Jag får önska er alla

Ett riktigt Gott Nytt År!!


Många Kramar

Årets citat 2007

Året om inte årens bästa citat genom tiderna om man ska ta det bästa som nämnts i vårat kompisgäng..... Kort summering av händelsen innan:

Nyårsafton 2006 går min käre vän, vi kan kalla honom "Steve" (milfare) hem med en 2barn morsa. Vi drev lite med honom den kvällen, närmre än så behöver vi inte gå in på. Dagen efter käkar alla utom "Steve" bakfyllepizza. När vi sitter där och skämtar om "steve's" påhitt från kvällen innan går han och "milfan" förbi då han ska visa henne vägen hem. Vi bankar som fasen på fönstret och vinkar varav ""Steve" skamset ser ner i backen medans tjejen vinkar glatt utan att förstå gårdagens ironi. Kort därefter kläcker Jovich årets bästa replik som hon även skickar som sms till "Steve" :  Walk of Shame....

Klockrent.... ja må då säga klockrent

hahaha.....

Man måste ha varit med för att see the picture....

Söndag 30/12

Inte mycket att berätta om dagen. Var på stan en snabbis i Örebro, köpte ett par linnen, lite schampo/balsam, ny mascara samt lite pärlor till min halsbandstillverkning. Sen var det bara att åka hem för att handla matvaror med Maria. Som bekant är det nyår imorgon och som vanligt ska vi vänner ses för att äta mat, dricka och ha jäkligt kul. Vi blir hemma hos mig i år igen och det ska bli så kul att ha alla samlade. Längtar!

Lite missnöjd över att helgen går för fort =/ sakta ner lite så jag hinner vila upp mig....


Misslyckat shoppingförsök

Mitt försök till shoppnig idag gick inte så jäkla bra. Jag åkte in till Örebro och Marieberg ihopp om att hitta ett par nya jeans och lite till, men jag klarade inte av allt folk. Jisses det var folk överallt, högt och lågt. Jag orkade inte helt enkelt gå runt där, var för varmt och trångt. Nej, det kunde kvitta, handla kan jag göra någon annan dag. Kanske gå ut på stan i Örebro imorgon om de har öppet, kanske mindre med folk där.... Det enda trevliga med turen idag var att jag sprang på Kajsa och hennes familj. Det är lite ironiskt faktiskt det hela för de bor nere på västkusten och både de senaste två gångerna jag varit på Marieberg har jag sprungit på dem. Vad är oddsen? Det var dock superkul att se dem och att de hade det bra. Nej nu ska jag chilla lite och äta lite naturgodis.... pistage och cashewnötter... yummie =D

Hej så länge!

Ps. De två dagarna jag jobbat denna vecka var bland de jobbigaste hittils. Shit vad jag längtade hem, så otroligt trött. Me soooo happy över att vara ledig i fyra hela dagar. Må de gå långsamt!!

Hur orkar man?

Ibland blir jag rent utsagt riktigt förvånad över hur otroligt korkade, inskränkta samt totalt dumma i huvudet vissa personer kan vara. Har inte folk bättre saker för sig än att snacka skit? Är ni själva så jäkla präktiga och enbart har rent mjöl i påsen? Jag blir mörkrädd, samtidigt som jag skrattar och hånler lite smått med en förhoppning om att karma slår tillbaka riktigt riktigt hårt.

Karma is The Shit!!

Julmys med nära och kära

Äntligen hemkommen. Har haft en supertrevlig jul även om det har varit smått stressig samt fullspäckad. Låt mig ge en liten sammanfattning av dessa dagar som varit.

I lördags hade jag nöjet ett få göra lite julgodis tillsammans med Maria. Det blev knäck samt rocky road godis som smakade supergott och var väldigt enkelt att göra. Senare på kvällen blev vi bjudna på hemlagad mat av Stefan och Mattias som smakade riktigt gott. Alltid kul att bli lite bortskämd ibland och killarna få stå i köket medans vi fick gosa med Viggo. Efter maten blev det lite sällskapspel. Tack för en jättetrevlig kväll!

