinner inte med allt jag ska göra. Har spenderat dagen med att tvätta, diska och fixa lite hemma. Nu håller jag på och färgar håret och får lite smått panik när jag tittade på klockan. Måste hinna få ur färgen, plocka upp tvätten och hinna hem till en vän innan klockan 18. Känns som om jag kommer misslyckas =)

Nej nu får jag lägga på ett kol...

Ha en fortsatt trevlig dag!

Beck Den svaga länken

Hemkommen, sett på film med M&M. Ikväll blev det Beck "Den svaga länken" och den var riktigt bra. Det jag gillar med Beckfilmerna är att de verkligen tar upp problem som finns i samhället. Denna handlade om droger och ungdomar, pedofiler som tar kontakt via chatt, pedofil tränare som inte kan låta bli sina gymnaster och självmord bland unga. Förra Beckfilmen jag såg handlade om kvinnomisshandel. De tar upp många viktiga ämnen i samhället som ibland skjuts åt sidan. Bra att belysa att man aldrig kan vara nog försiktig. Nu säger jag inte att man ska låsa in sina barn eller kunna ha full kontroll över allt de gör. Men man kan upplysa dem. Jag har ju inga biologiska barn själv, men jag har haft styvbarn. Vi pratade mycket med henne när hon kom upp i tonåren, för  tyvärr kan man ju inte lita på att man ska känna sig säker ute som tjej (helt sjukt). Och säg den tonåring som lyssnar fullt ut. Man kan aldrig hindra dem från att göra något egentligen, men man kan ge dem vägledning och en bra grund att stå på. Logiskt tänkande och sunt förnuft. Och jag tror vi har lyckats väldigt bra med henne, hon har blivit en riktigt fin, godhjärtad ung dam. Shit vad åren går fort...


M over and out

=(

My  god my back is killing me today.... I just want to go home =(

Dumma mig, dumma dumma mig. Varför lyssnar jag inte på mig själv.

Kent - Socker

Tokbra låt, hittade tyvärr ingen annan video än denna.

Nu ska jag lägga mig, *lovar*



Spelar det längre någon roll
Jag orkar inte slåss
Det är bortom min kontroll
Du lämnade mig ensam
Och självklart blev jag rädd
Min sista gnista hopp
Var att synas att bli sedd
Och jag glömmer bort att andas
För sex, musik och våld
Var det vackraste som hänt mig
Sen själen min blev såld
Att synas utan att verka
Ser enkelt ut på håll
Men jag lever på impuls nu
Via fjärrkontroll
Men jag sa alltid nej

Men ingen, ingen, ingen, ingen hör...
Men ingen, ingen, ingen, ingen hör...
Men ingen, ingen, ingen, ingen hör...
Men ingen, ingen, ingen, ingen hör...

Och gäst ikväll är Jesus
Han har kickat heroin
Han läppjar på sitt glas
Och Ramlösa blir vin
Han berättar om sina vapen
Sin tid i San Tropez
Om att ge sig själv en chans
Om sin nya Z3
I en värld av idioter
Står han först i kön
Han berättar framför kameran
Om hur han bytte kön
Eller något helt annat
Som också är privat
Om alla dom han älskat
Och dom han bara sög av
Men han sa alltid nej

Men ingen, ingen, ingen, ingen hör...
Men ingen, ingen, ingen, ingen hör...
Men ingen, ingen, ingen, ingen hör...
Men ingen, ingen, ingen, ingen hör...

min dag

Jag är så trött, denna vecka har jag jobbat 2 kvällar extra, förra veckan blev det 3kvällar. Jag gillar och hålla igång, men idag är jag helt slut. Har så ont i ryggen, men jag får skylla mig själv. Mycket spring i trappor idag, bärandes tunga saker. Jag försökte att låta bli att bära för mycket. Men jag har så svårt för när inget händer, det är alldeles för segt.

Har stött på en del nytt folk idag och som alltid är man artig och skakar hand. Det finns något jag verkligen inte gillar med folk när man tar i hand. Och det är de människorna som verkligen inte kan hälsa som folk. Låt mig förklara, vissa människor känns som om man tar en mannekäng provdocka i hand. De sticker dit näven, men stänger inte näven utan knappt fisklämmer. Jag gillar inte sånt, tycker det visar svaghet och dålig karaktär. Ska man ta i hand och hälsa ska man hälsa ordentligt. Inte klämma ihjäl den andras hand naturligtvis. Lagomt, som är passande. Konstig tankesätt kanske... men det är så jag tycker.

