Trevlig Valborg på er!

Härligt att vara ledig imorgon =)


Nymålat del 1

Dåså var del ett i badrumsprojektet avslutat. P har varit här nu för andra gången och gjort en andra strykning av badrumstaket, dörren dit samt dörren till sovrummet. Det blev bra, är numera vitt. Taket var innan i en beigebrun färg (riktigt hemskt) och dörrarna gick i samma färg. Kommer bli både ljusare och trevligare. Så fort färgen har torkat ska jag skruva dit de nya dörrhandtagen i guldfärg som jag köpt. Sen har jag även köpt gulddekorblommor som jag ska sätta på utsidan av badrumsdörren. Tror det kommer bli bra. Till helgen ska jag måla om i badrummet är det tänk om jag hinner med. Ska stryka väggarna med alkydfärg först som grund så inte nikotinet går igenom (fattar inte hur folk kan röka innomhus.... usch) sen får det bli någon annan färg ovanpå grunden. Vet inte riktigt om jag ska ha en ljusgrön färg eller om jag ska köra på vitt. Kan inte riktigt bestämma mig får se vad det blir. Skönt att få det gjort iallafall.

Nej usch... det luktar så fruktansvärt starkt i lägenheten, håller på och vädrar ut men det hjälper inte mycket. Ska väl gå och lägga mig istället för huvudvärken verkar inte ge sig.

Natti natt

...

Vad är det värt?


Ibland undrar jag verkligen vad som försigår i ditt huvud....


Helgen går fort...

Planerna blev lite annorlunda för fredagskvällen, när vi skulle åka och köpa mat hände en liten incident. Viggo och Maria var inte riktigt överens om hur fredagskvällen skulle spenderas, han tyckte det skulle passa bättre om mamma fick tvätta och städa lite. Så middagen flyttades fram till lördagen istället och det funkade ju det med. Igår for jag och mamma till Örebro för att hälsa på syrran och shoppa lite. Syrran fick tag på en riktigt snygg tavla på Gallerix. Själv köpte jag ett par linnen, en ny klädsel till min fotölj, ny bordslampa samt lite övrigt småplock till lägenheten. Var otroligt shoppingsugen, men tröttheten kom över mig fort så jag orkade inte så mycket mer. Får spara resten till Londonresan. Kvällen spenderades hemma hos Maria och Mattias med mat och film, var riktigt trevligt.

Idag har jag spenderat dagen med att småpyssla i lägenheten. Monterat ihop nya soffbordet, tagit upp fotöljen från förrådet och bytt klädsel, tvättat och pysslat lite. Klurat lite på vad jag kan göra mer i lägenheten, börjar bli dags för nästa projekt nu. Ska prata med pappa och ser hur planerna blir framöver.

Nej nu ska jag krypa till sängs, tidig start imorgon. Ska hämta P klockan 07.00 som ska måla om taket i badrummet samt måla om dörrarna i lägenheten. Ska bli så skönt att få det gjort. Projekt 2 är igång..... ja i morgon alltså =)

Natti natt!

Nu du.....

Haha.... jag tog den jäkeln. Smög mig på bakifrån och *smack* sa det så var myggan ett minne blott. Nu kan jag sova i lugn och ro.

Nej nu bär det av till Världens bästa Maria för lite käk!

Ha en trevlig fredagskväll!

Den ena är ute efter plånboken den andra mitt blod....

Idag tycker jag väldigt väldigt synd om mig själv och min plånbok. Har nämligen besökt farbror tandläkaren nu på morgonen och nu börjar bedövningen släppa så jag känner mig extra ömklig. Fick beröm för min goda tandhygien men smäll på fingrarna för att jag slarvar med tandtåden på vissa ställen. Så idag har jag lagat ett hål mellan tänderna i överkäken. Inte det lättaste stället för honom att laga på vilket resulterar i mer jobb och mer ont för mig. Nu var det ju ett litet hål han lagade, men pga vart den hade placerat sig blev det lite krångligare. Vill varken jag eller min plånbok uppleva igen så tandtråden och jag ska from bli bästa vänner och hänga ihop jämt. Ja jag vet får skylla mig själv.