Söndagen, ja vad kan jag säga om den. Gick upp, åkte till min moster och jobbade i hennes butik. Kom hem till mamma runt kvart i tolv på natten så dagen var fullspäckad. Otroligt kul att kunna hjälpa till och göra julgrupper osv, men man var lagomt go när man kom hem.

Julafton spenderades hemma hos mor och far. Som vanligt varje jul åt vi frukost tillsammans, varm choklad, julskinksmörgås, kardemumma kringlor och pepparkakor. Supergott =) en gammal tradition från vi var små. Fast på den tiden var det mormor som bakade kringlor åt oss. Sen kom min ena bror och hans familj så dagen förlöpte med god mat, trevligt sällskap samt julklappsutdelning. Björn var go och ställde upp som tomte så vi andra fick vara tillsammans för en gångs skull. Otroligt kul att se barnen öppna julklapparna och hur de betedde sig i tomtens närvaro, K var lite småblyg men O (1½år) sprang fram till tomten så fort han hörde sitt namn helt överlycklig.

Idag har jag varit och hälsat på mormor tillsammans med mamma och min syster. Var riktigt skönt att se henne även om hon inte själv är riktigt medveten att vi är där. Är olika från gång till gång. Även varit och hälsat på Patrik nu ikväll och lämnat julklappar till honom. Skönt att även få träffa honom och umgås lite.

Imorgon ska jag till Karlstad och fira jul med min andra bror och hans familj då de besökte hennes släkt i år. Ska bli riktigt kul att få träffa lilla T och ge henne julklapparna jag köpt. Ska även försöka hinna träffa Patriks föräldrar som jag inte hann se idag. Ska även träffa Maria och Viggo så han kan få sina julklappar. Mycket åkande som alltid varje jul, synd att man inte är ledig i mellandagarna så man får vila upp sig.

Passade även på när jag var i Khamn och besökte djurkyrkogården så jag fick tända ett ljus på min kisse Sigges grav. Det var riktigt vackert där nu på kvällen när det brann en massa gravljus överallt. Så kul att se att människor lägger ner så mycket tid och energi även på djurens gravar. De flesta är alltid vackert utsmyckade och väl omhändertagna. Så även Sigges.

Ingen utgång ikväll, utan nu blir det lite mys med mina kissar.

Hej så länge!

image164

I wish you..

Önskar er alla en riktigt God Jul!

Nu väntar Kalle o Co =D

Stor julkram!


Pyntning...

Då var ytterligare en dag över och nu är det helg. Trodde att jag skulle ta mig till jobbet idag, men min kropp sade ifrån rättså ordentligt så det var det inte på tal om. Så det fick bli ytterligare en dag hemma med kurering i form av sömn och bad.

Igår fick jag lite pyntning gjord här hemma trots allt. Då julhelgen för mig kommer innebära att jag kommer åka runt överallt så hinner jag inte riktigt njuta av julfriden i min egna boning. Därför gick jag ifrån traditionen i år och klädde granen redan igår så jag hinner njuta av den själv. Otroligt nog står det kvar uppe trots mina katter. Årets juldekoration går i rött/guld, färger som passar bra in hos mig. Innan hade jag ju inte haft tiden att pynta något, lite förargligt endast en julstjärna hade jag satt upp i mitt vardagsrumsfönster. Det går ju inte för sig. Därför har jag satt upp en stjärna till i sovrummet och en ljusstake i köket. Sen har det åkt fram några tomtar lite varstans samt lite ljustlyktor. Inte så överdrivet. Även kissarna har varit delaktiga i pyntandet, de har fått bestämma själva vart de ville ha sin julgran i år. Efter en massa dividerande fram och tillbaka (de är ju två) så kom de fram till att den ska stå vid deras matskål. Även där deras klappar kommer hamna.

Nej nu är det dags för lite mer sömn...

Natti natti


Tiden rinner iväg...