Nej... nu måste jag försöka sova. Ska ju upp tidigt och jobba.

Ciao

Morgonbild 19/9

image135

Solen sken härligt i morse. Frosten låg över gräsmattan. Det är höst.

****

Många tankar som cirkulerar i huvudet nu. Jag är inne i en riktig tänkarperiod. Mycket att gå igenom, saker att försöka lösa och mitt upp i allt så ska man klara av att jobba och sköta hem och livet för övrigt. Sen har jag så jäkla svårt för att säga nej så jag lyckas alltid dra på mig mer extra jobb. Så egentligen ska jag ju inte klaga, får ju skylla mig själv.

Usch... har ont i huvudet, har haft det i några dagar nu. Ventilationen har kommit igång igen på jobbet så det drar lite där jag sitter. Vet inte om det är därför eller om det är något annat som spökar. Kanske håller på och bli sjuk, lite  småfrusen. Har fortfarande ont i ryggen efter smällen, kanske borde gå iväg och kolla upp så det inte är något.

Funderade lite i helgen på en sak (en känsla) som har spökat och förföljt mig i mellan ett-två år. Insåg först nu att den äntligen är borta. Jag har aldrig direkt velat ha denna känsla hos mig, den har bara bråkat med mig. Ju mer man har fokuserat på något annat för att glömma, så lyckas den ändå leta sig tillbaka i skallen. Man blir tillslut frustrerad och irriterad på hur dum hjärnan kan vara ibland, eller ja, det är väl mellan hjärtat och hjärnan det har fallerat. Nu är jag lycklig över att hjärtat äntligen förstår och ger mig chansen att ta nya tag.


Imorse fick jag skrapa rutorna till bilen... usch nu börjas det =(

Kent - Gravitation

Jag älskar den här låten. Videon är lite gammal, men det är sången och texten som betyder något. Brukade lyssna på denna när jag var lite låg. Kanske låter konstigt, men den fick mig att må bra.



Jag står här frusen fast
äntligen stilla
Som gravitationen, nåt vasst
Jag ska aldrig
gör dig illa igen
Du fastnar perfekt
i min polaroid
Du blinkar förskräckt
när jag ställer mig bredvid
Du ryggar tillbaks
när min hand just ska röra
vid din...

Det är så det ska vara
Det är så vi vill ha det nu
Det är så det ska vara
Som en perfekt och underbar lag
Perfekt och oförstörbar
som jag...

Ryggen mot väggen till sist
Äntligen slut
En svår situation, ja visst
har jag drömt om så länge nu
En hand mot min strupe
och andas blir svårt
En hand runt min hals
klämmer alltför hårt
och benen dom bär
inte längre min kropp
stå...

Det är så det ska vara
Det är så jag vill ha det nu
Det är så det ska vara
Som en perfekt och underbar lag
Perfekt och oförstörbar
som jag...

Höstbilder (from my hometown)

             

Kent-Ingenting

Precis lyssnat på nya singeln av Kent - Ingenting. Första intrycket var väl inte sådär speciellt, då gillar jag verkligen Kent. Älskar alla deras skivor och har varit med från början. Kände inget nu direkt. Får lyssna lite mer på den, får se om den fastnar.

Ger er så länge en av mina favoriter med Kent - FF



Storforsmarken samt skogstur med korvgrillning

Det var ingen trevlig biltur hem ikväll. Det regnar ute och asfalten blev varm så grodorna passade på och var mitt i vägen. Jag försökte verkligen köra förbi dem, men de små liven var överallt. Stora, tror t o m att det var paddor på vissa ställen. I alla fall var det riktigt äckligt, bilen studsade till vid några tillfällen och jag höll på att kräkas i bilen. Så jäkla äckligt, grodlik över hela vägen. Ville bara blunda när jag körde men det är ju inte en så jäkla bra ide. Måste nog in och tvätta däcken imorgon.... usch *får gåshud*

För övrigt har jag haft en riktigt trevlig helg.

Fredags kvällen inleddes med film och godis med vännerna. Vi såg "This is England". Bra men smått tragisk film. Efter filmen hade jag mys hemma med lite rött vin, ost och kex. Hade köpt getost (my favorite) och brie.

