Nedräkning 750min kvar

Äntligen fredag och trista veckan slut =)

Efter jobbet ska jag hem och städa, finns naturligtvis roligare saker att göra en fredag kväll. Men det är straffet jag får för att jag har skjutit på det en vecka. Har inget val heller för den delen om jag inte vill skämmas. Får nämligen besök i helgen. Jag fyller år..... jippi =) kan knappt fatta att jag fyller 26år imorgon, vart tar alla år vägen. Känns som om det var igår jag fyllde 20 och nu är det bara 4år och en dag kvar tills jag fyller 30. Shit.... hur ska jag hinna med allt jag vill göra =)

Det enda jag önskar mig imorgon är fint väder eftersom vi antagligen ska ut och titta på fotboll. Men just nu ser det inte så lovande ut. Naturligtvis önskar jag mig även en lugn skön helg med mina vänner och familj runtom mig. Att umgås är viktigast och trevligast med för den delen.

Snart är det lunch och då ska vi ner på stan. Köpa lite jordgubbar tror jag och fira att det bara är en vecka kvar till semester.... Wohoo!!


Someone near

I miss having someone near,
to kiss his neck
nibble his ear
feel his strong arms around me
feel safe
feel loved
feel wanted and desired


Promenad genom stadsträdgården

Innan vi åkte hem till bror och drack kaffe tog vi en tur genom Stadsträdgården.   Den är så vacker och välskött. När jag läste till kock i Karlstad brukade vi gå ut och sätta oss i parken och plugga istället för lektionssalarna. Det funkade bra =) Klicka på bilderna för förstorning.

                           

      

Bebistricket

Intressant iakttagelse av gårdagen. Jag körde omedvetet en variation av hundtricket, fast med en ettårig bebis.... det funkade ;o) Lille O och jag gick till baren med honom hängade mot höften. Vi tänkte fylla på hans nappflaska med vatten som börjat sina. Kort därefter kom det dit en mycket trevlig kille som blinkade lite och började gulla med O. O såg dock skeptiskt ut mot hans försök att gulla med honom, men drog tillslut lite på smilbanden, O är verkligen världens gladaste unge, ler konstant. Kort därefter glider ytterligare en kille upp som kör samma stil. Tillslut kom vår supertrevliga servitör och O fick chansen att första turen till baren beställa en stor stark vatten :) Han charmade verkligen alla därborta, sicken sötnos =)  Och faster var allt nöjd efter den rundan, jag fick ju prata med söta killar.....

Koriander bar&deli

Igår var vi iväg till Karlstad och firade mina föräldrars 30åriga bröllopsdag. Jag och mina syskon med respektive hade planerat en båttur i Karlstad skärgård  samt middag ute på Koriander bar&deli och vi bjöd naturligtvis våra föräldrar på allt.

Båtturen var jättetrevlig och alla verkade uppskatta det hela, särskilt mina syskonbarn. Vi tog en liten fika på båten som en aptitretare. Båturen tog ca 1.45 min och var alldeles lagom. Finns otroligt vackra hus längs med kanterna samt på öarna. Jag är grymt avundsjuk på de som bor i Vågmästaren och har sin egen båtbrygga utanför vardagsrummet.... it sucks.

När vi väl kom till Koriander möttes vi av väldigt trevlig serveringpersonal som tog mycket väl hand om oss. Här nedan ser man bilder på min förrätt samt varmrätt. Lade även till en bild på syrrans förrät som också var god. klickar man på bilden får man se en förstorning. Syrran tog en Basilika och parmesancreme med salami och serrano. Själv tog jag en räkmacka med handskalade räkor. Den var så grymt stor, stor nog att fungera som en varmrätt. Var verkligen jättegod. Min varmrätt blev marinerat kycklinspett med aioli och timjansrostad potatis. Den var också jättegod. De andra tog lite blandat från menyn och alla verkade vara nöjda med maten. Vi blev så mätta att vi inte ens orkade dessert. Vi satt ute på terrassen som var mysig och det var hela tiden rotation med massor av folk som åt.  Stort plus till serveringspersonalen som förgyllde vår kväll, de var alla trevliga, skämtsamma och duktiga på sitt jobb.

  

 
  



Efter middagen tog vi en promenad till pråmen och köpte glass till de som ville ha. Sen åkte vi hem till min ena bror och drack en kopp kaffe medans herrarna fick sig lite wisky istället för dopp till kaffet. Sen var det dags att åka hem då man skulle jobba igen nästa dag. Efter att ha skjutsat hem mamma och pappa och syrran fick jag styra hemåt. Var inte hemma förens 00.00 igår och stöp isäng. Vi hade alla en riktigt trevlig dag och jag tror våra föräldrar uppskattade det hela.

Lite flummig men rolig

http://www.youtube.com/watch?v=jwTkohnKxeI&NR=1

Tenacious D "Beelzeboss, Final Showdown"

Dagens middagstips

Dagens middagstips

Ikväll gjorde jag i ordning en riktig lyxmacka. Tog en bit foccaciabröd som jag lade ljummen tunnskivad kycklingfilè på, strimlor av ugnsbakad paprika samt soltorkade tomater blandat med ruccola. Över detta smulade jag fetaost. Smakade fantastiskt gott så det var inga fel. Hade köpt en avlång röd paprika, lite sötare än vanligt, där jag fyllde ändarna med fetaost och bakade av i ugnen. De fick fungera som snacks vid sidan om. Till detta avnjöt jag en kall Carlsberg Hof, det passade fint till. Mums!!