När man är hemma och sjuk trodde jag att dagarna skulle gå segt och sakta då man faktiskt inte gör mycket annat än att vila. Men jag vet knappt var dagarna tagit vägen. Tiden bara rinner i väg. Visst sover jag lite titt som tätt, men under den tiden jag är vaken tycker jag tiden försvinner på noll och ingenting. Har för mig att det brukar vara tvärtom. Jaja... onsdag idag iallafall. Har ont i ryggen och magen. Ska äta lite varma mackor, är inte hungrig direkt men äter man inget blir man aldrig frisk.

Hej så länge!

Vinterfrost

Bilder tagna från mitt köksfönster idag klockan 14.30

image160

image161

Lite dålig hemmasjuk humor...


Varför rödvin är viktig till jul!


image162

Notera klockslaget....

... första gången någonsin som jag gått hem från jobbet pga sjukdom. Mår inte alls nice nu =(  just nu känner jag mig lite extra ömklig. Ska ta och äta lite sen gå och lägga mig och vila. Har varit och handlat lite mat, bytt om till myskläder och ja... inte hunnit så mycket mer. Känner mig öm i kroppen, ont i magen kom bara sådär. Får hoppas det är övergående. Har inte tid att vara sjuk, sen får jag lite dåligt samvete angående jobbet också. Men de skällde på mig för att jag var där så då var det lika bra att gå hem. De vet att jag aldrig är sjuk annars så de unnade mig att gå hem.... Lilla maniska jag dock som har svårt att släppa taget....

Nej mina vänner, mat och vila för min del.

Ha det gott!

Helgen som var...

Haft en bra helg. Varit väldig trött hela helgen, men den har varit lugn och skön vilket inte tillhör vanligheterna. Träffade min syster en snabbis igår och åt lunch. Ulli kom på besök vilket alltid är trevlig, catch up vad som har hänt till sist. Även Maria och Viggo tittade förbi på en fika med lite glögg och pepparkakor som värmer i kylan. I lördags var jag ute och åt på Mingla. Jättemysig restaurang otroligt snygg inredd. Tyvärr var maten inte lika topp, kändes som man kastade pengarna i sjön där. Oxfilén hade en konstig bismak och var inte alls mediumstekt på det sättet jag vill ha den. Såsen hann bli kall direkt när man fick den osv. Jo jag vet är lite kräsen, men jag förväntar mig en viss kvalité när man betalar för det. Och servera varm mat på kalla tallrikar, det gör man inte. Fattar ju vem som helst att maten blir nedkyld fort.


Befinner mig nu på jobbet, klurar lite på vad jag ska äta till lunch. Fick inte tillfälle att laga mat igår så det blir väl som vanligt att man köper en lunchlåda från restaurangen brevid. Längtar hem, ska laga fläskkotlett, kokt potatis och brunsås när jag kommer hem. Måste bara köpa ny fond till såsen....mumma =)


Tick tack

Snart är det helg!! Wohoo!!!!


Jag längtar efter lugn och ro, en helg helt utan krav och måsten. Bara softa och mysa, so lovely!

Bjuder på lite grodor under tiden!

Metro:

Yrkesmördare misstänkt för mord.

(Vadå, han gjorde ju bara sitt jobb!!)


Tre greps för våldtäkt på Finlandsfärja.

(Hur stor är sannolikheten att det finns TRE män som tänder på

Finlandsfärjor??)


Aftonbladet:

Arbetslösa har rätt till dagisplats.

(Då är de ju åtminstone sysselsatta!)


Polisen grep torsk i fiskhamnen.

(Var hittar man annars torsk?)


Storgråtande bedyrade den 30-åriga porrstjärnan sin oskuld.

(Yeah right!)


Östersundsposten:

Krockade med älg på motorcykel.

(Åker älgar motorcykel...?)

Nedräkning till helg: 36min


Matkoma Allan....

