Badmys och gamla minnen

Överraskade mig själv idag, åt faktiskt en banan. Jag gillar ju egentligen inte banan. Eller ja, inget fel på smaken, snarare konsistensen jag har problem med. Det är ju en nyttig frukt dock och jag behövde något till eftermiddagsrasten.

Känner mig fortfarande fruktansvärt seg i kroppen. Snart dags att lägga sig. Ska i alla fall försöka lägga mig i tid idag. Tillhör inte vanligheterna.

Blev ett bad i kväll, väntade tills det började bli lite mörkt ute. Blir lite mysigare med de tända ljusen då. Satte på en soft skiva och gled ner med mitt glas vin som utlovat. Låg i ca45min och det var helt ljuvligt. Fann lite inre sinnesro efter en totalt urtråkig dag.

Orkade inte laga mat ikväll, blev lite foccaciabröd med ruccola, skinka samt philadelphiaost på. Det funkade det med. Pratade med P i telefon och gjorde förhoppningsvis upp lite planer för helgen. Ska byta ut några tapetvåder i hallen och vardagsrummet och vill helst att ett proffs gör det. Så han lovade komma på söndag om inget annat kommer ivägen. Har väntat länge på att få det fixat så det vore skönt att få det gjort. Ska bli kul att se honom igen. Vi satt och pratade en lång stund och skrattade över gamla minnen. Kan inte fatta att vi har känt varann i 10 år denna sommar. Det kändes som om det var igår jag sprang på honom ute. Vi fick många bra år ihop, 8½år för att vara exakt. Ja naturligtvis var det upp och ner ibland, vilket förhållande stöter inte på sina gropar. Det jag saknar dock mot hur jag lever idag är alla spontana saker vi gjorde. En dag skulle vi åka till Ikea i Örebro, resan slutade med att vi hamnade på Ikea i Västerås =) Vi kunde bestämma oss en morgon att dra ner till Göteborg och bo på 4 stjärnigt hotell och bara strosa runt, äta och dricka gott. Det blev många småturer under åren, Göteborg mestadels (min favoritstad), Danmark några gånger. En gång överraskade han mig med biljetter till en utlandsresa. Allt var bokat och betalt, det enda jag behövde göra var att fixa ledigt. Det var inte bara en gång han bokade resor, det hände flera gånger, tyvärr var det annat som satte käppar i hjulet som gjorde att vi inte kunde åka de andra gångerna. Särkilt den wekeendresan till Paris... suck. Saknar våra fisketurer och svampplockning (även om svampturera oftast slutade med att jag svor och var förbannad över att jag inte hittade någon svamp och var full med myggbett) Nej jag saknar det där spontana, att det händer något nytt. Nu har mitt liv blivit mer rutin, jobba, äta, sova, umgås. Varför? Blir man äldre och tråkigare eller vad händer? 

Fick mig en dos spontanitet i alla fall när jag fyllde år, tack vare mina vänner som överraskade mig med Lisebergsresan. Jag är dem evigt tacksamma det betydde mycket för mig. De är så söta... =)

Tack i alla fall P för att du finns, jag är glad att vi fortfarande är vänner. Du om någon känner mig ända in i benmärgen. Du vet mina bra och dåliga sidor och älskar mig för den jag är. Tack!!

Maria, jag är så otroligt glad över att jag har dig som vän, du är min bästa vän. Vackra rosor utan taggar finns det få av och du är en utav dem. 



Ja ni det blev inte så tidig sänggång i alla fall. Klockan rann i väg fort, men ibland vandrar tankarna iväg. Kul dock och tänka på gamla minnen.

Natti natti

Wohoo I've been Simpsonized!!

Det blev en väldigt liten bild, men jag satt och lekte lite igår på denna sida. Så här skulle jag sett ut om jag var med i Simpsons lilla värld. Det var enkelt, laddade bara upp min bild och tryckte på lite knappar så var det klart =)

image93

Har tråkigt =(

Idag har jag det supertråkigt. Känner mig trött och seg. Längtar hem till sängen.... Försöker dock tänka positivt. I morgon är det onsdag, sen torsdag, fredag och äntligen helg. Visserligen ska jag jobba några timmar i helgen som kock på ett bröllop, men det är ju bara kul. Älskar och jobba på bröllop. Så det är det värt. Men när man sitter här och varje minut känns som en kvart. Det är inte kul.

Hur ska jag pigga upp mig själv?

Måste fundera ut något så jag har någonting att se fram emot. Vad är jag sugen på, lite shopping i helgen kanske? Ähh.... det är för långt dit. Kanske ska tappa upp en bad när jag kommer hem, tända lite doftljus, sätta på lite soft musik, bara glida ner och njuta. Har ju lite rött vin kvar i boxen från semestern som skulle passa fint till. Jepp, får nog bli det tror jag. Skönt med lite lugn och ro. Läste en artikel idag ifrån aftonbladet att man ska inte stressa upp sig direkt efter en semester utan man ska försöka behålla samma lugn lite längre genom tio enkla tips. Kanske funkar, man kanske ska testa.

Nej nu börjar jag bli hungrig, lite småont i huvudet. Åt en bagel i morse vid nio, sen en kiwi och ett äpple på rasten. Borde inte vara hungrig. Jaja, det är bara 45min kvar till lunch, får hålla ut. LÄngtar efter min goda matlåda =)

               

New underwear mayby?

Ibland finns det guldkorn bland reklamen på tv (som jag för övrigt avskyr). Hittade dessa söta saker på denna sida. Känner mig lite shopping sugen. De är ju så fina =)

Frank Dandy Superwear

                

                 
 

Sidan hade mest basic underkläder för både han och henne. Det fanns ingen "het" kollektion. Men jag hittade några favoriter ovan.

Första arbetsdagen ef semester=avklarad

Då var första arbetsdagen avklarad då.... och det gick faktiskt relativt smärtfritt =) Första dagen blev lite slapp i och med att det fanns en hel del att ta igen, en massa mail och mycket information. Får sätta lite mer fart imorgon och köra på. Bra med en mjukstart.

Lite rörigt på min arbetsplats dock, gillar inte när folk inte städar efter sig. Visst jag är inte världens mest organiserade person, men jag vet ändå vart jag har allt. När någon annan sitter där och inte städar efter sig är inte alls lika kul. Så det var väl det första jag fick börja med i morse.