                

Vart tog drömmarna vägen, svammel på tom mage

Det är mycket man inte vet
det är mycket man kan ta reda på
det är mycket man inte vill veta


Ibland funderar jag på vad jag egentligen gör med mitt liv. Jag utnyttjar det inte till fullo. Har jag fastnat i ett mönster, spår som är svårt att bryta?

Vad har egentligen hänt med allt jag ville göra, alla mina drömmar?

Shit, jag blir rädd ibland, är det så här mitt liv ska vara?

Nej faktiskt inte, men se för fan till och få tummen ur och gör något åt det. Ta upp drömmarna igen. Sätt planerna i rullning, börja resa som jag alltid velat gjort, starta mitt eget företag,plugga, kanske flytta. Jag vill ju starta eget och har ett koncept i huvudet. Vill bara få ihop lite startkapital och erfarenhet. Men jag måste ju börja någonstans annars kommer det inte bli av. Borde kanske börja läsa företagsekonomi vid sidan av jobbet. Få lite mer kunskap. Jag har ju ett heltidsjobb, så jag klagar inte på det. Någonstans måste jag få startkapitalet ifrån. Det stället ger mig den möjligheten, om jag blir bra. Men jag känner att önskan om att ha något eget blir större för varje dag som går. Borde ha det som motivation för att ständigt förbättra mig på jobbet. Ju bättre jag blir desto mer tjänar jag desto snabbare till att förverkliga min dröm. Jag är ju en säljare, jag vet ju det. Många runtom mig varnar mig för att starta eget. "Kom ihåg att eget företag betyder jobb dygnet runt etc etc" Nähä..... skojar du. Trodde det bara innebar att ligga på latsidan och kassera in massa kosing...ööhhh Jag är inte rädd för att kavla upp armarna och slita häcken av mig. Hallå jag är van. Har man inget bättre för sig kan man jobba och tjäna pengar istället. Få något att växa som man skapat själv. Mäktigt! Jag kan knappt fatta det själv, men jag har gått och byggt på dessa planer i 10år, shit börjar bli gammal. Kollat lokaler, rådfrågat sådana som jag känner som har eget, läst, kontrollerat, vridit och vänt på allt en miljard gånger. Det blir många tankar och planer under de 10 åren. Jag visste tidigt vad jag ville. Det är bara själva konceptet och utformningen som har ändrat sig med åren. Man måste ju kunna starta något som funkar. Frågan är bara vart, här i stan, internetbutik, i någon grannkommun? Tittade på en lokal här istan för en annan dröm jag hade, hade varit klockrent, jag såg allt färdigt framför mig. Men det är en osäker marknad, det jag hade i åtanke. Flera har misslyckades innan mig och vad säger att jag hade just det som krävdes för att det skulle funka. Nej den planen får jag lägga på is och satsa på det här istället. Vem vet, när jag väl kommer igång kanske jag säljer något helt annat än det jag tänkt mig. Usch det blir en massa svammel, men jag måste sporra mig själv och få rensa ur skallen lite.

Nu har jag köpt det mesta materiella jag behöver i mitt liv, nu är det dags att lägga undan resten för att förverkliga min drömmar.  Åtminstone någon av dem. Och visst, alla drömmar jag har kan inte köpas för pengar, de får man bara hoppas slår in ändå.

M over and out

Veckans citat

image30

"skunk"

Vad är det med folk och dålig andedräkt egentligen? Känner man inte av det själv att det luktar skunk i munnen. Själv är jag livrädd för dålig andedräkt, borstar tänderna ofta, gurglar med diverse medel, tungskrapa, tandstickor you name it. Men en del verkar inte märka det över huvudtaget. Och hur säger man till på ett fint sätt? Öhhh... vill du ha ett tuggummi kanske?

Nej sköt munhygienen.

4 In The Morning

Vacker video, sjukt bra låt.

http://www.youtube.com/watch?v=DEt-bERE6Sw


4 In The Morning- Gwen Stefani

Waking up to find another day
The moon got lost again last night
But now the sun has finally had its say
I guess I feel alright

But it hurts when I think
When I let it sink in
It's all over me
I'm lying here in the dark
I'm watching you sleep, it hurts a lot
& all I know is
You've got to give me everything
Nothing less cause
You know I give you all of me

[CHORUS]
I give you everything that I am
I'm handin' in everything that I've got
Cause I wanna have a really true love
Don't ever wanna have to go & give you up
Stay up till Four In The Morning & the tears are pouring
& I want to make it worth the fight
What have we been doing for all this time?
Baby if we're gonna do it, come on do it right

All I wanted was to know I'm safe
Don't want to lose the love I've found
Remember when you said that you would change
Don't let me down
It's not fair how you are
I can't be complete, can you give me more?
& all I know is
You got to give me everything
& nothing less cause
You know I give you all of me

[CHORUS]
I give you everything that I am
I'm handin' in everything that I've got
Cause I wanna have a really true love
Don't ever wanna have to go & give you up
Stay up till Four In The Morning & the tears are pouring
& I want to make it worth the fight
What have we been doing for all this time?
Baby if we're gonna do it, come on do it right