Ska försöka äta min något sena frukost nu... LÄTT när halva munnen samt tungan är bortdomnad, blir en utmaning i sig denna för övrigt sega dag.

Dagens gnäll nr 2  resulterar i en mindre trevlig överraskning som uppenbarade sig igår. Ligger i godan ro i min soffa och tittar på tv när jag plötsligt hör ett irriterande bekant ljud..... bzzzzzzz bzzzzz.... jajamen en myggjäkel hade kläckts och hittat in i min lägenhet ute efter lite färskt blod. Hade ju låtit fönstret stå öppet för kissarnas skull och hade inte en tanke på att myggsäsongen börjat redan nu. Låg vaksam och stirrade efter monstret som cirkulerade i rummet ihop om att kunna sätta dig den jäkeln. Gick inte så bra han överlevde denna natt. Kröp ner under täcket och gömde mig, de brukar alltid bita mig under natten så jag ser inte klok ut dagen efter. När jag skulle duscha i morse var han tillbaka min plågoande och cirkulerade runt i badrummet ihop om att jag skulle vara mindre uppmärksam.... men jag såg dig även om jag inte fick tag på dig då heller. Måste dressera mina katter bättre, samt skaffa myggnät för fönstret så jag kan fortsätta vädra.

Längtar tills ikväll, då ska jag hem till min bästa vän och hennes lilla familj för att äta lite mat. Får verkligen hoppas att värken är borta då så man kan njuta av maten. Ska bli riktigt kul att se er.

Nej nu ska jag kämpa vidare med smörgåsen, kan vara bra att vara lite uppmärksam så jag inte biter mig i tungan.

Ha en trevlig fredag!

Lina Bladh... sjukt bra röst

Nu är det snart maj månad och inte alls långt kvar tills vi åker till London =)


Vad har jag pysslat med i helgen då.... I lördags var jag ute och åt med en

vän och gick sen på bio och såg Fools Gold. En rolig komedi som jag

faktiskt rekommenderar, den funkade. Hade vunnit en gratis biobiljett på

jobbet så jag behövde inte spendera några pengar på bion vilket alltid är

trevligt =) Var ute och åt på Pitchers och åt en John Logan burgare,

rekommenderar även den smakade gott.




Med söndagen kom äntligen solen som jag längtat efter denna helg då det var

mulet på lördagen. Varit ute hela dagen, småshoppat nyttosaker (numera helt

pank är det löning snart!!!), hjälpt en vän plantera om blommor, ätit ute

och bara njutit av solen. Så ruskigt härligt med denna sol =) Kvällen

spenderade jag på en klubb i Örebro och lyssnade på en tjej vid namn Lina

Bladh som hade en spelning där. Jisses vilken röst den tjejen har. Har hört

henne förut på cdskiva och hennes röst är precis lika stark live som

inspelat i studio. Hon sjöng 6st låtar och blev kompad med en gitarr samt

en kille som satt och trummade på en låda med händerna. Riktigt bra var det

och ett trevligt avslut på en bra helg. Vill ni lyssna lite på hennes musik

kan ni klicka här och besöka hennes sida. Hoppas hennes skiva släpps snart,

ska bli riktigt intressant att få lyssna på.


Måndagen bestod av jobb och sömn.


Tisdagen såg precis likadan ut, slockande i princip så fort jag ätit middag. Varför är jag så trött.... =/


Nej nu ska jag jobba lite till, längtar till rasten så man får gå ut och sätta sig i solen.


Blogga ifatt...

