Min födelsedag

har varit riktigt trevlig. Ikväll kom mamma, pappa och syrran hit. Vi åkte till Degenäs Herrgård och åt. Var riktigt trevligt faktiskt och maten smakade bra. För min del blev det lättrökt lax som låg på en bädd av sauterade grönsaker med västenbottenpure, röra på räkor, kräftstjärtar samt pepparot. Till det var det någon sås. Smakade riktigt gott, men det var väldigt mycket mat på tallriken. Man orkade inte riktigt äta upp. Till detta blev det ett glas vitt vin som smakade väldigt gott till =)






Jag fick även solsken idag som jag önskade. Såg nämligen inte så lovande ut imorse när jag vaknade.

I'll try....

Jag brukar i normala fall inte delta i bloggtävlingar, men idag tänkte jag chansa även om chansen inte är så stor att man vinner. Försöker man inte så kan man inget vinna. Är iallafall med i Shopaholicmammans tävling om dessa produkter ni ser nedan. Bilden är även lånad från samma sida.

f

Happy Birthday to me =D

Jaha... då har ytterligare ett år passerat och nu fyller man 27år. Bara 3år kvar till 30. Jisses vart har alla år tagit vägen? Kommer ihåg min 20årsdag som om den vore igår. Vart vi firade, vilka som var där, vad jag fick osv. Och nu har helt plötsligt 7år passerat förbi, bara sådär. Visserligen har dessa år varit väldigt innehållsrika, fulla med både positiva minnen samt en del dåliga.  Jag har vuxit enormt mycket som människa under dessa år och är nöjd med den jag är idag. Jag har ett heltidsjobb, bor i min egen lägenhet som jag fått renovera som jag vill ha den, har underbara vänner runt om mig och det bästa utav allt jag har fått en ny liten vän som lyser upp min dag varje gång jag ser honom. Viggo du är min lilla solstråle, svårt att inte vara glad när man ser dina små tänder sticka fram när du ler för fullt. Det var en himla tur att din mamma och pappa gjorde slag i saken och skapade dig, du har medfört mycket till vår grupp.

Jag vill även tacka just dig.... (du vet vem du är) för att du finns.

Vill tacka för alla sms och samtal jag fått nu på morgonen (första messet kom 00.18 då Peter ville vara först), ni är så gulliga.

Idag ska jag pyssla lite mer hemma, senare kommer mamma, pappa och syrran hit så ska vi ut och äta ikväll. Ska bli riktigt trevligt, tänkte prova på ett nytt ställe vi inte varit på innan.

Ha en fortsatt trevlig dag!

För idag är ingen vanlig dag, för det är min födelsedag Hurra Hurra Hurra =D


Senaste veckan har varit fullt upp....

Oj... nu var det allt ett tag sedan man bloggade. Har varit fullt upp men jag ska väl försöka ge mig på en liten summering av senaste veckan.