Igår var jag på Storforsmarken tillsammans med min familj, det var bara min ena bror och syster som saknades. Vi gick ett varv, solen sken men det blåste något fruktansvärt. Vissa av knallarna hade problem med sina marknadsstånd, de höll på att välta av blåsten. Tror t o m att en lyckats gjort det för ett stånd stod tomt och det såg ut att ligga krossat godis på marken. Enda inköpet jag gjorde var en rosa delfinballong till min brorsdotter. Väl hemma hos mor och far åt vi kålsoppa med frikadeller, en tradition hos oss =) (Så jäkla gott var det=) Det var jättehärligt att umgås med alla igen, mysa och busa med barnen. Vi tog en promenad efter maten och njöt av vädret , trots blåsten kunde vi njuta av solen. Senare på kvällen blev det tacos, lite vin och yatzy.

Idag har vi varit riktigt hurtiga. Efter en supergod frukost med varm choklad och mackor med gott pålägg gick vi ut i skogen för att grilla korv. Idag har vädret varit sämre, småregnat hela dagen. Vi hade på oss ordentligt med kläder så oss gick det ingen nöd på. Pappa och bror startade en brasa och barnen sprang runt. Vi drack lite kaffe och åt fikabröd iväntan på rätt tid att börja grilla. Bror min täljde till spett sen var det bara dags att börja grilla. Har inte varit ute i skogen och grillat sen jag var liten så det var riktigt mysigt. Återuppleva gamla minnen och skapa nya tillsammans med mina syskonbarn =) O sprang runt som ett litet monster och trillade överallt utan att gråta en enda gång. Han är så söt. K grillade sin korv själv och verkade riktigt stolt över det. Fotograferade en del idag och igår. Älskar att fota, är så otroligt kul.

I går myste jag och K i soffan. Efter en stund tittar hon upp på mig med sina vackra blå ögon och säger "Jag tycker om dig Majie".... Åhhh... mitt hjärta smälte. Älskar dig också gullunge <3

Helgen har varit helt underbar även om jag nu är väldigt trött. De två barnen kan köra slut på vemsomhelst. Det är full rulle hela tiden. Men det gör inget, för jag njuter av all tid med dem. Och de är så störtsköna båda två. Glada hela tiden. O ler konstant och är han allvarlig en sekund är det lätt att få honom att le. Fotograferat dem båda mycket denna helg, ni skulle se hur vackra de är =)

Nej nu är det dags att ladda in lite bilder från helgen i datorn.

Ciao

<3<3<3

Jag längtar så tills jag vaknar imorgon. Ska bli så kul att få gosa med barnen igen. Saknat dem då. Adore you my little sweethearts <3 <3<3

Stjärnklart

image121

Det är så otroligt vackert på himlen i kväll, stjärnorna tindrar...

Natti natti

Nu är jag faktiskt lite trött och är öm i ryggen. Var kul att jobba på hotellet igen, men det dröjde inte länge fören jag märkte av smällen jag fick i ryggen förra veckan. Ändå var jag väldigt försiktig och gjorde inga dumma lyft. De vad D gullig nog och ställde upp på. Varit hemma en halvtimma nu, ska försöka varva ner lite sen blir det dags för att inta sängläge. Ska faktiskt bli riktigt skönt.


Sov så gott då!!

Trötter

Idag ska jag jobba kväll på hotellet. Känner mig trött och seg redan nu, hur kommer jag inte att känna mig sen. Huga...

Lite plutt =( för jag missar de sista avsnitten av Gilmore Girls ikväll. Den enda "fjompserien" jag gillar. Hade tänkte ladda upp med lite mys och kolla på dubbelavsnitten. Nu ska jag jobba istället. Men jag ska inte klaga, får lite cash i plonkan. Har begärt att mamma ska spela in det så jag får förhoppningsvis se det till helgen istället.

yeejj =)

Idag var jag nere på stan under lunchen och löste ut min nya ersättnings MP3 spelare. Fick en nyare snyggare modell än min förra så det var ju inte fy skam. Nu är batteriet äntligen fulladdat och musiken är inlagd. Äntligen, yeej =)

Nu har jag ingenting att skylla på längre så nu är det väl dags att börja gå ut och motionera då.