Oh please, you know what I need
Save all your love up for me
We can't escape the love
Give me everything that you have

& all I know is
You got to give me everything
& nothing less cause
You know I give you all of me

[CHORUS]

GRuBblaR

Frågan är inte när, hur, var
Frågan är varför

Svaret är aldrig någonsin, ingenstans
Svaret är därför

Grubblar

Jävla tankar

image29


Allergi=sucks

http://www.youtube.com/watch?v=HfBsf1lYOr0


Kan inte sova, åkt på en jäkla allergi "chock" så jag hostar och kliar sönder min hals för tillfället. Gjorde missen natten till söndag att lägga mig med en filt som huvudkudde då min var upptagen. Vaknade upp efter en kvart med jordens tätaste näsa. Då visade det sig att jag lagt huvudet på en filt som i vanliga fall huseras av en katt. Ni kan tänka er mängden av katthår. Summan av kardemumman, jag har ingen medicin kvar hemma med tanke på att det var flera år sedan jag var allergisk på detta sätt. Skit nr 2 är att nu tål jag inte ens mina egna katter så jag kan inte vara någonstans i lägenheten utan att jag reagerar i hals, näsa och öron..... FUCK

Det kommer att gå över, det hade dock underlättat med medicin. Ett annat knep är att ta en kalldusch, kan ibland hjälpa. Funkade för mig förr i alla fall. Har dammsugit som en tok idag, tom soffan, hjälpte inte. Shit jag blir tokig och låg. Behöver sömnen då jag inte sov något i natt direkt. SKIT

Har satt på en av mina favoritskivor se ovan. One headlight är klart en av mina favoritlåtar all times. Har slängt ut katterna. Måtte detta sluta. Nej nu tar jag en dusch.

Sometimes

Sometimes it really hits you

like it did today

that the only thing you want

is the one thing you can't have


When you finally see

your dream fall apart

then you wish that you never would have dreamed it at all


Fuck it




 


My Hero


http://www.youtube.com/watch?v=1c3WhbnlyPM

My Hero- Foo Fighters

Too alarming now to talk about
Take those pictures down and shake it out
Truth or consequence, say it aloud
Use that evidence, race it around

There goes my hero
Watch him as he goes
There goes my hero
He's ordinary

Don't the best of them bleed it out
While the rest of them peter out
Truth or consequence, say it aloud
Use that evidence, race it around

There goes my hero
Watch him as he goes
There goes my hero
He's ordinary

Kudos my hero leaving all the best
You know my hero, the one that's on

There goes my hero
Watch him as he goes
There goes my hero
He's ordinary


Jag njuter.....


Knottfanskap

Satans knott, fattar inte hur de lyckats komma åt och bita en på de ställen de gjort. Hade ju tjocka kläder på mig. Trots ihärdigt användande av myggstift under gårdagen så har jag fullt av knottbett över hela kroppen, tom på ställen jag verkligen INTE trodde de skulle kunna komma åt. Myggbett har jag dock inga så något dög medlet till.

Midsommarhelgen

Då så var midsommar helgen över. Helgen har trots vädret varit jättetrevlig. Fredagen började med sill och nubbe när vi kom ut till M's föräldrars hus. Smakade underbart gott, älskar verkligen matjessill =) Sedan började drickandet. Femkampen som de fixat blev en tvåkamp pga vädret. Mitt lag kom delad etta, mäkta stolt hade bra lagkamrater som alla bidrog. Kvällen fortsatte med drickande och mycket samtal och skratt. Tog en hel del roliga bilder med min kamera. Shit vad jag är nöjd med kameran. Lördagen fortsatte i samma tema. Vi åkte in till stan och åt pizza, sen for vi tillbaka till "skogen" och fortsatte firandet. Lördagen blev väldigt lugn och trevlig. Man satt och smådrack och pratade mycket. På kvällen grillade vi och hade mysigt på den inglasade verandan med tända ljus och regnet som smattrade på taket.

Söndags morgonen spenderade jag lite extra länge i sängen, var skönt att få ligga och dra sig lite. Sen var det bara att kliva upp, äta frulle och börja städa huset och packa ihop för hemfärd. Typiskt nog valde solen titta fram när vi var klara att åka därifrån. Det spelade dock inte så stor roll, helgen var lika trevlig i alla fall.

Nu ligger jag proppmätt i soffan efter att ha ätit kinamat och uppdaterat mig på vad som hänt i världen sen i fredags. Tänkte hänga tvätten som är färdig nu och sedan spendera resten av kvällen i soffan mysandes under filten.

Today

Today I feel a little bit sad....