Nu är det dag att laga lite mat, är hungrig som bara den. Blev bara en kycklingsallad till lunch idag. Tror jag ska göra lite kycklingfile, med en ljummen bulgursallad full med varma grönsaker. Kanske en kantarellsås till det, har lite kantareller i frysen. Eller ska jag göra lite spicy chilicreme fraiche till? Beslutsångest =) Jag är verkligen inne i en bulgur period just nu, äter det ofta. Men det är gott med rätt tillbehör. Kul och få lite variation till potatis och pasta.

Nej, nu kurrar magen ordentligt. Dags att sätta igång!

Hej så länge!!

Sill o potatis

Jag drar mig för att gå och lägga mig, känns lite jobbigt att man måste börja jobba igen. Speciellt när M o S har semester nu så dem kommer jag inte träffa förens om några veckor. Jaja, sånt är livet.

Varit en bra dag idag, tog mig i kragen och åkte iväg och handlade lite. Blev lite matjessill, potatis och gräddfil till mat idag. Det blev inget över till lunchlåda, så jag får äta ute imorgon.... mumma =) Var jäkligt gott i alla fall med sill, var ett bra avslut på semestern.

Det blev även lite filmmys med tända doftljus och naturgodis, dock inget Sällskapsresan maraton. Orkade bara med den första. Ska ta de andra någon annan dag, har ju hela boxen.

Shit va skönt det var att få duscha hemma i  morse. I stugan vi bodde i hade de ett energispar munstycke. Tog typ 5-10 min att skölja ur schampot ur håret. Nu hemma gick det på noll och ingenting. Man känner sig även renare efter en "vanlig" dusch. Jag svär på att jag aldrig kommer skaffa ett energispar munstycke till mitt badkar. Never ever.... Trots det ekonomiska samt mer miljövänliga aspektet, det tar jag igen på annat =) Ähh... man behöver inte bry sig lika mycket när man bor i lägenhet. Det sved lite mer i plånboken när jag och exet hade eget hus. Då märktes det tydligare.

Nu har alla missarna äntligen visat sig, har gått och väntat på dem. Ska nog ta och krypa ner i soffan och mysa lite med dem. My sweet babys =)

Hare gott!!

Klassiker....

Jag kommer aldrig att trötta på denna film, det är en klassiker.....

I'll give you The best of Sällskapsresan

Veckans citat

image86

Söndag=Vilodag

Det är så fint väder, så jag borde verkligen spendera dagen ute. Men jag är så trött, lång biltur att köra hem igår. Funderar på att ta en mysdag inne istället, har ju faktiskt varit ute hela veckan som varit. Förtjänar att ta det lite lugnt =) Ska ta och laga lite mat och fixa lunchlåda tills imorgon. Får se vad man lyckas skrapa ihop i köket. Har ju inte handlat något sen jag kom hem.

Undrar om man ska titta på film idag, sällskapsresan maraton eller nåt. Jo det får nog bli det, lite humor som piggar upp då verkligenheten tyvärr knackar på imorgon. Shit vad denna semester har gått fort....

image84

Berra och Robban rules =)

Rattarattaraaa

Äntligen hemma =)

Då så, då var semestern avklarad. Talesättet stämmer så väl, borta bra men hemma bäst. Har varit en vecka nere på Österlen och det har verkligen varit jättetrevligt. Dock är det skönt att komma hem, få sova i sin egen säng. Saknat mina missar, datorn, min bil.... åhh.... so nice. Jätte jätte jätteskönt att vara hemma. Nu tänkte jag bara ta det lugnt och imorgon tar jag all tvätt från veckan. På måndag börjar verkligheten och jobbet igen =( Har dock sparat en sisådär åtta semesterdagar så jag har lite kvar jag kan ta ut senare.

Vad har jag gjort på min semester då?

Vi for ner på lördagen till Lövestad, ligger nere i Skåne ca 2mil (eller nåt) från Tomelilla, resan var på runt 50 mil. Vi  kom ner ganska sent på kvällen så vi åkte till boendet direkt och packade in alla saker. Sen fanns det en pizzeria öppen så vi fick lite mat i oss. Boendet kallades stuga, men jag tyckte mer det var som en lägenhet. Den "satt" ihop med bostadshuset till de som hyrde ut. Hon hade även en lokal i samma hus med solarie, nagelvård mm. Stugan var fin, stod en vas med rosor och en flaska vin som en välkommen gåva. På baksidan hade vi en terass där man kunde sitta både ute och äta samt på den inglasade balkongen. Baksidan var en innergård som var mycket väl planerad. Den fanns en liten porlande vatten "installation", massa växter och en stor inbyggd grill.

Söndagen spenderade vi genom att åka och titta på Ale stenar som ligger vid Kåseberga. Det är Sveriges största bevarade skeppsättning som består av 59 resta stenblock  som formar en stor skeppsform. Olika teorier har funnits angående Ale stenar, men de tror bland annat att den kan ha fungerat som en solkalender. Platsen ligger högt uppe på en klippa. Man hade en otroligt havsutsikt därifrån. Synd att det var mulet den dagen. Efter Ale stenar for vi in till Ystad för att kolla in stadslivet. Tyvärr kom jordens regnskur som varade resten av dagen så vi åt lite i Ystad och for sedan tillbaka till Lövestad.

  

Dagarna som gick efter det spenderade vi på olika sätt. Bilen var vårt färdsätt så vi åkte nerifrån ena änden av Österlen till den andra. Vi såg bland annat Glimmingehus som är Nordens bäst bevarade medeltida borg. Den började man bygga 1499 men var inte färdigställd förens runt 1505 om jag inte minns helt fel. Borgen var väldigt rolig att se även om jag själv inte lockades av att bo där =) Det är ju dock en del av vår historia liksom allt annat jag sett på min semester. Historia som är väldigt intressant att ha sett. Det man läser och ha läst blir mer verkligt. Häftigt att lägga handen på en sådan gammal byggnad och få höra dess historia.  Bilden nedan visar Glimmingehus samt vallgraven som gick runt. Bilden efter visar stora allrummet där den danske riddaren Jens Holgersen Ulfstrand höll hov. Viktiga män som samlades runt mittpelaren och drack mjöd eller vad nu bägaren innehöll på den tiden. Den tredje bilden visar ett trappsteg där man kunde dra bort mittendelen och överraska fienden med ett nackskott =) Borgen var full med olika skrymslen där man kunde hålla fienden borta. Den sista bilden är tagen från jungfrurummet. Sägen säger att bakom denna tavla finns en jungfru inmurad. Sticker man in handen i hålet brevid kan man känna hennes långa gyllende hår....