På självaste midsommarafton fick jag avnjuta brorsans bröllop som hölls på Alster Herrgård i Karlstad. Åkte till mamma redan kvällen innan i och med att vi skulle upp tidigt på fredagen och hinna med en del som att t ex hämta brudbuketten osv. Vi var lite smått oroliga för vädret då bröllopet skulle hållas utomhus. Det regnade och var mulet under förmiddagen så det såg inte ljust ut direkt. Vi hade dock tur när det var dags för bröllopet att komma igång, solen sken och folk var på gott humör. Då det var midsommarbröllop så var det lite extra speciellt och det var vissa traditioner som skulle följas då det hölls på Alsters Herrgård. När man satt och väntade på intåget hörde man dragspel och fiolmusik komma närmre och närmre. När man vände sig om kom först två spelmän över gräsmattan, därefter T och K (mina syskonbarn 2½ resp 4år) som hade matchande klänningar och en liten varsin bukett i handen (såååååå söta=D) Precis efter dem kom min bror och hans blivande fru och som ett långt led bakom dem gick det par klädda i folkdräkt. Fick tårar i ögonen då det var så vackert. P och L fick ställa sig framme på trappan medans flickorna satt på trappsteget nedanför. K lade armen runt T´s axlar, lite beskyddande då det var så mycket folk där och de var lite blyga. Lilla O ville ju naturligtvis också vara med så hans mamma fick springa fram och sätta  honom vid trappan. Vigseln var jättefin, tog en massa kort och filmade dels intåget samt själva vigsel akten "tager du..." Jag var så stolt över bror min, han var så fin när han stod där framme. De var så otroligt fina båda två. I slutet av vigseln öppnade himlen upp sig och regnet öste ner riktigt ordentligt. Tur man hade med sig paraplyer. Bruden och brudgummen fick gå upp på avsatsen i väntan på att regnet skulle lätta. Och det gjorde det ju naturligtvis rättså snabbt. Då vi inte vågade chansa på om himlen skulle öppna upp sig mer eller inte beslöt vi för att äta tårta och dricka kaffet inomhus. Sen var det bara att åka iväg till mottagningen där vi åt en midsommarbuffe som smakade otroligt gott. Sen var det dags för kaffet och chokladtårtorna jag hade bakat. Verkar som att de blev en succe för folk smaskade och åt. Sen avnjöts resten av kvällen med paketöppning, massa fotning, dricka av en massa vin och umgås med nära och kära. Vi sjöng, skrattade och hade det riktigt trevlig. Tack för en underbar dag!

Lördagen var det dags för kalas igen då skulle vi fira både mamma och moster som fyllde jämt. De hade hyrt en bygdegård där vi huserade för dagen. Det bjöds på en jättegod buffe av kallskuret av de olika slag, massa sallader och färsk frukt. Även där serverades det kaffe samt jordgubbstårta som jag hade gjort. Jag hade tagit med mig lap topen och körde ett bildspel från bröllopet så de som inte var med fick se. Dagen var riktigt trevlig och det blev bra sent innan vi kom hem på natten. Vi spelade live musik och sjöng för fulla muggar. Mammas och pappas vänner är för roliga =)

Söndagen hade jag massa småsaker att hinna med, bland annat tvätta bilen som jag fick göra 2ggr. Det var lite lortig, full av asfaltstänk =/

Under veckan har det bara varit en massa jobb. Har varit väldigt turbulent på jobbet, hänt en hel del.

I fredags var det fest hemma hos Maria och Mattias, jättekul att se dem igen det var ett par veckor sedan. "Gänget" var där och vi drack och pratade och skrattade en hel del. Drog iväg till Red Brick, men jag börjar väl bli gammal för jag kände knappt igen en kotte där. Var mycket unga personer där. Kvällen avslutades på Max med lite krubb. Mätt och ont i fötterna efter skavsår kom en taxi och räddade min kväll och förde mig hem till sängen. Där jag somnade in väldigt nöjd. Tack för en trevlig kväll mina vänner.

Lördagen började med bakfyllepizza och lite mys med Viggo. Har saknat den lilla ungen som en tok. Det får inte gå så här långt emellan. Sen var det bara hem och packa för att åka till Örebro. Vi var nämligen ett gäng som skulle gå på Sex and The City filmen. Den var faktiskt riktigt bra, fick skratta en hel del. Snyftades även en hel del bland publiken. Efter bion gick vi vidare till Wobbler och åt middag, drack lite vin och snackade en massa. Även denna kväll var riktigt lyckad.



Idag har jag städat och rensat hemma.... jättekul =( men behövligt. Har tagit semester imorgon så jag får fortsätta ta det sista då. Har dock fått undan en hel del så det känns bra.

Nej.... nu ska jag ta och borsta tänderna och försöka komma isäng.... för i morgon är ingen vanlig dag =D

Kram på er!

Vill ha...

Jag vill så gärna ha en stuga vid vattnet, tänk va skönt att kunna sitta på verandan och njuta av en kopp kaffe till den här utsikten varje dag.


Möhippan...

