Du är saknad <3

Jag har sorg, förlorat någon nära som var väldigt betydelsefull för mig. Tänkte ta en paus i bloggandet för att kunna bearbeta mina känslor i lugn och ro samt stödja mina nära och kära. Det gör väldigt ont i hjärtat och sorgen är stor samtidigt som man känner en lättnad över att hon är på en bättre plats nu. Hon har fått ro.

"Nu vilar ett hjärta, i ljuset och friden de frågor som tystnat har fått sina svar, och nödens och ångestens tid är     förliden för själen, som lyser i Herrens förvar.


Hur ljuvligt att se vad Guds paradis rymmer, dit sorgen ej går med sitt mörka begär! Ej ens med sin isande saknad den skymmer den strålande utsikt som himmelen är."  Psalm 309



Du är saknad <3


Äntligen

hemma efter en enormt trevlig helg i Stockholm. Är dock för trött och snuvig för att orka skriva något mer nu så det får bli någon annan dag.

Ha det gott!


Ny frisyr =D

Sådär.... då är man nyfriserad då =D Åkte imorse till min favoritfrisör i Kristinehamn (kompade lite på morgonen) för att fixa till en ny frisyr inför helgens eskapader. Så numera har man lugg igen då, blev faktiskt riktigt gulligt om jag får säga det själv. Känns lite ovant då jag inte haft denna typen av frisyr innan. men det känns jättekul att testa något nytt.

Igår var jag ute på stan en sväng och köpte nya svarta byxor inför helgen, gjorde ett nytt halsband som jag tänkte ha på mig.

Imorgon åker vi till Stockholm.... yeejjj!!! Ska bli så kul att spendera tid med familjen och gå på Rivierans Guldgossar, längtar som bara den.

Ha en fortsatt trevlig fredag!

Kram

"Allt under ett täcke"

Sitter här och skriver några rader, väntar på att middagen ska bli klar. Ikväll serveras "Allt under ett täcke". En smarrig form full med godsaker som lök, vitlök, färska champinjoner och nötfärs. Sedan har man i lite tomatpure, kryddor och vatten så det får koka ihop till en god tjockare massa. Sen lägger man det i en form och täcker med hemmagjord potatismos och kör in i ugnen så det får lite färg. Smakar verkligen jättegott.

Ikväll har jag varit ute på en timmas promenad igen. Maria, Viggo och jag tog en promenad förbi deras nyinköpta hus. Var riktigt kul att se det, har ju varit så nyfiken. Verkar vara ett riktigt mysigt område, längtar verkligen till sommaren så man får ta cykeln dig och grilla.

Nej nu ringer klockan och maten är klar. Smarrigt smarrigt =)

Hurtig värre....

Nyss hemkommen efter en timmas härlig promenad. Skulle ha gått elljusspåret som vanligt men där var det isbana. Inte så sugen på att fara runt som Bambi på hal is så det fick bli en annan tur. Riktigt skönt med frisk luft. Nu ska det alldeles strax bli middag, på menyn ikväll står en tacosoppa full med massa godheter som vitlök (i mängder =) paprika, tomat..... Mmmmm börjar bli riktigt hungrig, hoppas det är färdigt snart.

Sen blir det till att hänga tvätt och kolla igenom reklamen från Bokia. Längtar så efter bokrean, lika roligt varje år att lägga ner pengar på böcker.

So long!

Moneybrother

Gårdagen blev en riktigt trevlig kväll ute. Kvällen började med förfest hemma hos Stefan, det dracks, skrattades och var riktigt kul. Sedan drog vi vidare till Statt för att se Moneybrother. Då vi hade förköp kom vi in rättså snabbt dock hade han redan börjat spela när vi kom in. Det var hög musik, varmt och mycket folk, men ändå trevligt. Var dock jäkligt skönt att sätta sig på Harrys efteråt och bara dricka en cider i godan ro. Kvällen avslutades med fyllepizza och sedan en promenad hem med bästa vännen. Riktigt kul att partaja med dig igen gumman, hade tok kul.

image194



image196


Gårdagens floskel: Henke som betalade 150 spänn för att gå in på Harrys när han egentligen hade en gratis biljett.  Bra jobbat!!!

Gårdagens idiot: F_nskapet som ansåg det lämpligt att tafsa på mig under spelningen, du ska vara jäkligt glad att jag inte möblerade om nyllet på dig.... Patetiska äckel som du får mig bara fly förbannad.

Brunch

Äggröra med västerbottenost och persilja
Bacon
Toast

Perfekt start dagen efter =)


image193

.

Jag känner mig för gammal för det här....