Dåligt med bloggande igen, iförsig har det inte hänt så mycket. I lördags var jag ute på stan med Maria och åt lunch. Var riktigt trevligt att få komma ut och sitta och prata lite. Var väldigt mycket folk ute så vi hade tur att vi kom till matstället när vi gjorde för sen var det konstant kö. Vi måste införa detta som en mer återkommande förseelse vännen, alltid kul att träffa dig och snacka strunt =)

Efter lunchen drabbades jag av tristess när vi hade skilts åt så jag och en vän for till Karlstad för lite shopping. Blev inte så mycket för min del, lite hårband, nya filtar till vardagsrummet, nya påslakanskläder samt lite smått och plock från Ikea. Man kommer alltid ut därifrån med något i kassen. Efter shoppingen gick vi till Pitchers och åt lite mat, blev klyftpotatis med aioli som snacks samt oxfilepasta med pepparsås och parmesan. Smakade sjukt gott, visserligen var det lite för mycket salt på oxfilen (det krävs mycket för att jag ska säga det, jag älskar salt) trots det var det enormt gott. I promise I will it that again, skulle kunna åka dit på stuts blir riktigt sugen. Rekommenderar det varmt. Pitchers i Karlstad hade även bytt lokaler sen jag var där sist (några år sedan) och det var mycket trevligare nu och mer rymligt än förut. Tur att vi har Pitchers i Örebro så att det är närmre när tarmen suger efter lite oxfilepasta =) Tydligen ska hamburgarna vara riktigt goda där också, får testa.

Söndagen spenderades i slapphetens tecken, såg på film och hade det lugnt och skönt hemma. Gjorde kalops och lite kycklingwok så jag skulle klara mig ett par dagar.

Igår var det jobb som vanligt, efter det åkte jag till ett stall häristan efter tips att en rödhårig honkatt skulle synts till där. Fick se missen, tyvärr var det inte smulan =( Efter det blev det att handla i affären och åka hem för och laga mat. Kvällen spenderades med att se Sagan om de två tornen (igen), gillar verkligen den trilogin.

Idag är det samma visa som igår, jobbat. Efter det blev det en promenad med Maria och Viggo, alltid skönt att få vila ögonen på det lilla charmtrollet. Han växer så det knakar och det känns verkligen när man bär honom. Lilla solstrålen, hoppas maten smakade när du kom hem och att du nu sussar sött. Nu väntar jag på att tvättmaskinen ska bli klar så jag får hänga den, tänkte att det skulle bli en tidig kväll. Känner mig trött i kroppen.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Tänd ett ljus!

Gör som många andra ikväll. Tänd ett ljus klockan 21.00 för Engla och hennes familj.



TGIF

Så härligt med fredag, solen skiner och allt är bara underbart =)

Imorse när jag for till jobbet såg jag att de hade satt upp reklam för en cirkus som skulle komma hit till stan. Min första tanke då var att "åhh vad jag längtar tills Viggo blir stor nog så tant Marie får ta med honom på cirkus". Skulle vara så mysigt =) Han får bara blir lite äldre först .Så Viggo, om ca 4-5 år så har du och jag en dejt på någon Cirkusföreställning, mamma och pappa får gärna följa med om de vill. Låter det som en bra idé?

På väg till jobbet hamnade jag mitt i en poliskontroll, körkorts samt nykterhetskontroll. Stel polis som kollade körkortet, inte läge att dra några skämt där inte. Polisen som skötte blåskontrollen däremot var en riktigt trevlig en som hade humor. Tråkigt nog fick jag be om ursäkt till chefen då jag blev sen, men sa till henne att hon får se det från den positiva sidan... åtminstone kom jag ju till jobbet nykter enligt farbror Polisen. Tydligen har det varit kontroller lite varstans istan idag. Tiden för övrigt har gått snabbt idag, knappt hunnit med hälften av allt jag skulle gjort. Dyker upp nya saker hela tiden. Idag var det min tid att bjuda på fredagsfika så jag slängde ihop en tårta igår som de fick mumsa på idag. Jag måste göda de små liven (till min fördel ;) för på måndag börjar vår gå-tävling på jobbet. Vi är ett gäng som skaffat stegräknare sedan har ett par tjejer skrivit ihop ett protokoll så vi kan hålla koll på hur mycket vi går varje dag. Tävlingen sträcker sig i 7 veckor. Ska bli riktigt kul faktiskt, bli lite mer motiverande att man tävlar mot andra. Har testat att ha på mig den idag för att se hur mycket jag går en dag utan någon annan motionsaktivitet. Alltid kul att ha lite koll. Stegräknaren samt upplägget för gå-tävlingen kommer ifrån Tappa.se.