I lördags var det då dags för min blivande svägerskas möhippa. Jag o N hade planerat den ihop och nu var det äntligen dags. Dagen började med att vi samlandes ett gäng tjejer hemma hos N som hade förberett en champagnefrukost ute på verandan. Vi gömde oss bakom huset i väntan på att den blivande bruden skulle komma ut så vi kunde hoppa fram och skrika suprise =D Vi mumsade lite på jordgubbar, färsk frukt och drack lite skumpa sen var det dags att spöka ut bruden. Vi for sedan till destination två som var Selma Spa. Vi skojade lite med henne först och körde henne till Sunne vattenpark, det roliga var att hon hade tydligen redan från börjat trott att vi skulle dit så hon hade packat med fribiljetter till vattenparken. Vi kom iallafall till spa´t och fick checka in för att njuta av en dag med massa olika aktiviteter. Det blev lite simning, bubbelpool, bastu,sola, en kurs i mental avslappning samt ett träningspass i gymmet. Vi hade lite oflyt när vi skulle äta lunch. Vi hade planerat att sitta och mysa på en picnikfilt men då började det regna. Så vi fick springa tills vi hittade en grillplats där det fanns tak överhuvudet. Efter en mycket trevlig dag på selma spa var det dags att fara vidare. Vi åkte till N's stuga i Säffle för att fortsätta firandet. Där blev det grillning, vin,  tipspromenad för bruden, kubb och en massa prat och skratt.  Vi sov alla över i stugan, var riktigt mysigt därute. Dagen i sig var jättetrevlig och gick i lugnets tecken. Visst ville vi skämma ut henne lite =), men dagen för övrigt gick ut på att vi skulle ha en lugn, skön, trevlig dag tillsammans. Och visst fick vi det. Efter turen på selma spa var man helt slut, både mentalt och fysiskt. Det är ansträngande att vara på spa =D

                                                                                        Träningsoutfiten





Tager du...

Den här veckan har det varit väldigt mycket att göra och den är inte slut än... puh. Just nu håller jag på och bakar efterrätt tills imorgon. Då ska nämligen min bror gifta sig =D Ska bli otroligt roligt att få gå på deras bröllop, önskar dem all lycka. Dock har det varit mycket denna vecka och hinna med alla förberedelser inför helgen. Fixa det sista till kläderna, baka och en hel massa annat. Har haft semester igår och idag så jag har hunnit med lite. På lördag är det även festligheter, då firar mamma, moster och kusin 135års kalas. Till det kalaset ska jag stå för tårtorna, men de gör jag imorgon kväll innan jag lägger mig så de får safta till sig lite. Mamma fyllde år igår så jag åkte hem och grattade henne med blommor och present. Skönt att få göra det i lugn och ro i o m att det blir lite mer folk till helgen.


Chokladkaféets kladdkaka

Denna kaka bakar jag idag. Chokladkaféets kladdkaka med hallonsås. Receptet hittar du här. Har tjuvsmakat lite på den och den är verkligen supergod =D


Bilden är tagen från ica.se

Det här är Madicken...

hon är så söt =) Passade på att fota min fd svärmors vovvar när jag var där häromdagen och tyckte att denna bild blev riktigt rolig. Liten sprallig hund, älskar Jack Russels även om det aldrig är en lugn stund med dem =)




Äntligen hemma...

Äntligen hemma från en möhippa jag ordnat tillsammans med min ena svägerska för min andra svägerska =) Känner mig trött just nu så jag berättar om det någon annan dag =) Har iallafall haft en riktigt trevlig helg som tagit slut alldeles för fort.

Mumma... så gott =)

En av mina favoriter under sommaren ska avnjutas nu. Färska svenska jordgubbar tillsammans med lite vanlijglass.



Sommarregn

Ikväll har det varit ett riktigt fint sommarregn. Låg i soffan och hade precis ätit middag när jag hörde det välbekanta smattrandet på fönsterblecket när regndropparna föll ner på himlen. Solen sken, stora regndroppar föll från skyn och två stycken regnbågar spändes upp över himlavalvet. Lite längre bort hörde man ett dovt muller av åska som försökte tränga sig igenom. Jag fullkomligt älskar när det åskar. Om man bortser från all skada ett åskväder kan orsaka så det så otroligt vackert att se blixtarnas skådespel över himlen, höra det magnifika mullret dåna ut. Sitta där och räkna.... ettusenett, ettusentvå osv. Riktigt charmigt =)






Vad kan du om värmländska?