Men j_vlar va kul jag har haft ikväll.... *hick*

;o)


Partyyy

Ser verkligen fram emot denna lördagskväll, det är lite mer än ett år sedan min bästa vän Maria och jag festade ihop "på riktigt". Sista kvällen ute ihop var den kvällen hon berättade att hon var gravid, så då dracks det bara alkoholfritt =) ( Sicken trevlig överraskning och kväll det blev =D) Ikväll ska vi på förfest hemma hos Stefan sedan bär det av för att se Moneybrother uppträda, ska bli riktigt roligt.

Håller på och färgar håret nu, ska snart skölja ut det och fixa iordning mig så bär det av sen.

Ha en fortsatt trevlig dag!


<3

Får önska er alla en riktigt trevlig alla hjärtans dag!

image192

Klipptid

Solen skiner.... härligt =)


Bokat klipptid idag, hade riktig tur faktiskt som var ute så sent. Det finns bara en person som får röra mitt hår över huvudtaget och hon har en salong i Kristinehamn. Är för det mesta fullbokad så man får vara ute i god tid om man ska klippa sig hos henne. Nu kände jag för att fixa till håret lite innan vi åker till Stockholm nästa helg, så jag tog en chansning och ringde för att se om det fanns någon ledig tid. Och visst hade jag tur, fick den sista tiden nästa fredag morgon. Får kompa lite på morgonen från jobbet då jag egentligen börjar 08.00 och ska klippa mig 08.30. Sen tar det en liten stund att åka fram och tillbaka, men det är det värt =) Har varit bra sugen ett tag att klippa lugg igen, ska behålla längden på håret men ta topparna lite. Det lutar dock mot lugg, saknat den lite. Vi får väl se vad hon säger. Måste hinna färga håret också innan jag åker dit så jag får bort utväxten.


Yeej.... blir på gott humör =D


Idélös

Nu översköljs jag igen av denna enorma tristess. Fy bubblan vad det är tråkigt. Längtar efter lite förändring, något nytt. Om ändå våren kunde komma snart så man blir lite piggare av den. Undrar vad jag kan hitta på. Måste planera lite för framtiden och sätta upp lite planer och mål så att jag har något att sträva efter.

Mupp.... ge mig lite inspiration...


Just det....

har bytt batteri på bilen nu så hjälp mig och håll tummarna att det räcker som åtgärd. Orkar inte med mer strul just nu....

Lite mys med missen....

image190

image191

Sagostund...

Måndagskväll, sitter hemma i soffan och är supertrött efter helgens bravader. I fredags var jag på fest hos några vänner. Dock nykter (inte meningen) pga envis huvudvärk. Det var dock riktigt skönt att se dem igen och snacka lite strunt. I lördags for jag och min mor till Karlstad. Vi kollade på de sängarna jag klurade på samt de nya vardagsrumsmöblerna jag kollat in. Behövde lite mer råd och smaktips innan jag bestämmer mig helt angående dem. Har iallafall bestämt mig för vilken säng jag ska köpa så antingen denna vecka eller nästa vecka bär det iväg för att köpa dem ( I hope!!) Måste bara få hjälp utav min far med bil och släp för att kunna transportera hem den. Sen skulle jag vilja hinna lägga nytt golv i sovrummet innan jag tar in sängarna, men det lär väl inte hinnas. Jaja huvudsaken är att jag får dem snart så min rygg och sömn förhoppningsvis förbättras.

Resten av lördagen spenderades hos min bror och hans familj. Bror med fru skulle på 40års fest så mamma och jag skulle vara barnvakt åt K och O, mina små älsklingar. Det gick jättebra, barnen skötte sig utemordentligt bra och var supergoa och på gott humör. Vi busade, lekte, åt mat, såg på film och läste sagor. Sen skulle det nattas med mys. Lilla O vaknade en sväng så jag var tvungen att gå upp med honom då han var lite ledsen. Så otroligt mysig känsla att sitta i fotöljen och snoosa honom i nacken när han ligger över axeln och försöker somna om. Tittar upp på mig med sina vackra blå ögonen och bränner av ett smile trots att han är så trött så trött. Min lilla älskling. K imponerade riktigt mycket på mig, hon fyller 4 nu i mars. Har utvecklats så otroligt mycket, är så himla duktig och go så det är helt otroligt. Man kan ha roliga disskutioner med henne. Lite lillgammal ibland. Avgudar henne fullkomligt. Och hennes korkskruvar till lockar, jisses.