Hur söt kan en liten person vara =)

Är inte den här snutten en av de sötaste man har sett. Seriöst, flickan är bara 6år och har en otrolig röst vid så ung ålder. Och modig med för den delen som törs vara med i Englands version av Talang 2007. Första länken visar hennes första framträdande. Den andra hennes bidrag i semifinalen. Jag blir alldeles tårögd när jag lyssnar på henne. Hon är ju så otroligt söt.

http://youtube.com/watch?v=XqVqJ1HLHNo

http://youtube.com/watch?v=cDdnDnsFKEc

Nedan kan man se den som vann finalen, dels hans första framträdande och finalen. Han ser inte ut att vara mycket för världen när han kliver ut på scenen, men jisses vilken pipa karl han. Roligt att han vann, han är så duktig =)


http://youtube.com/watch?v=9oxTy7KIAaA

http://youtube.com/watch?v=rDB9zwlXrB8

Nedräkning midsommar

Nu är det inte långt kvar, snart är det äntligen midsommar. Har precis kommit hem efter att ha inhandlat det sista jag glömde igår. Var även och inhandlade lite mer dryck till mitt lager så man klarar helgen =) Blev både vin, cider och öl... mumma =o)

Vad som återstår att göra är att packa det sista. Sen tömma ur alla saker som ligger bak i bilen. Täcke och sånt gjorde jag iordning häromdagen och imorgon packar jag mat och dryck. Känns som att jag har allt planerat. Nu ska jag bara kolla med de andra när vi ska fara.

Passar på och tvättar och diskar idag med, tar det aldrig slut?

Om jag får tid över tänkte jag försöka hinna baka en rabarberpaj, kan vara gott efter sillen =)

Trevlig midsommar!

              
image27
                                                                                    


image28

Ljusparty

I kväll har jag varit på mitt första ljusparty idag. Finns otroligt många sorters ljus, dofter, ljushållare mm. Den enda nackdelen är priset.... shit va mycket pengar det handlar om. I vanliga fall gillar jag inte sådana här partyn, för det blir nästan ett tvång att man måste köpa något. Men det var kul att följa med och se sortimentet, fanns en hel del jag kunde tänka mig. Dock handlar det om för mycket pengar. Jag köpte i alla fall ett tolvpack värmeljus för 85kr med doft av honungsmelon. M har köpt dem förut i en annan doft, och det luktar alltid gott hemma hos dem så jag tror det var ett bra köp.

Idag har jag inhandlat mat till helgen, glömde dock grönsaker så jag får ta en sväng i morgon igen. Nu tänkte jag gå och inventera dryckesskåpet så jag ser om jag behöver inhandla något blött till strupen imorgon.

image26

Mysmys

Jag slapp jobba på h idag, gästerna avbokade i sista stund. Så istället har jag haft en underbart trevlig, lugn, skön kväll hemma i min soffa =) Kurerat mig ordentligt med god mat, en dos pencilin samt njutit under filten i soffan med en bra bok. Sen såg jag naturligtvis nya avsnittet av Gilmore Girls. Inte lika bra som förr men men fick duga. Lite nyttig har jag också varit. Gjorde pastasås med pesto och färskriven parmesan, blev både kvällsmat och lunchlåda tills i morgon =) Sen har jag även kört både en diskmaskin och en tvätt.



Får lov att säga att det var riktigt skönt att inte göra något speciellt idag, bara ta det lugnt. Har inte hänt så ofta på sistone =)

Nej nu ska jag faktiskt försöka komma isäng, sov inte så mycket inatt =/

Ps. Toklängtar till midsommar, ska bli så kul. Sill, dryck, grillat, goda vänner, femkamp i underbar miljö, kan det bli bättre?

Natti

Veckans citat

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.

Nalle Puh

image23

Snabbresume ons-mån

Har inte skrivit så mycket på sistone, har verkligen haft fullt upp. Men nu börjar det lugna ner sig. I onsdags var det syrrans bal där jag skjutsade runt henne bland annat till frisören =) Sen sminkade jag henne, fixade med klänningen samt plåtade den söta tjejen. Går inte att beskriva hur otroligt vacker hon var i sin gröna klänning, med en fin håruppsättning, otroligt snygg (proffsig höhö) sminkning samt alla tillbehör. Syrran blev riktigt bra på bilderna jag tog. Både de med systemkameran och digitalen. Sen runt femsnåret kom killen med bilen jag fixat genom en vän. En jättefin grön Cadillac Cab Deville från 69. Killen hade även han fixat till sig och såg riktigt stilig ut, glad för syrrans skull. Vi skulle i alla fall åka till Filipstad för att hämta en annan tjej som skulle åka med. Så jag frågade killen som körde om jag inte kunde få åka med till stan då jag aldrig åkt i en amerikanare, och det fick jag =) Det var lite kul faktiskt, otroligt mjuka säten.Så nu har man gjort det också. Mamma kom efter i bilen och plockade upp mig. Sen for vi till Hennickehammars Herrgård och inväntade att en bilkaravan med balklädda ungdomar skulle komma. Det fanns väldigt många fina klännigar, tog ytterligare några bra kort på syrran och hennes vänner. Det är så vackra grönområden däruppe. Fick även några bra bilder på dem tillsammans med bilen och killen som körde. På ett kort ser syrran ut som en moviestar, shit vilket smile alltså =)

Torsdag, vanlig dag på jobbet, kompade tidigare och drog iväg till Kristinehamn och fixade det sista inför studenten. For sedan hem till mor och far för att sova där.