Jag är tydligen en sann värmlänning =) och det är ju faktiskt inte helt osant. Född och uppvuxen i de värmlänska skogarna =) För att kolla dina egna värmlandskunskaper ta testet och klicka här.


Mitt resultat!

Du fick 8 rätt av 8 möjliga

Du är värmlänning i hjärtat - och kan din hemmadialekt.

8052 personer har gjort testet.


Komma i kapp....

Nu tror jag mig ha en liten stund över att skriva. Har precis ätit middag och gjort lunchlåda. Ikväll med det pannbiff med stekt lök, färskpotatis och skysås. Smakade riktigt gott!

I fredags vaknade jag upp hemma hos mamma och pappa. Fick för mig kvällen innan att överraska mamma genom att åka hem oannonserat. När jag väl kom dit (de bor på annan ort) så var ju inte mamsen hemma och pappa jobbade, så där satt jag alldeles själv. Misstänkte att mamma åkt till moster så jag slog en signal och visst var hon där. Jag frågade om de var sugna på pizza och trevligt nog var de det. Så jag åkte dit och hämtade upp dem så åkte vi till en pizzeria och köpte med. Sen satte vi oss vid en parkbänk vid vattnet och åt pizza, matade änder med kanterna samt snackade lite strunt. Var en riktigt trevlig avslut på torsdagen =) På fredagsmorgonen fick jag göra något jag  längtat efter länge. Sitta på mammas inglasade veranda, titta ut över sjön och äta frukost samt höra fåglarnas kvittrande. Det är terapi det, att få sitta där. Helt underbart. Sen passade jag på att tvätta både min bil och mamsens när jag ändå var igår. Sen barkade det av hemåt för att träffa Maria och Viggo för en lunch på stan. Viggo var lika go som vanligt, skönt att få umgås med dem och hinna göra något på dagtid.

I lördags åkte jag till Örebro runt lunch för att shoppa lite. Hittade ett par svarta knälånga "jeans"aktiga byxor, sen köpte jag ett par gröna mysbyxor i samma längd. Hittade en kjol som jag så gärna ville ha, men blixtlåset krånglade på den så den hade väl gått sönder tillslut om jag köpt den. Det blev även ett gult linne också samt en födelsedagspresent till O som fuller 2år imorgon. Hade kunnat shoppa mycket mer, men hade inte tid. Sen bar det av hem till J för att äta lite innan det var dags att ta bilen till Stockholm. Vi hade nämligen biljetter till Celine Dion i globen. Vilken konsert det var, sikken röst den donnan har. Både vacker till utseende och till röst. Det var riktigt mäktigt att ha fått se henne och höra henne live. Rösten var lika klockren live som den är på cd, man hörde ingen skillnad. Showen var även den bra, många duktiga dansar/akrobater på scen. En sväng fick även Robert Wells (som satt i publiken för övrigt) komma upp och kompa henne i en låt som han bland annat varit med och skrivit/komponerat på hennes senaste cd. Lite coolt. Nöjd efter en supertrevlig kväll bar det hemåt igen. Var riktigt segt att köra hem, skulle allt stannat kvar på ett hotell istället. =)

Söndagen var det också fullt upp. Åkte till Kil för att gratulera O. De hade precis dagen innan kommit hem från Grekland så de var alldeles brunbrända och fräscha hela familjen. Var riktigt kul att se dem, sen kom min andra bror och hans blivande fru samt lilla T dit. Samåkte med mamma, pappa och syrran så jag slapp köra en bit iallafall, mötte upp dem i Kristinehamn. Blev rättså sent innan jag kom hem igår så det var riktigt skönt att krypa till sängs. O fick en Black&Decker borr, hammare och skruvmejsel från mig, han blev så glad och släppte knapp taget om dem. Alltid kul när man lyckas hitta något de gillar =) Det hände faktiskt en liten rolig sak när jag köpte sakerna. Det syntes ju lång väg att det var en leksak, dock måste damen i kassan varit lite disträ samt att hon kanske blev lite smålurad av märket Black&Decker (som är ett riktigt verktygs märke osv). Ja iallafall när jag skulle betala ger hon mig en garantisedel. Hon trodde alltså att det var en riktigt borr jag köpt =) Ville inte säga något ifall hon skulle skämmas så jag tackade bara och gick därifrån =)