image120

Projekt nr2

Nu är jag i farten igen. Är inte helt färdig än med min utrensning av saker, men nu ser i alla fall lägenheten mer bebolig ut. Jag tänkte ta en liten paus i rensandet och förändra min hall lite. Det ska köpas in en ny rund matta, en ny taklampa (har redan hittat en jättefin), en ny hörnhylla för routern samt telefonen, en ny vägglampa. Jag ska ta bort två små speglar som jag har på en liten vägg men låter den stora sitta kvar. Sen ska jag tjata lite extra på P så att han kommer hit och fixar tapeten åt mig. Ska bli riktigt skönt att få förändra lite. Jag är så sjukt nöjd med de andra rummen i lägenheten men hallen har jag alltid stört mig på men inte riktigt hittat någon bra lösning. Nu har jag varit ute och surfat lite och hittat saker jag vill ha till hallen. Sen har jag rådfrågat mamma också som alltid kommer med bra tips.

Projekt nummer tre blir att byta golv i sovrummet och byta ut diskbänken i köket. Har redan valt ut golv och vilken diskbänk jag ska köpa. Hade velat haft en mindre modell men det funkar inte längre då jag inte kunde bygga in diskmaskinen som tänkt. Tror dock det kommer bli bra. Den blir ju i alla fall mindre än den jag har nu =)

Projekt nummer fyra kommer bli att fixa upp badrummet, tak och väggar ska målas om samt att jag antagligen ska sätta väv. När jag flyttade in gjorde jag bara en enkel uppfräschning genom att köpa nytt badrumsskåp, nytt toalettsits, fönsterbräda att ha blommor på, samt att jag köpte ett handduksskåp som matchade de ovannämnda sakerna. Ska kolla upp först så att det inte är en rotrenovering på gång. Badrummet är inget jag har bråttom med, den funkar.

Jag får rapportera vidare när hallen är klar....

Nu är det dags för lite Bridget Jones dagbok på trean.

Ha det!

Solen

image119

Solen skiner, det är helt underbart

***

       

Mina nya mattor och mitt nya bordsben. Jag älskar skådespelet min lampa gör på väggen.

Jag gillar mys

                   

Så snygga


IKEA STOCKHOLM Fåtölj     IKEA STOCKHOLM Fåtölj

Dessa fåtöljer är så snygga och otroligt sköna att sitta i.

Ikea

Hur kommer det sig att man alltid lämnar ikea full med grejer fast man egentligen inte ska ha något? Åkte och hälsade på syrran idag med mor och far. Passade på att ta med bordsbenet som pajat, produktionsfel. Jag skulle egentligen bara byta den, men det är ju så svårt att låta bli att köpa med mer saker. Det blev i alla fall 3st nya runda gröna mattor som matchar gardinerna i köket, en ny grön diskborste, köpte 2st till uppsättningar av mitt nya gröna porslin (ser ni tråden), ljus, förvaringslådor och en lunchlåda samt ett nytt bordsben då. Blev jättenöjd med mattorna det ser bra ut på köksgolvet nu. Sen passade jag på och kollade ut lite nya möbler till vardagsrummet. Börjar bli dags att byta ut min hylldel och jag har hittat mycket fint jag vill ha. Får se när det är dags att slå till =)

Väl hemma hos syrran pysslade mor och far med nya fönsterbrädan samt att packa upp mer saker de hade haft med sig. Hon börjar få det riktigt mysigt i lägenheten nu. Själv satt jag och pysslade lite med hennes dator.

Nej, nu ska jag ta och äta lite mat. Börjar kurra ordentligt i magen, tur det finns lite tacos kvar =)