Fredagen blev jag väckt tidigt =/ skulle hjälpa syrran med hårets samt skjutsa henne till Champagnefrukosten i stan. Sen var det bara att åka hem, fixa med maten till buffén, fick jättebra hjälp från både mor och far. Sen var det stressigt, göra sig i ordning och fara iväg till stan igen för att se syrran gå ut, ta massa kort, o sen se syrran åka vagn. Väl hemma började gästerna trilla in som gratulerade syrran. Vi åt en trevlig buffé, kaffe med tårta samt hembakt som mamma fixat. Skönt att få sitta ner en stund och prata med alla som var där. Senare på kvällen efter städning åkte jag hem. Saknade min säng =)

Lördagen var mycket lugn, vi var på bio på kvällen. Pirates of the Caribbean 3 vid världens ände. Den var inte lika bra som ettan och tvåan. Man hade nog byggt upp för mycket förväntan inför filmen att den skulle vara lika bra. Men tyvärr. Nu har man sett den i alla fall. När jag kom hem öppnade jag en liten flaska skumpa och åt jordgubbar, mums =)

Söndag, sjuk =/ Hade feber och ont i ryggen. Misstänkte urinvägsinfektion.

Måndag, gick till jobbet, febern var borta. Hade dock ont i ryggen fortfarande så jag bokade tid för provtagning. Hade rätt, så nu går jag på pencilin.... hallå!! Det är ju midsommar på fredag var min första tanke =/ men när jag löste ut receptet såg jag att det var en 5 dagars kur, inte 10 =) Wohoo... party on friday. Längtar!

Efter jobbet idag for jag hem och grattade mamma som fyllde år, GRATTIS KÄRA MOR<3 Vi åt god mat samt hade trevliga samtal. Lämnade även ett kort ifrån mig och mina syskon till vår käre mor och far. De har nämligen varit gifta i 30 år idag. Vi ska bjuda ut dem på en middag med upplevelse i Karlstad. Det ska bli av nästa vecka så jag har fixat semester den dagen. Hoppas de kommer tycka att det är kul =) Pappa fick en ny mobil av mamma idag så jag har suttit och visat honom olika funktioner. En jättebra telefon! Mamma ska få en ny cykel =)

Nej, nu är det dags att lägga sig. Ville bara komma ikapp lite med bloggen. Har äntligen känt att jag börjar komma i kapp med det mesta efter förra veckan. Nu är det bara städning kvar hemma hos mig =/ Hugger i ryggen nu =(

I morgon jobbar jag på mitt vanliga jobb först, sen ska jag grilla på K, men förhoppningsvis kommer jag hem tidigt.

Natti natti

Trötter

Äntligen hemma efter en mycket lång dag, som ändå gått fort. Hur dumt låter inte det? Nu ligger jag i sängen, har precis kommit hem efter att ha hämtat syrran från balen. Dagen har gått ut på att skjutsa henne till frissan, sminkat henne, fotat mm mm.... får skriva mer om det i morgon. Har haft semester idag, men inte direkt haft det lugnt. Syrran var i alla fall otroligt vacker idag i sin balklänning, so nice =) men som sagt var mer om det någon annan dag.


Natti

Snow (Hey Oh)

När jag väl är inne på dem (really really like Red Hot Chili Peppers=) så kommer en annan bra låt och video. De gjorde bra musik förr och de gör fortfarande bra musik idag. Denna är från senaste skivan Stadium Arcadium och jag tycker den är grymt skön. Spelas ofta hemma om dagarna =)

Enjoy

http://www.youtube.com/watch?v=VLOQY4LZSaQ

Otherside

http://www.youtube.com/watch?v=YCFY9LucUlk

How long how long will I slide
Separate my side I don't
I don't believe it's bad
Slit my throat
It's all I ever

Turn me on take me for a hard ride
Burn me out leave me on the otherside
I yell and tell it that
It's not my friend
I tear it down I tear it down
And then it's born again

How long how long will I slide
Separate my side I don't
I don't believe it's bad
Slit my throat
It's all I ever



Sjukt bra låt

Pizza-igen =/

Precis tittat på Scrubs, jäkligt rolig serie. Man skrattar för det mesta. Borde egentligen sova vid den här tiden. Men som vanligt är det alltid svårt att komma i säng. Nattuggla =)

image21


Dagen har flutit på som vanligt. Var iväg och jobbade, längtade hem och ut i solen. När jag kom hem var det dags att träffa en gammal kompis som jag inte sett på ett halvår. Han har flyttat tillbaka nu tillfälligt under sommaren så vi passade på att  ses. Drog ut på stan och käkade pizza, hann ju inte äta något när jag kom hem från jobbet =/ Jag hade faktiskt innan i fredags inte käkat pizza på ett halvår (av sina orsaker) och nu har jag lyckas 2ggr inom loppet av en vecka. Skärpning!! Som tur är har jag ingen av gångerna orkat äta upp en hel pizza . Alltid nått.



Nej nu borde jag krypa i säng. I morgon  är en ny dag och jag har mycket att hinna med denna vecka. Syrran har bal på onsdag så jag ska hem till mor och far och sminka henne samt hjälpa henne med klänningen osv. I morgon ska jag hinna köpa med vissa saker som ska vara med på buffén på fredag till hennes student. Samt beställa blommor, fixa kläder till mig själv, fixa en trevlig bil som kan köra syrran och hennes kompisar till balen och en jäkligt massa mer saker. Men det är trevligt, man känner att man håller igång i alla fall.

Natti natti!

Ettårskalas

Idag har man varit på ettårskalas. Vi blev bjudna på lunch direkt man kom dit. En jättegod kycklingsallad med fetaost, bulgur, soltorkade tomater, oliver samt en massa grönsaker. Till det serverades det en mango chutney creme med sambal olek för styrkans skull samt crostini, tapenade och vitlöksbröd. Supergott!!