Jisses vad mätt man kan bli, fast man egentligen inte tycker att man plockar på sig så mycket. Precis kommit tillbaka från lunchen och som vanligt varje år blir vi bjudna på julbord. Man tar lite utav det man tycker är gott (sill sill sill =) och ändå lyckas man bli så där äckligt mätt. Norpade med mig en mandarin och ett par pepparkakor till eftermiddagskaffet. Är så sugen på frukt men nu får jag inte plats med någon. Tog Loka vatten till maten (klapp på axeln) istället för julmust och det funkade riktigt bra till. Hade nog känt mig tyngre om jag även lagt till en sockerchock  ovanpå denna måltid. Frukosten betod av en julskinksmörgås med senap samt lite glögg. Fick även en nybakad lussekatt av söta Z som var supergo.

Nej, om man skulle försöka jobba lite då kanske även om soffan i vilorummet just nu är väldigt lockande.

Snart är det helg.... jippi!!!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Mmmm

Mmmm..... Glögg med mandel.... yummie =D

Fröken Småseg

Jag börjar bli gammal.... tragiskt. Orkar ju knappt jobba extra längre. Är helt slut efter de två kvällarna jag jobbat denna vecka. Så kan det ju inte vara, jag brukar ju njuta av när det är full fart och mycket jobb. Nu känner jag mig bara gammal och skröplig. Har ont i mina vader, glömde arbetsskorna hemma igår så jag sprang runt i högklackade stövlar. Jätteskönt.... not. Sen är rösten borta också, lagom hes. Det har dock gått jättebra att jobba. Var lite konstigt att jobba i servisen när jag är van att vara i kallskänken under julborden. Jättekul att se gästerna för en gångs skull, men samtidigt mycket spring fram och tillbaka med tallrikar, mat osv. Sen är det avec som ska ut,glögg, drinkvagnen osv. Sen jobbar man med så härliga arbetskamrater i servisen så man har alltid kul. Blev erbjuden att jobba fler dagar som iförsig hade varit väldigt roligt, men jag har lite andra saker inbokade som måste gå före. Imorse fick jag i princip rulla ur sängen. Stel i vaderna, grus i ögonen och fruktansvärt, fruktansvärt trött. Jag är rättså impad att jag orkar sitta här överhuvudtaget. Käkat frukost och en kopp varm choklad som grund. Käkar lunch ute runt tolv, sen blir det glögg och lussekatter till eftermiddagsfikat. Dagen kommer bli bra trots tröttheten. Jag får softa lite =) Tufft när jag kommer hem dock, ska städa. Får hålla mig borta från sängen och soffan annars är väl risken att man hamnar där och inte kommer upp.


Ja just det, måste bara passa på och berömma mig själv lite. Som bekant har jag ju sagt åt mig själv att inte dricka sötdricka samt äta godis/chips om jag inte är sugen. Visst har jag ibland varit småsugen men hindrat mig själv ändå för att stärka mig själv. Kollegorna går förbi mig med julmust (suck) och det doftar så gott. MEN jag har lovat mig själv att jag ska få dricka julmust på julafton till maten samt äta lite knäck. För att komma fram till varför jag vill berömma mig själv är att jag faktiskt tycker att jag är väldigt ståndaktig som klarat mig utan dessa saker i snart nio veckor. Sötsuget verkar vara bortarbetat. Igår skulle jag fylla på godisbuffén med knäck, ischoklad, twist, gelehallon osv och jag var inte ens sugen. Luktade på knäcken t o m för att testa mig själv och jag blev inte ens sugen på att smaka. Känns riktigt skönt faktiskt. Förut gick man alltid och små åt godsaker på jobbet bara för att det fanns där under julborden och man hann aldrig riktigt sätta sig ner för att äta riktig mat. Därför känner jag mig stolt, jag klarar faktiskt av det.

Nej jag orkar faktikt inte vänta tills eftermiddag med glöggen, jag smiter nog ut och hämtar lite nu =)


Ett litet sms

Fick världens gulligaste sms i förmiddags, blir alldeles varm i hjärtat när jag läser det. Om och om igen. Ler lite smått, njuter.

Ska man vara tvungen att skaffa barn för att få ledigt någon gång?