Tacos....yummie

Här sitter jag nu, riktigt nöjd och belåten efter en jättetrevlig lugn och skön kväll. Tänk att enkelhet kan vara så trevligt. Låt mig förklara min tanke. Jag är en hålligång tjej som alltid gärna har fart och fläkt runtom mig. Har alltid jobbat mycket i mina dagar och ofta har jag 2jobb per dag de mest intensiva perioderna. När jag var yngre kunde jag ha upp till 3 jobb PER dag. Nu vandrar jag ifrån ämnet lite ville bara förklara min person. Gillar och hålla igång, på helgerna förr var det alltid fest osv. Nu har jag kommit till det stadiet i livet där jag faktiskt uppskattar lugnet. Att faktiskt inte ha allt planerat och att ta det lugnt. Att inte tacka ja jämt så fort någon ringer och frågar om jag vill jobba extra. Att inte festa jämt utan hitta på annat tillsammans med sina vänner. Ikväll har jag haft det jättetrevligt ihop med M & M. Var skyldig dem en middag för att de var kattvakt åt mig en vecka i somras. Det var liksom passande att ta den nu då vi inte vet när Lilla V behagar att titta fram (bebben i M´s mage). Början av dagen var trist som bara den. Sen började den arta sig när man väl kom hem. Slängde ihop lite tacos som alltid funkar om man har dåligt med tid.  När maten väl var färdigt kom mina gäster. Efter att ha ätit sig alldeles för mätt gick vi och satte oss i vardagsrummet för att låta maten sjunka innen gourmeefterrätten. Åt lite rollo och snackade skit. Sen blev det rena rama lyxen ska ni veta, pulverkaffe och ljummen frödinge kladdkaka med gräddglass ;o) Nej jag är inte kaffepulvermänniska, kaffebryggaren är paj och jag är för lat att skaffa mig en ny. Kladdkakan blev perfekt för den är faktiskt god och jag har inte hunnit baka något själv. Lagom till reprisen av Mia och Klara dök det även upp lite dillchips på bordet.

Det jag gillar med det hela som tar så fruktansvärt lång tid för mig att säga är att enkelhet är nice. (hehe lägg märke till min otroligt långa mening =)

Varför ska allt vara så mycket hela tiden? Varför kan man inte har fler kvällar som denna. Lite mat, kanske film, spel, poker, goda vänners lag. Festande tappar sin glans om man gör det för ofta. Allt blir så, ja, lika varje gång. Hittar man på fler såna här saker så det blir lite variation, festerna blir lite mer speciella, roliga och minnesvärda. Klart jag fortfarande vill festa, jag gillar det. Däremot gör det inget om man skär ner på det hela och ägnar mer tid och sådant som faktiskt är viktigare. Umgås, prata och njuta av lugnet och sällskapet. Man kan ta några öl, man behöver inte bli plakat.

Nej nu ska jag inte söla vidare. Finns trevligare saker att göra en fredag kväll.

Tack mina vänner för en trevlig kväll. Hoppas på en repris snart =)

Nu gnäller jag ordentligt....

Vette fanken om det är PMS på gång eller om jag börjat bli en riktigt tjurkärring, men jag har börjat bli väldigt lättirriterad och grinig på det mesta nu för tiden. Fan kan inte folk tänka igenom saker och ting innan de fattar så sjukt dåliga beslut. Särskilt de besluten som påverkar mig och min omgivning, jävla klappträ. Bläää.... usch gillar verkligen inte att vara så här negg.

Idag när jag kom hem skulle jag ta tjuren vid hornen och lösa lite problem. Ett av dem var mitt elavtal med fortum. Sen jag flyttade hit har jag bara haft problem med dem. Det började redan förra hösten när jag ansökte om efaktura via dem. Fick inget svar på min anmälan så då antog jag att det gått igenom, de brukar bara skicka brev om något inte stämmer. Helt plötsligt en dag i början av året dimper det ner en påminnelsefaktura, VAAA??? Jag har ju efaktura (trodde jag) då jag inte hade fått någon orginalfaktura. De kommer ju inte varje månad och jag har det mesta på efaktura så när jag väl får en räkning hem lägger jag in den direkt på banken. Betalade fakturan snällt och ansökte på nytt om efaktura. Då fick jag ett mail tillbaka att det inte hade gått igenom av något skäl. Drog iväg ett brev till kundservicen med lite frågor om varför samt kollade upp ang påminnelsen. Fick inge svar. Sen dimper det ner ytterligare en påminnelse, ni måste skämta? Så jag betalar den och försöker maila till dem utan resultat. Samma visa inte fått någon orginalfaktura, men otroligt nog hittar påminnelserna hit. Ansökte om efaktura igen efter att ha fått en tredje påminnelse i år utan att ha fått något svar från elbolaget och fick återigen ett mail att det är endast personen som står på elavtalet som kan ha efaktura. Nähä, nu skojar du. Det är ju jag som står på avtalet, jag tecknade ju skiten. Så nu ringde jag upp lite smått irriterad samt 150 spänn pankare och frågade vad det är som händer egentligen. Pratade med en kille som inte hittade mig på mitt personnr så jag lyckades hitta kundnumret och på det avtalet stod en helt annan människa med annat personnummer där enda likheten var efternamnet.  Han hade ingen förklaring utan sa att de uppdaterade sina uppgifter från det bolaget där jag hade min nätavgift så han rådde mig att ringa dit. När jag väl lagt på kom jag ju på att där stämmer ju allt efterson jag har efaktura via dem på nätavgiften. Så jag ringde upp igen och hamnade hos en dam och förklarade ärendet på nytt. Hon var duktig och kollade i arkivet och hittade överlåtelseavtalet mellan mig och den förre innehavaren. Och där stämde naturligtvis uppgifterna så det var ju de som hade registrerat fel från början. Hon skulle se till att de löste detta i morgon och pengarna för påminnelserna skulle jag få tillbaka.