                 

En annan dag for vi till Kiviksgraven som är en lämning från bronsåldern. Sveriges största bronsåldersgrav, 3000 år gammal med en  diameter på hela 75 meter. Jäkla många stenar, en massa mördarsniglar, men roligt att se. Inne i graven finns det målningar kvar på stora stenblock.

           


Vi hann även med en tur till Kiviks Musteri där man tillverkar en hel del olika produkter, men till största delen äppeljuicer osv. Man fick provsmaka årets äppelmust, sen blev det att handla med lite olika dryckesprodukter från shoppen som inte säljs i vanliga butiker.



Vi tog även en tripp till Sandhammaren, en enormt lång strand men riktigt finkornig sand. Fick med lite sand hem som jag tänkte använda till mina ljusfat. Det var riktigt fridfullt att få strosa runt på stranden, känna sanden mellan tårna, vinden, samt höra vågorna slå in mot stranden. Det är en mäktigt samt rogivande känsla.

           


Mitt intryck av Skåne är stora bokskogar samt många öppna fält med olika grödor, spannmål, sockerbetor, majsfält, potatisfält. Något jag gillade mycket var bokskogarna, träden är verkligen speciella och berättar en historia i sig. Vi gick igenom naturreservatet vid Stenshuvud. Charmigt, men en bit att gå.

           


Vi gick runt och strosade i en massa olika städer, Simrishamn, Kivik, Tomelilla, Lövestad, Ystad, Kristianstad, Åhus mfl. Vi tog tåget till Malmö och sedan ett annat tåg vidare till Köpenhamn. Där åt vi gott och gick runt och strosade lite. Inga större eskapader. Vi gick igenom slottsparken, såg slottet, kikade i affärer, åt en jättegod lunch. Det blev en del shopping på olika orter, köpte ett par väskor, linne, lite inredning till hemmet, en massa pärlor. Jag började göra halsband för lite mer än en månad sedan, så nu införskaffade jag lite mer pärlor. Jag gjorde en del halsband därnere på kvällarna, rogivande om man inte hade något annat att göra. Lövestad var inte så stort =)

Vi åt ute för det mesta, en kväll grillade vi och drack gott rödvin till, en annan kväll gjorde vi lyxbaguetter efter ha köpt lite kräftröra, samt hårda mackor med rökt makrill från ett rökeri i någon av hamnarna vi besökte.

Det var en trevlig semester och roligt att få se Skåne. Vi hade tur med vädret. De hade varnat för regn hela veckan. Det var på söndagen som det var värst annars småregnade det bara och vi hade mycket sol.

Nej nu ska jag försöka hitta resten av mina missar så jag får gosa med dem. Saknat dem så =)

M over and out

Haha.... pinsamt minne från 2002

Läste en gammal artikel igår ur en tidning jag sparat. Den var ifrån 2002 tror jag. Mitt dåvarande arbete som jag arbetade vid blev utnämnt till Sveriges bästa butik enl kunderna inom den kategorin. Då skulle ju en massa tidningar dit och skriva om det. Det som gjorde oss så unika var att vi hade ett väldigt högt medel mot de övriga i Sverige och högst hade vi när det gällde hur nöjda kunderna var med personalen. Och detta är absolut inget skryt vi var faktiskt duktiga och hade enormt bra kundservice samt kunskap inom det området tack vare vår enormt duktiga chef S. Jaja åter till det jag menade berätta från början. Journalist efter journalist kom och skulle intervjua oss. Så den artikeln jag fann igår hade ju även jag varit med och blivit intervjuad om min arbetsplats och vad som gjorde oss unika. Sen var man ju med på några bilder.... huga =/ Det som jag reagerade över var vad jag hade sagt i intervjun. Hallå!!! Hur jävla dum lät jag inte. (Alltså inte korkat dum... ööhhh) Utan jag tänkte snarare på mina formuleringar. Jag vet ju själv att jag brukar formulera mig väldigt korrekt i sådana sammanhang. (Ja, varit med i tidningar ett antal ggr) En sak som var speciellt pinsamt var att jag skämtade lite med reportern (jag SKÄMTAR ofta) problemet var att han fattade inte det utan tog med det som ett citat i artikeln när det bara var på skoj och jag även inflikade med glimten i ögat att det var ett skämt. Seriöst.... alla som läste artikeln, ja jag vill inte veta deras tankar. Citatet (skämtet) var typ i stilen med "När man jobbar på ett sådant här ställe får man mer status och blir på så sätt bättre behandlad när man själv besöker andra ställen..... hehe nejdå jag bara skämtar" Då ska ni veta att journalisten inte tog med "hehe nejdå jag bara skämtar" delen.... seriöst.... inte kul.... mycket elak journalist..... pinsamt.... suck

Jaja.... så kan det bli ibland. Dock har jag lärt mig att skämta inte med journalister.... jag lärde mig den hårda vägen ;o)

Ska tilläggas att vi tog hem den titeln 3år i rad och det var rekord. Ingen butik hade ens tagit det 2ggr i rad och vi lyckades med 3ggr. Delar av personalstyrkan (jag bl a) slutade inklusive chefen så efter det blev det inget mer. Hade vi fortfarande varit kvar tror jag vi hade fortsatt spöat övriga butiker varje år =P

Kort och gott var den butiken den klart bästa jag jobbat i. Aldrig trivs så bra på ett ställe förrut med bra arbetspolitik, bra personalpolitik. Inom den koncernen var du faktiskt någon, de blev sedd. Och de utbildningar man fick var kanon bra som jag vårdar än idag. Och haft väldig nytta av efter att jag slutat. Goda kollegor och den bästa chefen man kunde ha haft. Ja.... det var tider det ;o)

Ciao så länge!!

Spooky....