Fick inte semester i mellandagarna pga att det är för många borta redan som är sjukskrivna, föräldralediga osv.... *morr* Ska man behöva skaffa barn för att få en fair chans till ledighet någon gång överhuvudtaget. Det är inte första gången ens semesterbegäran få stå tillbaka för "vabbande" föräldrar (ja jag skriver "vabbande" pga vissa av dem är inte hemma med sjuka barn) eller föräldrarledigt. De kommer ju alltid först. Jag är inte arg på alla föräldrar, absolut inte. Bara trött på systemet att vi övriga utan barn som sköter oss, aldrig är sjuka och sliter häcken av oss alltid får stå tillbaka då cheferna inte får neka begäran om föräldraledighet. Mer rättvisa åt oss barnlösa singlar....


Ja jag vet jag är gnällig, men är så trött. Vill bara ha lite semester och vila ut då hela julen kommer bestå av resor hit och dit för att hälsa på familj och vänner. Vore skönt med lite sammanhängande ledighet. Bara få vara hemma och ta igen sig lite. Vill sova och mysa,

Gnällfia over and out


Me so tired....

Jag är så fruktansvärt trött idag, sitter nästan och nickar till. Kroppen känner sig alldeles slö och seg. Känns som att jag sitter i en liten bubbla med massa surrande människor runtomkring. Dovt sorl av ljud överallt. Måste seriöst ta tag i mina sovproblem nu, börjar verkligen inte bli roligt längre. Ska börja med att testa naturläkemedel för att se om det funkar. Funderar på att köpa en ny säng, kanske ska testa att möblera om i sovrummet ifall energin inte flyter rätt enligt feng shui. Haha... jag vet kanske låter lite skumt att möblera om kanske för att följa energiflödet i rummet, men hjälper det så är det alla gånger värt det. Jag sover faktiskt sämre nu sen jag flyttade hit än vad jag gjorde i min gamla lägenhet. Så det kanske är något sådant som spökar. Man får testa sig fram.


Ikväll ska jag jobba på hotellet, dock inte i köket utan servera på julbordet. Kommer kännas lite strange att inte utföra sina vanliga arbetsuppgifter, men samtidigt kul att få se gästerna. Helst av allt skulle jag vilja sova, men jag ska vara glad över extra slantarna som trillar in i januari. Sen är det alltid skönt att hålla igång, jag var alltid piggare förut när jag jobbade mycket än nu när jag fått mer ledighet. Så ledig som jag varit i höst var det länge sedan jag var. Hösten brukar alltid vara fullbokad med jobb, men i år har den istället varit uppbokad med trevliga aktiviteter med vänner och arbetskamrater vilket faktiskt är roligare än att jobba =) Börjar väl bli vuxen kanske och inse att livet är mer än bara jobb och tjäna pengar hur sweet det än är när lönen kommer varje månad. Att umgås och njuta i goda vänners lag är alltid trevligare, I like!!


Nej, back to buisness. Ska väl sköta det heltidsjobbet jag har iallafall så jag får väl dra mitt strå till stacken innan lunch. Sen tror jag faktiskt att jag ska sova lite middag efter lunchen. Är nog välbehövligt =)


Trippen till Ullared!