Var lite oroligt först att de skulle bråka med mig angående fakturorna. Jobbat själv med kundservice och ibland ringer det in den ena karraktären efter den andra som har helt otroliga förklaringar till varför fakturan inte är betald, hunden åt upp den osv. Kvinnan var dock väldigt tillmötesgående och sa att det här fixar vi eftersom vi har klantat till det med registreringen av dina uppgifter. Killen var lite mer syrligt ironisk "jaha, nämen visst tror jag dig. Väldigt skumt dock att du får påminnelserna" Tror du ärligt talat att jag inte tänkt på det själv smartass.... det är ju därför jag har kontaktat er varje gång. Dock verkar inte deras kundservice vara kapabel till att svara på brev och mail. Nu är det hela löst i alla fall och det känns bra. De skulle kontakta mig i morgon när allt är fixat.

Nog med gnäll, nu ska jag fortsätta städa lite här hemma. Har ju varit ett avbrott sedan jag slog i ryggen. Ska bli skönt att rensa bort lite mer saker. Får ta det lugnt dock för jag har fortfarande ont =(

Gnällkärring over and out

Vill ha

Några av de saker jag vill ha i Cult serien, kan det inte vara löning snart =)

                               

Design by M.e

Här kommer några av mina alster. Jag är ju nybörjare, men tycker det är jättekul.


                                                     

Teknisk support.... nonsens

Det smakade jäkligt gott, ser redan fram emot lunchen imorgon.

Pratade precis med syrran, vi har ju haft lite problem med hennes nya dator som inte kommit igång. Pratade idag igen med supporten och jag kan för mitt liv inte förstå varför de kallar det teknisk support. Seriöst, de kan absolut ingenting. Syrran och jag löste det på egen hand och nu verkar den funka, äntligen. Killen på supporten idag drog till med en massa "dataspråk" och tekniska termer. Om man ringer in till en teknisk support för att få hjälp med ett problem så är man antagligen inte så haj på datorer. Borde de inte då "sänka" sig ner till svensson nivå och inte dra till med en massa teknisk rappakalja som man ändå inte fattar. Fick tillslut säga till honom att hejda sig lite och prata svenska och han fattade väl tillslut. Dock så funkade inte det han sa efter att ha rådfrågat en massa kollegor. Skönt i alla fall för syrran att den äntligen kommit igång =)

Nu får det bli lite tv tittande och mys med tända ljus. Måste vila ryggen, det värker fortfarande iden =(

Det kurrar i min mage

Sitter och väntar på att min sena middag ska bli färdig. Stekt lax med kokt färskpotatis och en skaldjurssås till samt lite grönsaker. Jag längtar =)

Buhu!!

Idag känner jag mig riktigt buhuhu.... Har ont i ryggen och i höger vrist. Försöker att inte belasta foten så mycket då det gör ont men ibland är det inte mycket att göra åt. Typiskt nog gick brandlarmet här förut så då fick man gå i de där jäkla trapporna igen upp och ner... suck. Ja jag vet, är lite gnällig idag, men det är inte kul när det värker hela tiden. Fick ringa till hotellet och tacka nej till morgondagen också. Blir lite mer pengar jag går miste om. De som känner mig borde då fatta att jag verkligen har riktigt ont för jag är inte den som ger mig i första taget. Har inte varit borta en dag från detta jobb, arbetsfreak. Hotellet är ju bara extra men jag brukar aldrig banga det heller. Hoppas även de förstår. Men jag brukar ju alltid ställa upp i ur och skur så de borde förstå.

Fyllt i massa papper idag, en skadeanmälan då jag var på väg till jobbet när det hände. Även om jag inte får några mer besvär från det hela är det bra att ha det registrerat om det skulle bli något längre fram.