Nej nu ska jag faktiskt städa färdigt min lägenhet, hur kul det än låter en fredag kväll. Ont måste... har inte hunnit på några dagar så dammråttorna börjar få ben och springa iväg snart.

Hoppas ni får en trevlig fredagskväll, det tänker iallafall jag ha =)

Kram

Hur tänker man?

Den här nyheten är ju totalt sjuk. Struntsamma och du inte levt och vuxit upp med din far. Blir kär och skaffa barn men honom.... Jag fattar inte.. För att förstå mer vad jag pratar om kolla in denna länk.

Johann Lippowitz (David Armand)

Jag fullkomligt älskar you tube. Man hittar det mesta... älskar allt som h ar med komik att göra.

Här kommer Torn av och med Nathalie Imbrulia och Johann Lippowitz i ett lite annnorlunda videotappning.

Enjoy




Don´t Look Back in Anger

 



That´s my home


Nick Pitera

Grymt cool kille. Har en fantasiskt bra röst och själva grejen att han sjunger både den manliga samt kvinnliga delen i låten är riktigt grymt häftigt....

A whole new world (From Disneys Alladin)




One sweet day (Mariah Carey Boys 2 Men)


Måndag igen....

Jahapp då var helgen till ända och måndagen här igen. Dagen har gått förhållandevis fort vilket inte tillhör vanligheterna. Måndagar brukar för det mesta vara sega för min del. Idag händer inget direkt spännande, ska laga lite mat och ta det lugnt faktiskt. Känner mig trött.

Helgen har varit mycket trevlig men väldigt tröttsam. Fredagen låg jag däckad... nacken var inte alls rolig. Syrran fyllde ju även 20år i fredags så på lördagen for jag hem till mor och far för att gratulera henne. Familjen och släkt samlades, vi åt en smörgåstårta som jag hade gjort samt en jättegod gräddtårta som syrran gjort. Supermys att gosa med syskonbarnen och bara umgås med familjen, det är alltid härligt. Dock hade jag ont i både ryggen och nacken, även om nacken var bättre än innan. Kvällen for jag till Örebro, skulle på 25års fest. Beslöt mig för att vara nykter så jag tog med bilen. Orkar inte med några fylleeskapader som orsakar större skada än det måste. Söndagen skjutsade jag hem syrran och käkade lunch ute i Örebro. Så det var min helg i korthet.


Nej nu ska jag ta och jobba lite till, ska till affären och komplettera med lite saker som jag glömde köpa i helgen. *Glömsk*


Frågesport....

Frågesport för blondiner... typ VEM vill bli miljonär...
 

1. Hur länge varade 100-åriga kriget?

- 116 år

- 99 år

- 100 år

- 150 år

Blondinen använder sin rätt att hoppa över frågan...


|

|

V




2. I vilken land uppfanns Panama-hatten?

- Brasilien

- Chile

- Panama

- Ecuador

Blondinen tar publiken till hjälp...


|

|

V





3. I vilken månad firar ryssarna oktoberrevolutionen?

- Januari

- September

- Oktober

- November

Blondinen ringer en vän...


|

|

V





4. Vad hette George IV?

- Albert

- George

- Manuell

- Jonas

Blondinen söker efter rätt svar på Internet...


|

|

V





5. Från vilket djur har Kanarieöarna fått sitt namn?

- Kanariefågeln

- Kängurun

- Råttan

- Sälen

Blondinen åker ur tävlingen...


|

|

V



Se rätta svaren...