Dåså var denna helg över igen och den har gått fruktansvärt snabbt. Igår for jag, Maria och Johanna till Ullared. Jag gick och la mig i tid som planerat, men att somna var lite värre. Somnade runt ett på natten sen ringde klockan (och Maria för den delen) vid klockan tre så hela två timmars sömn fick jag (suck) Resan var iallafall jättetrevlig även om jag var lite sliten. Det var första gången jag besökte Ge-kås och det märktes. Maria o Jovich har båda varit där förut och hann med att se lite mer än vad jag gjorde. Maria sa åt mig att vara "aggresiv" med min kundvagn om jag ville komma någonstans (haha) så tillslut tuffade jag till mig. Visade bara respekt gentemot barnen =) Fick tag på lite julklappar, kläder och nyttoprodukter. Hade säkert shoppat mer och jag inte varit så trött, tillslut när jag kom till teknikdelen fick jag nog. Det var enormt mycket folk där. Lite imponerad faktiskt av deras affärskoncept, den som startade stället lär nog skratta varenda dag han/hon ser dagsrapporten för alla sålda produkter. Det fanns iallafall mycket fler saker jag hade kunnat tänka mig köpa, men trots mitt shoppingberoende för heminrednings prylar klarade jag mig faktiskt väldigt bra. Hade bestämt mig innan att jag inte skulle få köpa några saker alls från den avdelningen trots att det fanns mycket fint. Jag har helt enkelt inte plats här hemma. Lite tur var väl det, för Maria köpte några av de sakerna jag velat ha =) Blev lite ljus inköpta iallafall ett par till mig själv och ett par jag ska ge bort. Sen köpte jag nya julstjärnor (då de andra ligger fööööör långt in i förådet=) sen tror jag faktiskt inte att det blev något mer därifrån. Riktigt stolt över mig själv!

Idag har jag sovit ut, sen åkte jag hem till mor och far för lite lunch och trevligt sällskap. Sen skjutsade jag syrran till bussen och for hem. Och här är jag nu. Nej nu ska jag pyssla lite, men ni får ha det så bra!

Soft...

Precis avnjutit ett varmt härligt bad med tända ljus och ett glas vin. Skönt att få slappna av lite efter in stressig vecka. Känns fortfarande inte riktigt som helg än, men att inte ha några krav denna kväll är faktiskt riktigt skönt. Lite mystid med mig själv för en gångs skull, ett trevligt bad lite mat och nu mysa under filten till en film. Ska bli en tidig kväll för mig då jag, Maria och Johanna ska åka till Ullared klockan 04.00 imorgon (huga). Har faktiskt aldrig varit där så det ska bli riktigt kul att få se vad alla pratar om. Och förhoppninsvis även shoppa en del =)

Hmmm... man borde kanske spärra visakortet till en viss gräns.... får försöka låta det sunda förnuftet segra över min enorma shoppinglust =D

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Ons-Tors

Liten minirecap, kan inte sova.

I onsdags for jag i väg till sjukhuset för att träffa J. Var jätteskönt att se henne igen efter operationen. Satt och snackade strunt i ett par timmar vilket var skönt. Bra att bara kunna sitta och prata om allt och ingenting i lugn och ro trots stressade sjuksköterskor som springer fram och tillbaka. Hade köpt filmen Ice Age till henne istället för blommor då hon tydligen gör en grym version av figuren Cid (säger de som vet jag skrattar bara hysteriskt ändå varje gång) Hoppas hon får komma hem snart dock, aldrig kul att ligga på sjukhus. Det är något med lukten på sjukhus, speciell som sätter sig överallt. Usch...

Efter besöket for jag till syrran och hälsade på en sväng. Alltid trevligt som vanligt. Vi får ta en tur på stan snart igen syrran, käka lite lunch och bara strosa runt =)

Ikväll fick jag nöjet att ladda batterierna hemma hos Maria efter jobbet. Viggo är precis vad man behöver om det känns lite tungt ibland. Att få snoosa honom i nacken, se hans utveckling laddar mina batterier. Mys!!

Jag behöver solterapi, är så fruktansvärt trött jämt. Det är mörkt när jag åker till jobbet och det är mörkt när jag åker hem. Sedan sitter man inne hela dagarna och arbetar. Tur jag har lite kvällsaktiviteter som håller en igång, men tråkigt ändå att ständigt känna denna trötthetskänsla. Sömnproblemen underlättar inte direkt heller.

Nej, nu borde jag verkligen försöka sova. Ska ju upp och jobba om några timmar, kan ju vara bra om man klarar av den dagen utan att vara helt i koma. Tur jag har mina tjejer på jobbet som piggar upp mig. Att få en kram av Z funkar alltid, vad skulle jag göra utan dig.