Shit vilket konstigt blåmärke jag hade fått på baken, ser inte klok ut. Var svårt att sova i natt så ingen sovställning kändes bekväm nog för ryggen. Sen att ens försöka ligga på rygg var ju kört då det gjorde ont på blåmärket. Ska försöka vila när jag kommer hem.

Hej så länge!


Ytterligare en gammal favorit

Hittade en till gammal favorit. Kolla in frillan och kläderna på killen =D

Forever Young- Alphaville



Gammal favorit

Beds are burning- Midnight Oil


Oturen förföljer mig

Jag har sån otur =( Hade tokbråttom i morse och var på väg till bilen när jag kom på att jag hade glömt stänga köksfönstret så jag springer in igen och fixar det. På väg ut igen hade en sten lyckats kila sig fast i klacken på mina stövlar så när jag skulle springa ner för trappan slant jag på stenen och åkte kana ner på ändan..... Ajjjjjj =*(  Shit va ont det gjorde och va stel jag är just nu. Var ju tvungen att åka till jobbet men nu sitter jag här i stolen och vågar knappt röra mig. Stenj_vel!!!

Fick ringa direkt till hotellet och säga att jag inte kan jobba ikväll, finns inte en chans att jag kan springa runt med tallrikar när jag knappt själv kan gå. Får dåligt samvete för att jag inte kan jobba när de har så otroligt mycket att göra ikväll, men det var ju inte med flit som jag halkade. Jag som t o m köpt nya svarta byxor igår att servera i. Typiskt. Får hoppas att jag inte får mer problem än jag redan har, ryggen har ju krånglat för mig i många år nu så jag hoppas inte att denna händelse gör saken värre.

M over and out

Id

Sitter och kollar på Id på kanal 5. Jisses vilka speciella människor det är som ställer upp. Särskillt den första tjejen som var med idag. Såg henne även förra veckan. Om jag inte minns helt fel från förra veckan så läste hon till psykolog eller något liknande. Hon är, vad kan man säga, väldigt extrem. Tjoade, skrek smått hysteriskt, hoppade runt och var allmänt flamsig. Jag skulle i alla fall inte vilja besöka hennes framtida mottagning. Undrar om hon är likadan privat eller om det var ett nervöst beteende bara för att hon var på tv. I för sig har de andra som varit med också visat speciella sidor. Det är väl en viss kategori människor som söker sig till något sådant.

Det roligaste med programmet hittils är när hon stod och gissade på en kvinna som hon trodde var militant vegan..... HALLÅ!!!! Kvinnan hade läderstövlar på sig..... Jag tror inte ens att en militant vegan skulle ha läderimitation på sig. Det var väl tur för henne att hon stannade och inte gissade vidare. I början av förra programmet sa hon sig tro att hon skulle ha mycket nytta av sina studier att kunna döma vem som var vad. Det mesta löstes dock med hjälp av hennes nära och kära samt expertpanelen.

Ska tilläggas att kvinnan med stövlarna var doktorand i latin.

Wiiee =D

Jag har fått tillbaka min dator, äntligen =) När jag kom hem idag såg jag att det var ytterligare ett missat samtal runt16-17 snåret samma som 2dagar förra veckan. Beslöt mig för att åka ner till posten och kolla och där fanns min lilla dator. Så skönt att äntligen ha den tillbaka. Jag fattar dock inte varför de har ringt hem och inte mitt mobilnummer som jag lämnat som kontaktnummer. Det stod t o m på kartongen. De flesta jobbar väl i alla fall dagtid så de kunde ju ha ringt mobilen så hade jag kunnat hämta den tidigare. Jaja, nu är den äntligen här i alla fall.

Passade på och shoppade lite på stan, det blev ett par svarta byxor samt en stickad randig tröja. Alltid nice med lite nya kläder. Ska ner på lunchen imorgon med tror jag och köpa nya dukar till lägenheten. =)

Nu är äntligen humöret på topp igen, haft en dålig dag för övrigt. Hoppas den slutar väl i alla fall.