En stund efter maten drack vi kaffe och fick tårta som var jättegod.

O (födelsedagsbarnet)  var som vanligt på topphumör. Går inte att beskriva hur otroligt glad den där ungen är jämt. Han fick hjälp att öppna paket av sin stora syster och mamma. Själv hade jag köpt militärshorts till honom som var toksöta, samt en läderfotboll i en metallic blå färg. Den var av en mindre modell så det ska bli lättare för honom att lyfta och sparka. Han har ett grymt grepp den pojken och är duktig på att kasta bollen långt, han kanske är ett framtida målvaktsproffs? För övrigt fick han en massa uteleksaker både till sandlådan och poolen, kläder, pengar på kontot, polisbil samt en matchande keps, böcker, pussel och mera leksaker =)

Min bror och hans fru med barn var alla härligt brunbrända efter sin semester i spanien. En annan såg ju ut som ett lik brevid dem. När ska jag hinna få sol som antingen jobbar när solen skiner eller är upptaget på annat håll?

Fotograferade även en hel del idag. Stormtrivs med kameran och tycker att det bli väldigt bra bilder.


Dagen för övrigt har gått väldigt fort. Efter kalaset åkte jag och hälsade på P. Han stod och jobbade, men efter det for vi till hans föräldrar en stund så jag fick se dem med. Tyvärr ser jag dem inte så ofta, men jag försöker i alla fall varje gång jag är i Khamn. De är så himla snälla mot mig hela tiden. De är helt underbara. Även om P och jag inte längre är ihop får jag både presenter och julklappar. Hoppas jag kan hjälpa dem något i sommar i deras företag. Känns roligt att kunna ställa  upp och ge tillbaka lite. De hade köpt en ny bil som var jättefin. Lite sugen själv faktiskt men jag får hålla mig ett tag till.

Nej nu är det dags att göra annat innan man kryper till kojs.

Puh

Idag såg jag till att få sovmorgon, det var riktigt härligt. Det var enormt varmt när man vaknade i morse. Jag har köpte en bordsfläkt som jag försökt montera ihop. Dock är det något som inte stämmer så det gick inte så bra för mig. Jag får vänta tills jag får hem någon händig som fixar det åt mig.

Under förmiddagen har jag tagit det lugnt då jag visste att jag skulle jobba på eftermiddagen. Skönt att bara vara hemma och strosa runt. Eftermiddagen spenderade jag på hotellet. Vi har haft ett bröllop på 76 gäster som skulle äta hos oss. Det var jag och kökschefen som körde i köket. Sen hade vi några servitriser som kämpade i värmen.

Menyn såg ut som följande:

*Förrätt
Hummersoppa med en hummermousse samt smörat bröd.

*Varmrätt
Kalvfilé med potatiskaka samt murkelsås och vårens primörer.

*Dessert
Exotiskt fruktsallad med Sabayonne

Sen serverades det kaffe samt bröllopstårta.

Dagen löpte på fort som tur var, kom hem vid 20.00 så nu har man lite tid över till annat. Tänkte dock se till att komma i säng i tid då jag ska på ettårskalas imorgon.

Nej nu ska jag se på film tänkte jag =)

Coolt

Det ringde precis på mobiltelefonen, i andra änden fick jag höra denna låt nedan. En kompis är på sweden rock och får nu se Aerosmith. Sååå avis, men nu har jag ju i alla fall fått höra dem "live",nästan i allafall,  närmre lär jag inte få komma. Verkligen en rolig överraskning =)


http://www.youtube.com/watch?v=GbsBJmx-m2s

Nostalgi

Dagen har varit bra. Vädret har varit helt underbart, det känns fel att sitta inne och jobba hela dagarna när man kan vara ute i detta väder. Dags att börja nedräkningen till semestern så man har något att se fram emot.

Var ute på stan på lunchen idag med några från jobbet. Det var fullt med studenter med deras familjer som njöt av sista dagen i gymnasiet. Kan knappt fatta själv att det är faktiskt 7år sedan vi tog studenten, huga, börjar vi bli gamla? Det jag minns själv är att sista veckorna innan studenten var fyllda med fester hemma hos olika klasskompisar, grillning, gott och dricka samt krogrundor. Själva studenten började med champagne frukost hemma hos en i klassen. Hans föräldrar bjöd på champagne, jordgubbar, snittar. Sen själva delen i skolan är lite luddig fram tills slutet när man satt i aulan och man "släpptes" ut till sin familj och vänner. Efter att ha åkt de sedvanliga turerna runt stan åkte man hem och åt snabbt, umgicks med alla som kommit för att fira en samt öppnat presenter. Sen bar det snabbt tillbaka till stan igen. Vet inte hur många varv vi åkte runt i vår vagn, sen hade ju vi den vackra skärgården att åka i. Vi var så glada, vi skrek, sjöng, drack och hade tokkul. Vi började turen med att åka hem till olika klasskamrater och lärare som bjöd på dryck och tilltugg, hektiskt minns jag. Kvällen slutade på statt som vanligt, fanns inte så många ställen att gå ut på i den staden. Från och med att man gick  in på statt är kvällen lite suddig. Dock har jag en del foton kvar som minne. Shit.... det är verkligen 7 år sedan, helt otroligt. =)

Fasiken man sitter här och blir lite nostalgisk. Måste nog leta reda på korten någon dag. Vi hade klart i alla fall den snyggaste vagnen men en proffsigt gjord skylt vars "slogan" var en sorts parodi som verkligen förklarade hur våran klass var funtad. Klockren!