Nu börjar jag snart bli lite rädd, varför, jodå det ska jag berätta. De senaste två veckorna har jag tänkt på saker som jag saknat. Saker som varit borta alltifrån 3mån till 3år. Dessa saker har sedan "dykt" upp samma dag som jag tänkt på dem, vilket är lite spooky =)

Låt mig ta upp exempel, jag tänkte på min favvo jeansjacka som varit borta i 1½ år som jag verkligen letat som en tok efter överallt. (Trodde den försvann december 2005) Vips så låg den framför ögonen på mig när jag öppnar förrådet samma dag jag tänkte på den. Nummer 2, saknat en lottokupong jag trodde jag slarvat bort i Örebro (hade den i fickan när jag åkte dit, sen borta) värde 500 spänn, letat som en galning och vänt upp och ner på lägenheten. Vips så låg den där, överst i byrålådan. Me happy =)

Men det stannar inte där. Idag tänkte jag på ett brev min mor skrev dagen efter min 20årsdag, där hon skrev många vackra, minnesvärda, tårfyllda rader som låg mig varmt om hjärtat. Har inte sett den på många år och tänka sig, idag dök brevet upp bara sådär. Ska tilläggas att här har jag bara bott lite mer än ett år. Efter det datumet brevet skrevs (6år sedan) har jag bytt adress 5ggr så det är otroligt att det inte kommit bort. Fick läsa det och snyfta lite till.

Men, inte nog med det. Idag har tankarna verkligen gått varma. Jag satt tidigare idag och tänke på ett brev jag fått från min syster i julklapp för ca 3år sedan. I det kuvertet låg det 1020 kronor. Jag satt idag och klurade på, "vad gjorde jag egentligen av pengarna" Minns att jag hade kuvertet i handen och for till Ikea, dock kom jag inte ihåg om jag spenderade dem eller inte. Så, vad dyker inte upp nu ikväll om kuvertet med pengarna. Soooo nice, verkligen en bonus att få tusen spänn extra innan löning utöver de femhundra jag hittade förra veckan. Känns som om jag verkligen ska unna mig något för dessa pengar. Absolut inte slösa dem på mat. Ska nog köpa mig någon ny "leksak" eller nått =) =) =) =)

Det har i alla fall varit ett par riktigt intressanta veckor där jag funnit saker jag tänkt på och saknat. Både saker som betyder något för mig och pengar. Lite skrämmande, otroligt kul jag blir så glad =)

Så.... nu ska jag tänka på något annat som saknas. Synd att man inte har en trisslott liggandes någonstans med några mille, det hade också varit trevligt att hitta =) Men vem vet, de som bodde här innan kanske hade sina gömmor, jag får gå och tänka på lite alltmöjligt och se vad som dyker upp ;)

So long.... så länge =)

Transformers

Precis kommit hem från bion, såg på Transformers. Det är i vanliga fall absolut inte min sorts film jag brukar se. Dock blev jag positivt överraskad. Filmen innehöll en jäkla massa bra effekter, rolig humor, lite kast manus men överlag tyckte jag den var bra. Kul att se något annat än det vanliga. Blev jäkligt sugen på att köpa en Camaro, grymt snygg bil. Den indiska kommunikatören är min nya idol, han var nice =) Efteråt blev det lite pizza som satt fint i kistan.


What's up

Ahh... minnen som kommer tillbaka =) En av favoritlåtarna från mitten av 90-talet. Den här lyssnade jag på mycket bland all annan musik.

I'll give you 4 Non Blondes What's up


Spelas just nu


Tonight, tonight- Smashing Pumpkins

Undrar vart min Mellon Collie And The Infinite Sadness skiva tog vägen. Måste köpa en ny. En favoritskiva att lyssna på om man känner sig lite låg. Klicka på länken ovan för att se videon....

Veckans citat

image66

Sol vs Åska

Idag har det varit riktigt underligt väder. Ena stunden sken solen och i den andra kom det regnskurar samt åsksmällar. Inte mycket till väder för att vara ute i. Så dagen har jag spenderat med att pyssla lite hemma samt läst en bok. Tvätt och diskmaskinen har fått gjort sitt för dagen. Rensat lite saker ur garderoben som ska slängas. Har redan rensat tre fulla kassar med saker och jag är inte ens halvvägs än.... huga...

Det var i alla fall mysigt med åskan idag, så länge den inte ställer till något. Jag satt och myste i soffan under filten med en bok. Hade fönstret lite på glänt så jag kunde känna den friska doften från regnet. Härligt.....

För övrigt har jag färgat håret idag, samma färg som innan. Behövde ta utväxten, det var nödvänigt kan jag säga.


image65

Veckans citat (insåg att jag nästan höll på att missa denna vecka)

image64

Regn regn o åter regn

Vilket tråkigt väder vi fick på eftermiddagen idag då.... vi som hade tänkt grilla =( Dagen har varit trevlig i alla fall. Varit och hälsat på min moster och hennes man. Mamma och jag hade gjort en sallad vi tog med. Sen fikade vi efter maten och satt och myste. Herrarna gick iväg och sköt lite skytte. Det var meningen att vi skulle ha grillat sen men vädret var inte riktigt på vår sida så det får vi ta en annan gång istället.

Var skönt att komma ut till dem ialla fall, det var ett tag sedan. Fick lite idéer till vad jag kan göra med min lilla kolonilott. Tror jag ska skapa ett litet minilandskap faktiskt. Har en idé som jag sitter och filar på. Kan vara kul och ha något annorlunda i trädgården. Sen något som inte kräver så mycket rensningsarbete för min del. =P

Jag har tur som har både min moster som är florist och min mor som är en naturtalang när det gäller rabatt och landskapsplanering. Bra att ha dem som smakråd och hjälp i mitt dolande. Vi får se hur det blir.


Tjingeling!!

Dagen som varit...