Shopping och alkotest

Gårdagen slutade i lite mer shopping. Köpte den ljusstaken jag ville ha, sen blev det lite sötvattenpärlor till mina halsband, mer blommor och en snygg sportig allvädersjacka som ska tåla vind och regn. Behövs i det här jäkla vädret. Igår sken solen vilket var riktigt härligt, det kom en regnskur när vi var där men solen sken samtidigt så det gjorde inte så mycket. På väg därifrån hamnade jag i en poliskontroll med alkoholtest vilket jag naturligtvis klarade. Dock var det jäkla synd att det var en gammal grinig polis istället för en ung snygg en ;)


På eftermiddagen var det dags att packa ihop och fara hem. Syrran skulle ju hinna med bussen till Örebro. Väl hemma fick jag ett tokryck och fortsatte med städning/rensningen jag påbörjat tidigare i veckan. Jag städade ur en hel del skåp, organiserade och fixade bättre förvaring i och med förvaringslådorna jag köpte förra veckan. Jag har slängt massor med saker som är totalt onödiga att behålla. Jag har en hel del kvar att göra fortfarande, men det är så jäkla skönt att vara igång. Ju mer jag höll på ju mer energi fick jag till att fortsätta. Det är ju så skönt när det är färdigt. Mellan städvarven bytte jag lite prydnadssaker och tände lite ljus mitt i allt stöket. Måste ju ha lite mysigt när jag städar =)


Kvällens måltid: Grillad majkolv..... yummie =)

Hoppas jag får tillbaka min dator idag, den har ju varit borta en månad nu =(


Oxhälja

Helgen har faktiskt varit riktigt trevlig trots regn och kyla. Fredagen började med lite alkohol dryck intagande med vännerna samt en liten tur till puben, alltid trevligt.

Lördagen började tidigt då jag skulle fara till Filipstad för att hjälpa min moster under Oxhälja. Först hämtade jag upp mamma och syrran på vägen och for dit. Väl där gjorde vi i ordning vårat marknadsstånd som stod precis utanför hennes butik och visade upp Cult produkterna. Vi sålde faktiskt en del vilket natruligtvis var skitkul. Hade kunnat bli mer om vi hade fått stå mitt i smeten, nu stod vi ju på en  sidogata där det inte var lika mycket människor. Jag är trots allt nöjd med dagen vi sålde en hel del Cultprodukter samt blommor så jag tror nog att många fått upp ögonen för att vi har tagit in produkterna i sortimentet. Det var många som påpekade att det var vackra saker (naturligtvis vi har ju smak ;) och att det var kul att det kommit in något nytt. Fick även många komplimanger för mina smycken som jag gjort. Sålde ett armband (yeah) och hade flera intressanter på mina snäckskals halsband. Det blev inga fler smycken sålda för min del, men nu vet de vart de finns. Såg fler som sålde hemma gjorda halsband och de tog ut en hel del för dem, vissa var fina utav dem men de flesta såg rent utsagt förj_vliga ut. Smaken är som baken, delad.....

Jag stod mellan 10 till 15 den dagen sen klappade vi ihop butiken, det var kallt i skuggan. Träffade på en massa människor som jag inte sett på ett tag vilket alltid är roligt, blev en hel del kramande. Mötte några kollegor från jobbet som hittat dit. Sen tog vi oss själva en tur på marken men då hade regnet börjat komma. Tur man hade paraply med sig. Köpte det gamla vanliga, marknasnougat (ett måste), plommon och majskolvar att grilla själv hemma. Killen som sålde var riktigt schysst och slängde med några extra kolvar, sååå gott =) Sen köpte jag ett par ljuslyktor som jag iförsig redan har 2st likadana hemma, men nu köpte jag dem i andra färger, eller ja, samma färger fast mörkare. Mer passande för hösten =) Sedan införskaffade jag hos min moster lite nya krukor till badrummet samt en Cult design kruka med träfat och ljushållare till köket som ska matcha mina nya gardiner. Blev en blomma till den också. Ville köpa mer Cultprodukter men jag får lugna mig lite först och se vart jag ha plats hemma. Men mer kommer det att bli =)

Gårdagen blev väldigt lång och vi kom hem sent, tände en brasa i kaminen och njöt av varm mat.... mums.

Idag blir det att åka och hälsa på mormor. Ska även förhoppningsvis åka in till marken igen för jag  ångrar lite att jag inte köpte en annan ljuslykta som jag tänkte ha i fönstret i vardagsrummet. Får se om det blir av, eller snarare om den finns kvar.

Jaha då kanske man skulle ta och göra sig i ordning då, så man kommer iväg någon gång.

Hare gott!!

RSS 2.0