Idag har det varit jobb, kroppen har varit trött så jag skulle behöva några dagar ledigt till. Får trösta mig med nästa vecka. Då har jag tagit semester ons/tors så jag jobbar bara 2dgr nästa vecka =D Ljuvligt. Ska bl a baka dessert till brorsans bröllop, då är det skönt att strosa runt hemma och ta det lungt. Annars hade jag slutat 18, då hinner man inte mycket när man kommer hem.

Nej nu ska jad plocka lite här hemma.

Tjingeling!

Bloggflytt!

Då bloggen flyttats till den nya plattformen har jag inte kunnat blogga på några dagar. Har varit med om mycket denna helg som jag får skriva om i morgon. Hinner inte just nu mycket att göra. =)

Hoppas ni har haft en trevlig helg, det har iallafall  jag =)

Lite om min Londonresa

Lite smått om min resa till London. Vi åkte dit i torsdags (jag o J) och kom till ett regnigt/molnigt London. Vi lämnade Sverige där det var soligt och 30 grader. Vad har vi gjort =)  Vi tog sedan tåget från Stansted (flygplatsen) och åkte till Liverpool Station. Där köpte vi ett varsit Oystercard, en slags veckokort så vi kunde åka hur mycket tunnelbana vi ville för en fast avgift. Därifrån åkte vi till Paddington Station och var nästan framme vid vår slutstation, vårat hotell. Vi bodde på Hyde Park Radnor, litet mysigt hotell som låg väldigt nära Oxford Street. Tog inte alls lång tid att promenera ner på stan. Väl incheckade hade hungern vuxit sig hyfsat stor så det var till att leta reda på närmsta pub så man kunde få i sig lite mat. Då klockan hann bli mycket och det regnade en del beslöt vi oss för att gå tillbaka till hotellet och vila upp oss inför kommande dag.

Som tur var regnade det inget på fredagen utan det växlade mellan molnigt och sol, låg på ungefär 22 grader. Lagomt då det är väldigt kvavt i centrala London när det blir varmt. Dagen började med lite shopping på Oxford Street, fanns otroligt mycket fint. Sedan hörde det ju till att se de vanliga sevärdigheternanär man besöker London. Bilder kommer nedan. På kvällen gick vi på The  Phantom of The Opera, jag har längtat så mycket efter att få se den musikalen. Den var så otroligt bra att jag fick rysningar. Jag har tidigare gett min syster ett presentkort på att vi ska åka till London och se denna musikal ihop och jag lovar jag kan se den om och om och om igen. Så bra är den.

Lördagen spenderades med att ta tunnelbanan och buss ut till Camden. Där är det en marknad varje helg, och vilken marknad sen. Där fanns det en salig blandning av människor och kulturer. Marknadsstånd inhysta i gamla byggnader och ruiner. Charmigt, småmysigt att strosa runt där. Köpte ett par linnebyxor samt lite smycken, en snygg grön/svart palestinasjal. Japp... nu har jag också en. J köpte nya solglasögon och en tröja till sin bror. Efter lite vila på hotellet drog vi ut på stan igen för att äta en supergod Chicken Ceasar Salad på ASK, drack lite rött vin till... mumma. Sen bar det ut på stan, kollade in folk, tog en öl och njöt av stämmningen.