Haft en jättetrevlig dag fredagen den 13 till trots. Började med att åka till Kristinehamn i morse för en klipptid. Blev en rättså stor förändring ca 2dm hår försvann och numera tillhör jag "pagetrenden" som är just nu. Jag bara satte mig ner i stolen och sa "gör vad du vill". Blev nöjd med resultatet, dock lite ovant när jag är van vid längre. Men det är en längre sorts page.... hmm det lät konstigt =)

Vid tolv träffade jag J och vi gick iväg och tog en lunch på stan och strosade sedan runt i affärer. Träffade lite folk man känner som man inte sett sen man flyttade från stan. Träffade även M vilket var kul. Har inte sett honom på ett par månader så det var kul att se att allt var bra med honom. Efter lite mindre shopping (nyttosaker) for J och jag ut till skärgårn och köpte glass ute vid Picasso udden, hur mysigt som helst. Solen sken en hel del så jag har lyckats fått en jätteful bränna framme på bröstet, men ingen annanstans. Hade vringat idag så jag ser urlöjlig ut =) Vi drog sedan till gästhamnen och spelade ett parti minigolf på 18 hålsbanan. En gång i tiden var jag riktigt bra på det, men då spelade vi ju varje dag. Nu sög jag rejält och fick spö av J med 20 poäng. Även pensionärerna bakom oss slog mig med hästlängder. Men men de har ju inte så mycket annat och göra än att träna dagarna i ända. Hehe den ena gubben hade med sig både egen klubba samt egna bollar.... seriös kille =)

Tillslut efter total förnedring i minigolfen drog vid ut till skärgården igen och la oss och vilade lite på gräsmattan vid vattnet. Spanade in folk och snackade skit =) Det var jättekul att se J igen, jag har saknat henne mycket. Hoppas vi ses snart igen....

Efter dagen med J for jag till P och grattade honom. Hade köpt en skitsnygg tröja till honom, men jag har ju smak så kunde den va annat än snygg ;) Vi satt och snackade en stund sen drog vi ut till skärgårn igen och åt lite mat på nytt. Passade även på att träffa hans föräldrar för det var ett tag sedan. Kvällen var jättetrevlig och jag har skrattat så jag fick ont i magen. Dagen överlag har varit jättetrevlig. Insåg inte riktigt förens idag hur mycket jag har saknat skärgårn. Att bara åka ut och köpa en glass, eller sätta sig på en gräsplätt med en picnickkorg är ju hur mysigt som helst. Det får allt bli några fler turer dit i sommar, när vädret tillåter =)

Nej, har precis kommit hem och har mycket att göra i morgon så jag borde gå och lägga mig....

Natti natti

Dåså....

då har man sett Saw III då.... Vad kan man säga om den filmen? Jag tyckte inte den var otäck otäck, dock var den riktigt vidrig. Satt inte på knappnålar direkt däremot var väl vissa av inslagen mer eller mindre smaklösa. Vad är det som får en författare att komma på en så sjuk film? Vad får en person att komma på den ena sjuka terrorkammaren efter den andra med de mest sjuka sätt att plåga människor på? Har bara sett ettan o trean, hoppade över tvåan =) Så jag vet inte hur den är än. Däremot gillar jag plotten hur de väver ihop filmerna ändå på ett sådant sätt.

När jag såg ettan blev jag arg på mig själv att jag inte förutsåg att komplottmakaren själv låg där på golvet poserandes död. Jag brukar för det mesta ha löst sådana saker innan filmen kommit halvvägs. I ettan satt jag där fram till slutet helt ovetandes..... jaja så blir det ibland.

Nu har man sett den i alla fall....... Ska man ta en nattmacka kanske? Lite skinka på, dock inte lika stinkande skinka som på filmen, min är färskare =)

Good night!!


Lyckovecka

Haft en jättetrevlig dag, var ute på stan med M och åt lite indisk buffe samt strosade runt lite i butiker. Köpte inget till mig själv däremot handlade M lite till sig och lilla bebben.

Haft lite av en lyckodag idag =) Hittade en lottokupong jag trodde att jag slarvat bort med en vinst på 500kr ;) sen hittade jag även en trisslott och en tialott med vinst så det blir nog ett par nya lotter imorgon tror jag. Testa lyckan på nytt. Fast den stora vinsten ska jag nog lägga på annat =) Ska till Krististinehamn imorgon och träffa ett par kompisar. J har jag inte sett på toklänge så henne längtar jag verkligen efter. Vi tänkte ta en lunch efter att jag varit hos frissan så det blir nice. Hoppas vädret blir bra så att man kan ta en tur i skärgårn också, gud vad jag saknar den....

En annan rolig grej inträffade häromdagen som gjorde mig glad. Hittade min jeanskavaj när jag städade förrådet så den är numera nytvättad. Trodde att jag hade råkat slänga bort den vid flytten då jag har letat efter den i 1½ år så jag blev riktigt glad när jag hittade den. Min favvojacka ju =) 

Nej, nu tänkte jag titta lite på film, lånat Saw III av en kompis. Ska dra ner persiennerna och få det lite mörkare i lägenheten för bästa skräck känsla. Bunkra upp med popcorn och en filt, kanske tända några ljus. Ni lär väl få höra vad jag tycker om den =)

Doftljus och badmys

Precis tagit ett härligt långt bad, tände lite doftljus och njöt som bara den. Det var riktigt lugnt och skönt.

What do you do?

When you sometimes want something so badly
and you know that you are never going to get it

What do you do?

Blommor och shopping

Äntligen hemma och får slå mig ner i soffan. Hade planerat dagen med att städa ur min garderob och förråd, men så blev det inte. Far min ringde tidigt i morse och sa att vi var tvungen att fixa min bil idag. Så nu har min lilla pärla fått nya bromsbelägg och bromsskivor fram. Jag blev lite pankare kan man säga. Dock inte lika pank som om jag hade lämnat in den till en verkstad.

Mamma och jag passade på att shoppa lite. Jag köpte en långärmad tröja samt två linnen till mig själv och en toksnygg tröja till P som fyllt år. Sen gick vi till min mosters butik och tog en fika. Där köpte jag en olivkvist till min vas i vardagsrummet samt ett jättesnyggt fat som jag ska ha lite sand och en blockljus på i samma rum. Jag älskar inredning så sjukt mycket att jag kan lägga ner hur mycket pengar som helst. Med mig hem fick jag även en jättestor blomsterbukett från min moster, hon är så snäll så snäll.



        



The Green Mile

Sitter och tittar på Den gröna milen, klart en av mina favoritfilmer. Den är så jäkla bra och rörande att man blir tårögd i slutet när John Coffey ska avrättas. Tom Hanks är en grym skådespelare och gör rollen enormt bra. Kan inte beskriva den bättre än att det är en grymt bra film. Rekommenderar alla som inte sett den än att ni ser den. Den är absolut värd de 3 timmar den tar.


image61

The Pick of Destiny

Sett Tenacious D - The Pick of Destiny ikväll, lite speciell film. Rolig stundtals för övrigt lite tjatig. De roligaste klippen från filmen ligger redan på you tube. De övriga scenerna är lite sisådär, men nu har man sett den i alla fall. Jack Black är så kul, sjukt vilka grimaser han kan göra med sitt ansikte. Återblickarna i filmen från dem som barn är slående, vad lite smink kan göra.