Om du har skrattat när du har läst detta, så titta på svaren här nedan:

Rätt svar:

1. 100 åriga kriget höll på i 116 år (1337-1453)

2. Panama-hatten uppfanns i Ecuador.

3. Oktoberrevolutionen firas i november.

4. Kung George IV hette Albert.

5. Kanarieöarna har fått sitt namn efter sälen. Canaria betyder på Latin 'sälarnas ö' (havshund).


Alltså, hur många rätt hade du?

Är du 'blond' eller?


*



Många stora gratulationer till min kära lillasyster som fyller 20år idag!

Dagens position... sängläge

Jahapp.... även denna dag ser ut att vara förlagd i sängläge. Sovit väldigt dåligt i natt och imorse var det inte på tal om att en försöka kliva ur sängen. Det ska bli fortsatt insmörjning med heat krämen jag har samt rispåsen som just nu är min livräddare. Tur man har bärbar dator samt tv i sovrummet så man får lite variation förutom att ligga och läsa. Ska även boka tid hos en naprapat, min massör har sagt åt mig flertalet gånger att jag borde göra det men aldrig riktigt fått tummen ur att göra det. Är väl dags nu....

Hittade den här artikeln på aftonbladet förut. Tyckte det var lite sött faktiskt. Allas vår skrattande bebis William har fått en egen roll i South Park. Orsaken till det är omåttligt populära filmsekvens hans pappa la ut på you tube för ca ett år sedan. Och här kommer den, är han inte för söt....



Ajajaj... så det kan bli

Jag är en sådan där person som är riktigt envis. Är aldrig hemma och sjuk från jobbet, börjar jag bli sjuk så intalar jag mig att jag inte är det och det brukar försvinna. Jag är inte pjoskig direkt och stannar inte hemma för minsta lilla utan jag jobbar som ett djur oavsett vilka krämpor jag må ha. Idag dock tog det stopp och att jag går hem från ett jobb för att jag inte kan arbeta, ja det har bara hänt en gång förut under alla år jag jobbat och det var i vintras pga influensan ( dock fick chefen tvinga hem mig då innan jag själv insåg att jag faktiskt var sjuk den gången, envis jag vet)

Åter till dagens problem. Har haft ont i axlarna denna vecka och en timma innan lunchen idag small det till ordentligt. Jag fick så fruktansvärt ont i nacken att jag knappt orkade hålla huvudet uppe. Kunde varken sitta eller stå på jobbet för att underlätta det hela. Sitter i "knölen" uppe vid nacken, värker i ett område som är formad som en triangel. Sprider sig ut en bit på axlarna, upp i nacken och sedan ner en liten bit på ryggen. Är stel och fruktansvärt öm orkar inte göra någonting. Fick massage av en kollega på lunchen och då upplevde jag en brännande känsla, obehagligt. Envis som jag är tog jag en ipren samt smörjde in nacken med en gel som liknar Zon gel. Hade inte med mig egen utan fick låna en kollegas. Tänkte att jag testar det och försöker jobba en sväng till, åtminstone medans andra gruppen var på lunch. En plågsam timma senare utan några som helst förbättringar tog jag beslutet att nu går jag hem. Väl hemma gick jag direkt i säng tillsammans med min värmande rispåse och har sovit med den. Brukar funka men inte nu. Fick sova ett par timmar tillslut, men jag har fortfarande fruktansvärd värk. Känns som huvudet ska trilla av, att jag har stora tynger som vilar på nacken. Så min eftermiddag/kväll har och kommer att fortsättas spenderas i sängen för vila. Nåja, ska upp en sväng och värma på rispåsen på nytt. Är det inte bättre imorgon bitti får jag ringa vårdcentralen och kolla.

Nej nu ska jag inte utmana ödet mer utan vila lite till och hålla tummarna att detta försvinner fort för det här var ju inte alls kul =(

Hej så länge!

Träning någon.....

Någon som är sugen på att följa med på ett träningspass?



RSS 2.0