Jaja, det var då det. Lite nostalgi där att tänka tillbaka. För övrigt har dagen varit bra. Var ute och åt pizza med M, sedan åkte vi väg och köpte glass som vi senare åt ute vid Näset. Det var lugnt och skönt, lite fåglar som lät, studenter som skrålade.

Såg ett par som åkte vattenskoter, blev lite avis. Vore kul att testa det någongång.

Ha det!

Lista

Lista

Snodde en lista, gör detsamma du!

DAGENS

Bästa: Att vi satt ute vid vattnet och åt glass, sommar =)

Sämsta: Mygg
Kläder: Linne, kortbyxor
Mat: Pizza ute
Låt: Aerosmith- Cryin

Tv program: Inget


SENASTE PERSON SOM

Sov i din säng: P
Såg dig gråta: P
Såg dig skratta: M
Du gick på stan med: M o N
Du gick på bio med: N
Skickade dig ett e-mail: U
Skickade dig ett sms: S
Ringde dig: P

HAR DU UNDER SENASTE DYGNET

Gråtit: Nej
Skrattat: Ja
Kramat någon: Ja
Kysst någon: Nope
Ätit: Mjo... =)
Saknat någon: Ja
Sagt "Jag älskar dig": Nope
Sjungit: Sjunger alltid...
Varit utomhus: Absolut, vem vill inte vara ute i detta väder
Köpt något: Glass =)

FEM SNABBA

Salt eller surt:
Surt
Sommar eller vinter: Sommar
Kaffe eller te: Kaffe
Ensamhet eller tvåsamhet: Tvåsamhet
Krogen eller soffan: Både och


HAR DU NÅGONSIN

Blivit arresterad: Hmm? nej
Tatuerat dig: Nope
Piercat dig: Japp
Varit gift: Nope,
Varit förlovad: Ja
Krossat ett hjärta: Ja
Fått ditt hjärta krossat: Nja, lite kanske
Sett någon dö: Nej
Dansat i regnet: Jajamen
Varit attraherad av ngn av ditt eget kön: Nope


Mitt nya blogghusdjur Sigge

d>
adopt your own virtual pet!


Hittade denna länk på en annan tjejs blogg och tyckte konceptet var så sött så jag skaffade mig en egen. Vill ni ha en egen skaffar ni det här http://bunnyherolabs.com/adopt/

Ps tryck på more knappen så kan ni välja att antingen leka eller mata katten.

Livets mirakel

Idag har jag varit med om något riktigt mäktigt. Min bästa vän väntar barn, och man har ju sett magen växa mer och mer. Det är så fascinerande att det kan växa en liten person inuti en annan människas mage. Otroligt!! Åter till upplevelsen som gjorde det hela lite mer verkligt. Hon har tidigare visat ultraljudsbilder på bebben när han var i vecka 20. Idag fick jag se honom själv när jag följde med och höll henne sällskap. Jag finner inte ord. Doktorn visade hans hjärta som klappade på för glatta livet, hans vackra huvud, ryggraden. Man såg så otroligt bra. Sen var han en riktig baddare på att vifta med båda armar och ben. Jag tror nog han vinkade åt den blivande mamman och mig.

Jag längtar tills det är dags för mini att titta ut. Ska bli så kul att få ytterligare en kotte att skämma bort med kläder och saker. Man blir ju helt sjuk när man går runt i butikerna redan nu. Tur jag har mina syskonbarn under tiden.


Låt oss hylla nytt liv, och det otroliga fenomenet att två människor, en kvinna och en man kan skapa ett underbart mirakel.

Mäktigt!

=)

I just LOVE my new camera =)

Shopping shopping = pank =)

Vilken härlig dag det har varit. Vi åkte till Örebro och shoppade en del så nu är kortet nätt o jämt tomt (skojar inte). Det blev lite mer saker än jag hade tänkt mig, men va fanken. Man lever bara en gång =) Vad har jag handlat då? Nya mattor till badrummet, nytt sängöverkast, ny matservis (tallrikar, assietter, djupa skålar) nya kuddöverdrag, plus ny kudde samt lite småplock till hemmet. Sen till mig själv i klädväg hittade jag 2 par skor, 2 par byxor, 2par linnen, underkläder, barnkläder till O som fyller 1år till helgen. Sen köpte jag en ny digitalkamera..... Wohoo.... Som jag har längtat. Gått runt länge nu och tittat och jämfört, och slutligen bestämt mig för denna. Den kostade en hel del, det blev 900kr mer än vad jag hade tänkt lägga ut på kameran. Som tur är har jag världens bästa mamma som stack till mig lite pengar, hon är underbar. Och kameran, den är så fin =).

En annan sak som var trevligt med dagen är att det inte var så mycket folk ute i affärerna, lugnt och skönt för en annan =)

Min mor och syster har precis åkt efter att ha fikat hemma hos mig.  Nu ska jag ta och packa upp alla grejer och leka lite med min nya kamera. Sen ska jag försöka trolla lite med knäna och hoppas att mitt konto blir påfyllt  under natten =)

Hej så länge!!