Kanske hade uppskattat filmen mer om jag inte var så seg, får se den igen någon annan dag. Jag har ju faktiskt semester och ska vädret vara så här passar det verkligen med film på kvällarna.



image60

Intressant jobb

Är någon sugen på att skaffa nytt intressant jobb kan ni ju läsa denna artikel.....


Pokerkväll, besök och softning....

Har precis haft besök som farit hem. Min bror, hans fru och deras två sötnosar K o O. Avgudar de små liven de är så härliga. De kom lagom till lunch så jag bjöd idag återigen på kycklingsallad med bulgur. Det går snabbt och enkelt att slänga ihop. Efter maten tog vi kaffe med kladdkaka och lite gräddglass till. Smakade bra alltihop. O har precis börjat gå, men det är fortfarande lite osäkert. Nästa gång jag ser honom har han nog fått in snitsen. Så sött och se honom gå från en person till en annan, ibland stannar han upp och bli lite baktung så han nästan tappar balansen. Filmade lite med kameran som jag ska skicka till mor min sen så hon också får se hans framsteg. K var lika go som vanligt och tillslut innan de for satt vi i soffan alla tre och myste. Saknar dem redan.....

Just nu ligger jag själv i soffan, känner mig lite tung i huvudet efter gårdagen. Har inte ont eller så, bara lite tung. Kvällen igår var jättetrevlig. Vi spelade poker, drack och åt snacks. Pokern slutade med mig o M som satt kvar i slutet, jag förlorade dock. Även om jag var under alkoholpåverkat tillstånd tycke jag det gick bra. Fick så dåliga händer till en start bara. Men ju mer man drack desto mer la man in och tillslut all in. Undrar om man är lika tuff nykter.... näää! M var är en värdig vinnare dock som såg till att en hel del åkte ut. Var det lilla V i magen som kom med tips måntro?

Nej nu ska jag ligga i soffan och softa lite, kolla på film kanske och ta det lugnt, blev ju ingen sovmorgon i morse då jag var tvungen att städa efter morgondagen.

Just det fick känna igår när V sparkade i Ms mage, en riktigt liten spark rakt på handen. Var riktigt mysigt att få känna det. Har ju försökt att känna så många andra gånger när hon säger att han sätter igång men han har alltid slutat. Nu fick jag dock känna och det var mysigt..... tänka sig det är en bebis därinne.... =)


image59

Alkohol är ej bra, sätter tankar i förlopp....

Känner mig lite sorgsen, jag kan inte säga varför. För det vill jag hålla för mig själv. Önskar dock ett denna känsla kunde försvinna snart. Gillar inte att ha den hos mig, tycker inte om att gå och tänka på det ofta. Varför kan bara inte livet vara enkelt för, som för vissa andra. Varför kan inte saker och ting falla på plats för mig? Förstå mig rätt, jag är nöjd med mitt liv och de saker jag har i mitt liv. Ändå är det något som saknas, något som fattas som orsakar en tomhet i mig. Vart kommer all denna osäkerhet ifrån? Hur har du fått mig att bli såhär?  Varför reagerar jag som jag gör. Nej får fan se till och skärpa mig. Finns bättre saker att lägga tid och energi på. Det är dock så jävla svårt att släppa tanken och gå vidare. För fan försvinn från mitt huvud.

Städdag

Ikväll blir det fest/pokerkväll, så jag får väl ta och städa lite kanske. Som tur är ser det INTE ut som ett bombnedslag, dock är det alltid skönt att få dammsuga innan. Sen är mitt vardagsrumsbord fullt med pärlor överallt. Jag spenderade gårdagen med att ta ett glas vin och göra halsband. Min nya hobby nämligen som jag tänkte försöka mig på under semester. Om jag har tålamod nog vill säga. Shit vad det är dyrt med pärlor, samtidigt är det värt det då jag kan göra halsband som ingen annan har. Lite coolt...

Nej nu måste jag sätta igång....

Wohoo.....

(Skrivet 18.01)

Nu stänger jag ner sista programmet på datorn, nu är jag äntligen på väg hem, semester... Wohoo.... Tanken att jag inte behöver vakna till en väckarklocka på måndag känns helt ljuvligt. Man kan ligga och dra sig i sängen, gå ut och sätta sig för att äta frukost i lugn och ro. Förutsatt att vädret inte vill annat. Nej nu ska jag banne mig njuta och bara göra saker jag vill göra. Herregud, varför sitter jag här och skriver för? Hem hem hem och fira med flaskan som står och väntar på mig, men lugn, det blir bara ett glas eller två. Festa kan jag göra imorgon.

Kommer sakna er tjejer på jobbet, får hoppas bowlingen bli av till veckan. Vore så nice.
 
Kram till er mina sötnosar =)

Tataa....

3.45 timmar kvar

Jisses vilken matkoma jag befinner mig i just nu..... Varit på Salladsbaren med några arbetskollegor och ätit buffé. Åt kyckliggrillspett, tzatsiki, bröd och en pizzaslice. Orkade inte äta upp pizzabiten så egentligen var det inte mycket mat. Men man blir ändå alltid så mätt där.... Det var ett bra sätt att avsluta sista dagen innan semestern i allafall, äta lunch ute i solen. Nu är det bara 3.45 timmar kvar tills jag stämplar ut =)

Me soooo happy.... urk... just det, matkoma.............

=)

image57       image58

Lång dag...

Äntligen kommit hem efter en lång men trevlig dag. Överraskade min mor ikväll direkt efter jobbet. Satt och pratade en del och åt glass med jordgubbar. Det var jättemysigt. Fick även se en skymt av min systeroch min far var på jobbet.

 Nu börjar jag räkna ner de få timmar det är kvar tills jag äntligen får stämpla ut och gå på semester..... ljuvligt...