Natti natti

Puss på de jag tycker om.... speciellt DIG

Hur...

Jag anklagar mig själv.....

Varför ska jag lyssna på andra för, så att det blir såhär? De jag träffar varje dag säger alltid åt mig att jag ska börja bry mig om mig själv och inte sätta andra först som jag tydligen alltid gör enligt dem. Kan inte hjälpa det, jag är en sådan person i grund och botten som gillar att se till andras bästa. Även om det innebär att jag inte prioriterar mig själv. Förstå detta rätt, jag är absolut inget helgon och försöker absolut inte framställa mig som något heller. Jag bara helt enkelt gillar att hjälpa och ställa upp för andra vilket ofta blir att jag inte tar hand om mig själv ordentligt. Efter mycket "tjat" från de runtomkring mig att jag borde kanske ta det lite lugnt, sätta mig själv främst i rummet har jag lyssnat på dem och börjat prioritera mig själv. Vad vill jag göra, vad är jag sugen på. Det innebär inte att jag satt andra på hold, utan att jag börjat tänka lite mer på min livskvalité. MEN var det egentligen så smart att göra det. Att se till mig själv alltså. Jag har missat något som jag absolut inte borde ha missat om jag hade fortsatt min bana istället för att se till mig själv. Jag blir faktiskt riktigt arg, anklagar mig själv för att ha varit dum som lyssnat till andra (jo jag vet de vill bara mig väl). Inte haft ögonen öppna och se till saker som inte är som de ska. Jag blir arg och besviken på mig själv för att jag känner att jag svikit andra. Nu måste jag på något sätt försöka få rätvinkel på det hela, men hurdå? Många tankar som far igenom mitt huvud. Vad kan jag göra, hur kan jag hjälpa?


En kyss...

Vad innehåller en långtradare?

En kyss består

i genomsnitt av:

9 milligram vatten

0,7 gram protein

0,7 gram fett

0,45 gram salt

plus 250 olika sorters bakterier...


Där ser man....


Källa www.aftonbladet.se


Seg måndag...

Idag har jag inte fått mycket gjort alls. Seg dag på jobbet som tillslut äntligen tog slut. Var ute och åt lunch med N, riktigt skönt att han är tillbaka på jobbet igen. Undrar bara hur länge, får ett trevligt utbyte av att prata med honom. Mina tankar har gått till J idag som opererats. Hon ringde i eftermiddags, helt otroligt att hon orkade efter den operationen. Var skönt att höra att allt gått bra.

När jag väl kom hem tänkte jag pynta lite hemma med att plocka fram ljusstakar samt adventsstjärnor, men det kom lite andra saker emellan. Har ingen julstämning direkt heller. Vet inte riktigt vad som hänt med mig, brukade alltid gilla och julpynta. I år verkar jag dock ingen känsla för det alls. Det kanske kommer. Ska väl försöka leta fram grejerna nu iallafall och se om jag kan få upp något åtminstone. Är lite sugen på att köpa nya julstjärnor, kanske ska titta efter det till helgen då jag ska ner till Ullared för första gången någonsin. Lär väl bli lite shopping då, hoppas man hittar lite roliga saker. Jag får införa lite regler för mig själv iallafall innan avresa, måste begränsa så jag inte handlar för mycket inredningsprylar. Har verkligen inte plats, men det är ju så kul. Köper jah något nytt får
jag ta bort/slänga något hemma.

Igår var jag och besökte mina syskonbarn K o O. Vi blev bjudna på både lunch och fika. Riktigt mysigt att gosa med dem, de är så kramsjuka. Sen passade jag på och fotade en hel del, blev väl runt 120 bilder tagna. Fick även korten jag beställt från fotografen (min bror och hans fru fick barnen fotade hos en fotograf) så nu har jag proffsfoton på alla tre barnen så nu ska de in i ramen jag köpt. Blir perfekt på min köksväg. Se mina tre favoriter varje dag. Jag samlar energi från dem.... helt underbara ungar.