Åhh.... kan det inte bli onsdag snart.... ivrig nähä.... =)

Är såååå shoppingsugen. Köpa sommarkläder nu när äntligen det vackra vädret har kommit. Behöver lite allt möjligt både över/underdelar samt skor. Må shoppingturen följa med mig. Sist jag var iväg hittade jag knappt någonting alls. Kom hem men en tröja, o nya laptopen förstås =) Nej behöver verkligen byta ut innehållet i garderoben. Har inget som jag gillar längre och varje morgon innan  jobbet är en ständig kamp som brukar sluta med mig på dåligt humör. Det var fördelen med mitt förra jobb, vi hade "uniformer" som satt riktigt schysst och man hade aldrig det här problemet varje morgon.

Köpte med vattenmelon hem efter jobbet idag, fanns till riktigt bra pris och smakade kalas. Satt ute i solen en sväng och njöt av de saftiga bitarna...... yummie.... sommaren är här =)


Nope, borde verkligen krypa till sängs, slå på mp3 o somna till bra musik.

Ha det!

Äntligen!

Solen skiner, värme.... kan det bli bättre =)? Mjo, om man vore ledig förstås och fick njuta utav den =)


Vill ha nr2

 

 Hittat 3 nya knivar jag vill ha till min samling. De 2 första är vågtandade Globalknivar. Den tredje är en kniv för fisk och fågel. Det finns så otroligt många knivar att välja mellan så det är inte klok. Jag har höga krav på mina knivar och kör enbart med Global hemma då de knivarna passar mig bäst. Har små händer så handtagen passar mig bra. Sedan är de otroligt bra knivar av utmärkt kvalité. Jag använder en Mino Sharp MC-220 som är speciellt för Global. Jag sköter mina knivar väldigt väl, men om man vill så kan man även lämna in dem för slipning i vissa butiker som säljer knivar. Kan vara bra att göra om man har fått ett hack i eggen.

Jag har haft olika matlagninskurser via mitt andra jobb, och en av deltagarna berättade stolt att de hade 23 olika globalknivar hemma.... huga. Mitt råd är att satsa på några få grundknivar, man behöver inte ha alla. Man bör ha en kockkniv, en grönsakskniv, en flexibel allkniv, en skalkniv, en brödkniv. Har man dessa klarar man sig alldeles utmärkt. Köper man hem hel fisk ofta är det bra att ha en flexibel fiskkniv.

Nedan visar jag en bild  på den Mino Sharp MC-220 som jag använder mig av. Man fyller bara i vatten i skålen och drar knivbladet igenom det första hacket 5-6 ggr, sen i det andra samma antal. Funkar perfekt. Testa och skära i en tomat innan ni slipar och sedan efter för att se vilken skillnad.


Vill ha



image8

... kostar dock en hel del pesetas =/

Gårdagen

Är öm i hela kroppen idag, otränad? Nähä.... ;) Jobbade igår kväll, det blev ett niotimmars pass. När man jobbar i hotellköket så är det lugnt. Men när man ska leverera maten någon annanstans så blir arbetet mycket tyngre. Igår grillade jag åt ett fyrtiotal personer i ett av "våra" hus utanför stan som tillhör hotellet. Miljön där är otroligt vackert. Vattnet rinner längs med tomtgränsen, egen brygga att lägga till båten eller bada vid. Grönområden och vacker skog runtomkring samt en charmig 1800-tals gård med små byggnader runt om. Jag får ta med kameran nästa gång. Det är otroligt vackert. Det gick iallafall bra och jobba, jag o R slet för fulla muggar hela kvällen. Fast R hade ju lite mer att göra men tanke på att hon serverar och tar hand om gästerna. Vi var tillbaka vid hotellet runt ett, sen var det bara att stämpla ut och fara direkt hem i säng.

Spelas just nu.....

http://www.youtube.com/watch?v=Pd_p1A7WVNs

Best of you- Foo Fighters



I've got another confession to make
I'm your fool
Everyone's got their chains to break
Holding you
Were you born to resist?
Or be abused?
Is someone getting the best of you?

Or are you gone and on to someone new?
I needed somewhere to hang my head
Without your noose
You gave me something that I didn't have
But had no use
I was too weak to give in
Too strong to lose
My heart is under arrest again
But I'll break loose
My head is giving me life or death
But I can't choose
I swear I'll never give in
I refuse
Is someone getting the best of you?

Has someone taken your faith?
It's real, the pain you feel
Your trust?
You must confess
Is someone getting the best of you?

Has someone taken your faith?
It's real, the pain you feel
The life, the love you'd die to heal
The hope that starts the broken heart
Your trust? You must confess
Is someone getting the best of you?

I've got a another confession, my friend
I'm no fool
I'm getting tired of starting again
somewhere new
Were you born to resist or be abused?
I swear I'll never give in-I refuse
Is someone getting the best of you?


Sjukt bra låt!

Poem

I can feel that something is missing

There is a deep hole in my soul

What can I do to change what's happening

Yes, what can I do to change my goal


I miss the times we had together

I miss the way I felt inside

I miss having your arms around me

I miss the tender, love and care


Will you ever notice me again

See all the love I have to give

Or will you just turn around and move on

Just walk away and let me be


Alone here in the dark, with no tlc.


RSS 2.0