Söndagen spenderades på London Aquarium, riktigt roligt. Få se olika sorters fiskar och det häftigaste utav allt, en massa hajar =) Naturligtvis tycker jag att det samtidigt är tragiskt att man förvarar dessa magnifika djur i ett akvarium, de ska vara ute i det fria. Samtidigt hade jag antagligen aldrig fått chansen att skåda dessa coola djur annars. Vi satt i parken precis utanför stället och tittade på folk som strosade förbi, alla konstnärliga människor som utförde diverse konster och trix. Dagen avslutades med lite mer shopping. Det blev en hel del handlat för J och mig, men det var ju så billigt =) J fick även tag på en massa böcker som hon letat efter. Skitglad över att jag gjorde denna resa med henne, hon har ju bott i London i nästan 3år så jag hade min personliga guide. Har själv fått blodad tand så jag vill snart åka dit igen.

Måndagen gick mest åt att ta sig hem. Vi tog en taxi på morgonen till Stansted och flög hem.

Jag kan ärligt talat säga att jag har aldrig varit i en sådan välbevakad stad som centrala London är. Tunnelbanorna och bussarna är fulla men kameror och det förstår man ju med tanke på de dåd som varit för några somrar sedan. Det kändes inte olustigt på något sätt, utan snarare tryggt att man visste att någon höll koll. Vi hade ju inget att dölja. Längs med hela Oxford street fanns det även där fullt med kameror. J frågade om jag inte hade lagt märke till något konstigt längs med denna gata. Det fanns nämligen inga papperkorgar, även där för att man inte ska kunna stoppa ner en väska med explosiva medel. Fullt förståligt, men otroligt tragiskt att det måste vara så. Istället sprang det runt massa städare som sopade rent gatorna och plockade skräp hela tiden. Folk kastade ju allting på gatan. En annan som är så ordentligt och otroligt "svensk" gick och bar på skräpet till jag äntligen tillslut hittade en papperskorg på någon sidogata =) man är för inrutad här =). För att återgo till bevakningen så var det även vanligt återkommande utanför varje privatpersons ytterdörr fanns det kameror uppriggande som höll koll. Iallafall i centrala London.

Maten i London funkade hyfsat. Frukosten var anskrämlig, jag kan inte äta en traditionell English Breakfeast på morgonen (ägg, bacon, bönor, korv, ngn friterad potatiskaka) samt rostat bröd.... för tungt. Så det blev rostat bröd för min del. Tog äggröra och bacon en dag bara för att få lite ombyte.

Hotellrummet
 

Trafalgar Square samt Drottnings hemvist Buckingham Palats. Hon var visst hemma för flaggan var på topp.


Jättesöt korre =)



Fina parkområden



Svindyr Calippo som kostade 1.5 pund (ca 18kr)



Ett par minnesmonument, gillar verkligen den sista

 

Vakter



Premiärministerns hemvist



Big Ben och Westminster Abbey



London Eye, gatukonst

   

London Aquarium

   

Le Bar 

 

Piccadilly Circus

 

Matjesill med färskpotatis och gräddfil/gräslök =)

Ikväll blev det äntligen premiär för matjesillen tillsammans med färskpotatis. Smakade otroligt gott =)

image201

Solsken vid Strandkanten.....

Igår jobbade jag halvdag, andra delen av dagen var det minikonferans så då åkte vi ner till Strandkanten och blev bjudna på lunch till att börja med. Senare på eftermiddagen skulle vi arbeta i smågrupper, så min grupp gick ner och satte oss vid bryggan. Riktigt mysigt att sitta med fossingarna i vattnet, var inte så farligt kallt där jag satt. Däremot skulle jag inte ta en dopp nu =)

Märkte att jag fick väldigt bleka ben på kortet =) det är faktiskt inte såååå farligt i verkligheten, måste dock sola till helgen känner jag =)

Väldigt mysigt att sitta därnere på Strandkanten och äta, skönt att se ut över vattnet. Så vackert där.

image200

I'm home =)

Haft en toppenresa till London, längtar redan tillbaka. Får planera in en resa till i framtiden, förhoppningsvis inte alldeles för långt bort. Nu måste jag sova, tidig dag imorgon men både jobb och utbildning. Jag får skriva mer om min resa någon annan dag.

Natti natti =)

RSS 2.0