Ska ställa fram vinflaskan så det är lagom temperatur på den imorgon. Är nog sugen på något rött =)


Natti natti

Strawberries

Var ute en sväng på lunchen och hittade till min lycka att de sålde jordgubbar för 16.50 litern. Supergoda åtorp jordgubbar som är jättesöta och fina. Så jag köpte på mig 3 liter, tråkigt nog är att säsongen för jordgubber börjar ta slut =(

Tänkte åka och överraska min mor ikväll med en liter och köpa med lite glass =) ska bli otroligt gott.

Just nu sitter jag och smaskar lite på jobbet, shit va goda de är =)


image56

NaNaNaNaNa.....

NaNaNaNaNaNaNaNaNaNaNaNaNaNaNaNaNaNaNaNa..... nanaaaaaaaaaaaa.... nanaaaa


Kan man måntro bli mer uttråkad än vad jag är just nu..... ? Nä, tror faktiskt inte det......

M "bored as hell" over and out


Hehe... hittade på tjuvlyssnat.se



Flygbuss nr 11, Arlanda

En mamma och hennes son ~5 kliver på flygbussen som går till Stockholm C. Mamman betalar för sig själv och frågar sedan chauffören om hennes sons biljett kostar något.
Chauffören: Nej nej, han syns ju inte!
Mamman och sonen går in i bussen.
Sonen (ängsligt): Men mamma, DU ser väl mig?

So cute


Sunt förnuft och folkvett

Människor upphör aldrig att förvåna en annan. Ibland får jag klia mig riktigt ordentligt i huvudet för att komma underfund med hur människor, eller ja hur vissa människor är funtade. Det jag snackar om är socialt folkvett, alltså vett och etikett. Sunt förnuft.... kort o gott. Sitter och iakttar och lyssnar en hel del på jobbet nu när vi fått en massa sommarvikarier. Vissa av dem sköter sig galant, en o en annan funderar man på vad som egentligen försigår i skallen på dem. Man hör de mest korkade kommentarer, idéer och komplett ologiska förklaringar och lösningar. Ja jag vet, de är nya och kan inte allt, det förväntar jag mig inte heller. Men folkvett, man tilltalar inte kunder hursomhelst, man rapar inte i kunders närvaro, man förnedrar inte kunder och seriöst använd normalt språk och inte uttryck som "dude" till en kund..... jisses.... En annan sak jag reagerat över är hur en "ny" försöker rätta en "gammal" i jobbet, skrattretande. Det vore skillnad om den "nya" hade rätt, men så var inte fallet. Rätta för guds skull inte en kollega eller ifrågasatt när du själv bara haft en 4dagars utbildning i ditt yrke när kollegan suttit i flera år. Som att skjuta sig själv i foten....

Jaja.... snart behöver jag inte bry mig längre, nu är det bara 2 dagar kvar till semestern =) Sen när jag kommit tillbaka har de säkerligen hunnit lärt sig tillräckligt mycket att sådana här situationer inte uppstår.

Nackdelen med att gå på semester nu är att M och jag inte har samtidigt. När jag kommer tillbaka drar både hon och S fyra veckor =( Det blir jag och grabbarna som får leva rövare istället ;)


Hittade en vacker dikt

Kärleken är så förunderligt stark,
kuvas av intet i världen.
Rosor slår ut i den hårdaste mark,
som sol över mörka gärden.
Mitt hjärta är ditt,
ditt hjärta är mitt,
och aldrig jag lämnar det åter.
Min lycka är din,
din lycka är min
och gråten är min när du gråter.

Nils Ferlin

Komamaraton

Hur kul är det att gå till jobbet och känna sig som ett vandrande lik.... Har sovit så dåligt i ett antal veckor nu så kroppen är verkligen helt slut. Funderar på att inleda min semester med ett komamaraton. Ligga och sova i typ 3dagar i sträck. Fast med min tur kommer jag vakna upp och vara lika trött i alla fall. Måste börja komma ut och röra på mig, det brukar alltid få en att bli lite piggare. Kan jag inte få tillbaka min mp3, måste ha musik i öronen. I försig funkar väl mobilen fram tills dess, måste bara hitta hörlurarna.


Just nu känner jag mig som om jag vore i komatillstånd, avskärmad. Vad gjorde jag nyss egentligen, va sa personen som pratade med mig nyss, varför sitter jag med sjuttielva program uppe på datorn och kommer inte ihåg vad jag skulle göra.....


Hmm.... precis haft frulle, jepp vet frulle vid lunchtid. Men så är det att gå sena passet. Morgonrasten har man vid 11.15, blir lite snevridet. Sen är det lunch 13.15. Idag blir det leftovers från igår. Laxen smakade alldeles utmärkt så det ska bli ett sant nöje att få äta det idag igen.


Suck.... ge mig styrka.... hehe.... flashback, säger inte Heman så i den gamla serien?



M over and out



Veckans Citat

image55

Cry me a river

http://www.youtube.com/watch?v=N1j9HQ_uUtc


Justin Timberlake- Cry me a river

You were my sun
You were my earth
But you didn't know all the ways I loved you, no
So you took a chance
Made other plans
But I bet you didn't think your thing would come crashing down, no

You don't have to say, what you did
I already know, I found out from him
There is just no chance, of you and me, there'll never be
And don't it make you sad about it

You told me you loved me
Why did you leave me, all alone?
Now you tell me you need me
When you call me, on the phone
Girl I refuse, you must have me confused
With some other guy
Your bridges were burned, and now it's your turn
To cry, cry me a river
Cry me a river
Cry me a river
Cry me a river, yeah, yeah

I know that they say
That some things are better left unsaid
It wasn't like you only talked to him
And you know it (don't act like you don't know it)
All of the these things people told me
Keep messing with my head (messing with my head)
You should have picked honesty
Then you may not have lost the game

You don't have to say, what you did
I already know, I found out from him
There is just no chance, of you and me, there'll never be
And don't it make you sad about it

You told me you loved me
Why did you leave me, all alone?
Now you tell me you need me
When you call me, on the phone
Girl I refuse, you must have me confused
With some other guy
Your bridges were burned, and now it's your turn
To cry, cry me a river
Cry me a river
Cry me a river
Cry me a river, yeah, yeah
Oh the damage is done
So I guess I'll be leaving
Oh the damage is done
So I guess I'll be leaving
Oh the damage is done
So I guess I'll be leaving


Cry me a river


3dagar kvar

Och så var ytterligare en arbetsdag avklarad. Nu är det inte långt kvar. Funderar på hur jag bäst ska fira starten på semestern. Lutar mot ett glas vin faktiskt. Men jag har ju ända tills på fredag på mig att bestämma mig.