Nej, om  man skulle ta och få lite gjort kanske. Här blir inga barn gjorda!

Hej så länge!

Konferans Säfsen

Lagomt trött och sliten men samtidigt fruktansvärt nöjd över en mycket trevlig helt. Sitter i soffan, myskläderna på kan det bli bättre när man känner sig som ett riktigt mysmongo =)

Igår morse klev man upp tidigt för att släpa sig till jobbet och åka på konferans. Säfsen here we come =D Klockan åtta på morgonen for bussen iväg full med något morgontrötta men euntusiastiska arbetskollegor. Väl framme i Säfsen runt tiosnåret var det dags att byta om direkt till vinterkläder för uteaktiviteter. Det var väldigt mycket snö däruppe, weird att det kan skilja sig så mycket på bara ett par timmars resa. Utrustad med thermobyxor, varma kläder, keps och vantar började vi vandra genom skogen till vårat mål. Väl framme fick vi frukost samt kaffe kokat över öppen eld mitt ute i skogen. Sen blev vi indelade i lag och tilldelade en lagledare. Vi tävlade mot varandra i olika grenar som krävde både tankeverksamhet samt styrka. Verkligen superkul. Intressant att se hur olika människor arbetar i en grupp, hur man ger beröm, hur olika personer kliver fram gällande olika uppgifter och vad som kan framkomma vid gott samarbete. Efter ett par timmar ute i skogen var det dags att bege sig tillbaka till hotellet för lunch. Resten av eftermiddagen spenderades med information, kreativ workshop där vi själva fick tänka till, disskutionsgrupper samt filmvisning av vår organisation (  sett den innan, sjukt grym film)

När väl konferansen var slut blev vi tilldelade vår första alkohol. En liten mini awardutdelning gick av stapeln. Sen fick vi äntligen våra stugnycklar så vi kunde rusa dit för fixning inför kvällens middag samt aktiviteter. Vi var 5st helgalna partytjejer som fick dela stuga. Cocktailtimmen började så fort man hade kommit in. Sjukt mycket sprit hade vi fått med oss. Vid åttasnåret var vi alla supersöta och smågoa under fötterna. Middagen var trevlig (även om maten kunde varit bättre) vi fick 2glas vin eller öl gratis till maten. Sammarfattar middagen med mycket skratt, totalt helgalna människor, mycket dryck samt trevligt sällskap. Togs ca 380 bilder detta dygn av blandad kvalité ska tilläggas. Vissa videosekvenser är obetalbara, så jäkla lycklig över att man har dem =P (inte lika glada kollegor dock =P)

Baren stängde tyvärr tidigt, redan 23.30 så då bar det tillbaka till vår stuga för efterfest. Tjejen i baren var supersöt och fixade en kasse med is till oss så vi kunde fortsätta drinka där. Det kom en massa folk hela tiden, en gammal bandare med rixfm fick stå för musikunderhållningen. Runt ettsnåret dock sa min mage stopp så jag tog mig en längre powernap (låg halvt medveten och lyssnade på alla människor) Vid halv tre gick jag upp för att finna stugan i totalt kaos, jisses va skitigt det var. Folk lyckas då alltid. Även vid detta laget var allt sprit slut, ca 4st flaskor om jag inte minns helt fel. Det var bara att städa för att gå och lägga sig igen. Klibbigt golv, väldigt klibbigt golv.

Imorse var det hotellfrukost och ihoppackning för hemfärd. Alla lite smått sega men nöjda över en supertrevlig helg. Var riktigt nice att höra chefen säga att vi var hittils den trevligaste gruppen hon haft under sina sju år som chef. Alla trvis med alla (så gott som). Superbra stämning.

När jag kom hem fick jag lite dåligt samvete, missade att Cindy gått ut igår när jag åkte. Så det skuttade in en lagomt halvdränkt katt (regnat sjukt mycket hemma idag) Hon fick sig mat, en handduk samt en massa gos så jag tror att jag ät förlåten.

image159

Hej så länge, ha en trevlig lördag!

RSS 2.0