Jag, mor och far sov över hos dem då de kom hem sent så det var riktigt mysigt att vakna upp med de små liven även om det var lite för tidigt för mig en söndagsmorgon. Men så är det med barn antar jag, vill inte alltid det en annan vill. Efter en trevlig lunch var det dags att fara hemåt. Köpte med lite blommor från blomsterlandet så nu har jag gjort om hemma i mitt vardagsrumsfönster. Inhandlade även lite småsaker från Ikea. Man lyckas aldrig komma därifrån tomhänt även om man bara ska titta.

Nej nu ska jag äta lite fruktsallad, är så supersugen på det.


I brist på annat...

Som man frågar får man svar...

Efter en flygning skriver piloten ut en felrapport, därefter får mekanikerna en felanmälan och bedömer vilken reparation felet kräver. Blanketten är ett papper som piloten fyller i och mekanikerna läser för att sedan reparera felet. Mekanikerna skriver sedan, på blankettens nedersta del, vad de har gjort för reparationer och piloterna läser därefter igenom rapporten till
nästa flygning.

Ingen kan påstå att personalen på marken och mekanikerna inte har någon humor. Här är några verkliga, registrerade felrapporter över behov av underhåll och problem, som Quantas piloter har skrivit, samt vilken lösning som underhållspersonalen har skrivit. Som kuriosa ska tilläggas att Quantas är det enda större flygbolag som aldrig haft en allvarlig olycka.

P = Problem inlämnat av piloten.
S = Svar från mekaniker.

P: Innersta hjulet på vänster sida borde nästan bytas.
S: Har nästan bytt ut det innersta hjulet på vänster sida.

P: Testflygningen gick OK, bortsett från att den automatiska landningen var något hård.
S: Det är inte installerat något automatiskt landningssystem på detta flygplan.

P: Propeller nr.2 får inte nog med smörjning.
S: Smörjning till propeller nr.2 är OK. Smörjning till propeller nr. 1, 3 och 4 är felaktig.

P: Någonting sitter löst i cockpit.
S: Någonting sattes fast i cockpit.

P: Döda insekter på framrutan.
S: Levande insekter är restade i lagret.

P: Autopiloten ger ett fall på 200 fot när flyghöjden skall låsas.
S: Kan inte återskapa problemet på marken.

P: Tecken på läckage på höger sidas landningsställ.
S: Tecknet borttaget.

P: Ljudet i intercom är otroligt hög.
S: Ljudet i intercom inställt till en mera trovärdig nivå.

P: Mothålls låset får gashandtaget att sitta fast.
S: Det är liksom det det är där för...

P: Misstänker att det är en spricka i framrutan.
S: Misstänker att du har rätt.

P: Saknar motor nr.3.
S: Motor funnen på höger vinge, efter kort sökarbete...

P: Flygplanet uppför sig lustigt.
S: Flygplanet har beordrats att ta sig samman, flyga ordentligt och vara lite mer seriöst.

P: Radarn brummar.
S: Har omprogrammerat radarn till att tala.

P: Mus i cockpit.
S Katt installerad. 

Typiskt...

Just nu har jag lite oflyt och det känns inte alls sådär jättekul. Bilen min gick ju igenom besiktningen.... yeej, men lyckan blev kortvarig (ovanligt.... NOT!!) Senaste veckan har den krånglat när jag ska åka hem från jobbet. Inte startat förens efter några försök, en dag låste den in mig, en annan dag kunde jag inte tanka då tanklocket låst sig. Massa konstigheter med det elektriska helt enkelt. Igår beslöt den sig för att inte starta alls så då fick jag ringa efter en vän som kom och hjälpte mig  med startkablar. Så nu står åbäket hemma på gården och väntar på att det ska bli torsdag. Då ska pappa ta med bilen till en som ska göra en datagenomsökning och förhoppningsvis se vad som är fel, om den kan hitta felet. Känns så kul, verkligen, vad är roligare att lägga pengar på än bilen =/ Och jag som ska köpa ny säng och allt denna månad =( Suck... jaja det är inte mycket att göra åt, verkar ha köpt ett måndagsexemplar.  Trots det är jag sugen på att köpa en ny A3, jag älskar ju faktiskt min bil trots allt strul jag har haft med den. De delar jag bytt på den har ju varit slitage, sånt händer. Det är pigg, tystlåten och otroligt skön att köra (när den väl går vill säga). Nej nu är jag inte rättvis, den har funkat väldigt bra och jag tycker om den. Dock känner jag att nu får det vara nog. Får fixa till det här och sen titta mig efter en annan bil, måste ju ha en.

Vad ska ni göra ikväll?

lkväll ska jag se på film, äta gott och ha mys =)






Vad ska ni göra?

RSS 2.0