Dagen har flutit på snabbt och hyfsat bra. Känner att jag inte riktigt kan koncentrera mig på jobbet. Sen blir det många frågor från sommarvikarierna så saker och ting blir lite rörigare. Jag behöver verkligen få semester och chansen att ladda batterierna lite så man kan komma tillbaka med lite mer energi. Shit det är inte klokt hur mycket jag längtar till semestern. Jag räknar ner hela tiden =)

Var ute en sväng på lunchen idag igen med meems, skönt att komma därifrån en sväng även om det bara är för 45 min.

Nu tänkte jag laga lite mat, är hungrig. Det lutar mot lax, färskpotatis, någon kall sås och grönsaker.


Grym låt

http://www.youtube.com/watch?v=JRuG1_FNSb8

Smashing Pumpkins- 1979

Möjligheter

Detta kort fick jag som födelsedagskort av min kära mor. Hon vet om mina drömmar här i livet och ville sporra mig lite extra att nå dem. Inne i kortet skrev hon några vackra rader som rörde mitt hjärta. Hon är en enastående och god kvinna min mor. Hoppas jag blir som henne när jag "blir stor".

image54

Ytterliggare en bra låt

http://www.youtube.com/watch?v=JHg2q5M6WnY

The Fray - How To Save a Life

Step one you say we need to talk
He walks you say sit down it's just a talk
He smiles politely back at you
You stare politely right on through
Some sort of window to your right
As he goes left and you stay right
Between the lines of fear and blame
You begin to wonder why you came

Where did I go wrong, I lost a friend
Somewhere along in the bitterness
And I would have stayed up with you all night
Had I known how to save a life

forts......


Grymt bra låt, började lyssna på den i höstas.

Bra låt

http://www.youtube.com/watch?v=X50txKlawEQ 


Seether feat Amy Lee - Broken

4dagar kvar =)

En dag till att dra bort från kalendern. Nu är det inte långt kvar till semestern, längtar så =)

Dagen har varit bra, känt mig på gott humör. Var nere på stan på lunchen och letade efter en present till en vän som fyllt år, men hittade inget bra. Ska ge mig  ut imorgon igen, lovat hälsa på tis/ons kan vara kul att ha med något då.

Kvällen har varit trevlig, M o M kom på en fika. Hade en halv jordgubbstårta kvar i kylskåpet som gick åt. Det var bra det så jag inte smäller i mig den själv =) Går i planerna på att börja leva sundare. Eller ja, sundare mat kan jag nog inte äta som jag gör nu. Måste dock börja röra lite på mig. Bara jag får tillbaka mp3 spelaren så får det bli lite fart. Yeah right..... nämen skämt o sido. Måste börja få lite motion och någonstans måste man ju börja.


Härligt

Jag känner mig så glad idag.....

Kycklingsallad.... mums

Då har sista gratulanten precis gått. Idag har familjen varit på besök och grattat mig, fick bra saker i present. Jag hade egentligen inte önskat mig något utan blir bara glad om någon dyker upp på en fika. Med nära och kära köper saker ändå. Jag vet ju med mig själv att jag också gör så  =)

Dagen har varit bra, lite stressig till en början att hinna med allt. Sen när familjen kom fick jag äntligen chansen att sitta ner och njuta av sällskapet.

Idag bjöd jag på en kycklingsallad, med bulgur, fetaost, soltorkade tomater, oliver, kikärtor och en massa grönsaker. Till detta serverade jag även vitlöksbröd och cider. Det smakade bra och gick åt som tur var. Sen blev det kaffe och jordgubbstårta som jag slängde ihop i all hast. Min tradition är att jag måste ha jordgubbstårta när jag fyller år. Så gott =)

Nu sitter jag och myser i soffan med kissen min och ett glas vin. Jag har tänt doftljus som jag fick av M igår i jättesöta ljushållare formade som löv. Passade perfekt in i mitt vardagsrum, hon vet vad jag gillar den tjejen och har god smak =) Nu är planerna att varva ner lite och mysa en stund innan det är dags att sussa. Imorgon börjar nedräkningen, 5 dagar kvar till semestern.. Jippi =)


 
                 

Gårdagen som blev riktigt spännande =)

Jaha, dags att berätta om gårdagen då. Den blev absolut inte som jag hade tänkt mig. Den blev så grymt mycket bättre. Att man kan ha så gulliga vänner är helt otroligt.

Hade lite planer för gårdagen som först och främst innebar sovmorgon då jag fyllde år, det fick jag inte =) Klockan 8.15 på morgonen ringer min mobiltelefon och i andra änden hör jag min bästa vän sjunga ja må du leva.... Sen fick jag intstruktioner att jag var tvungen att göra mig i ordning för avfärd och vara klar till nio. Sen fick jag order om att ta med bekväma skor, pengar, mobil och kamera samt mata katterna..... Spännande =) När jag väl var färdig for vi iväg till okänd destination. Jag hade mina aningar men var inte helt säker.

Så fyra stycken var vi som for söderöver. Efter att ha åkte en bit stannade vi på en rastplats och åt frukost som M hade gjort. Satt fint i kistan. Enda nackdelen var att det regnade men vi hade tur. När vi väl kom ner till Göteborg som slutdestinationen var sken solen som bara den. Resan slutade vid Liseberg och där spenderade vi resten av dagen med femkamp, Spökhotellet Gaston, ett par karuseller samt olika spel i spelhuset och bland alla godishjul. Femkampen var jätterolig och det gick bättre för mig än vad jag trodde. Jag vann =) men det bästa var nog att jag och M slog killarna rättså rejält. Girlpower wohoo ;)

För övrig åt vi lite mat, tog någon öl innan det var dags för oss att fara hem vid halv nio snåret.

Att bli "kidnappad" och få göra en sådan här sak var tokkul. Det var faktiskt  bland en av mina roligaste födelsedagar hittils, i allafall en av de mest annorlunda. Och det kan jag tacka mina vänner för.

Tack för att ni är så gulliga, gigantisk kram till er allihopa.


image49

RSS 2.0