Vilken personlighet har du?

Idag är jag smått seg, fasiken att man har för bra arbetsmoral annars hade jag nog stannat hemma i sängen imorse. Det var ju så varmt och skönt under täcket. Behöver verkligen få sova ut med tanke på att vi ska på konferans i helgen vilket inte lär bli så mycket sömn då heller. Ska försöka få bukt med mina sömnproblem nu, ska börja med att lägga mig i tid ikväll. Klubba ner mig själv möjligtvis.


Igår var jag ute och åt på Ågatan i Örebro. Riktigt mysig restaurang med otroligt god mat. Varje tugga var en riktig njutning. Få gånger har jag varit sugen på att skrapa rent tallriken som igår. Det blev en medium grillad oxfile med ugnsbakad schalottenlök samt vitlökscreme och rödvinssky. Sen blev det naturligtvis dessert, vaniljkokta päron med mintchokladcreme, päronsorbet samt lättvispad grädde smaksatt med kardemumma. Då jag inte äter grädde var de söta nog att ge mig ett sorbetägg till, smakade även det gudomligt. Trevligt sällskap, trevlig atmosfär, bra mat samt otroligt proffsig personal. Dit ska jag absolut gå igen. Jag är kräsen när det gäller mat, så tycker jag något är bra då är det bra.


Precis gjort ett beteende test på jobbet hur man är som individ i sin arbetssituation och hur man fungerar i en grupp. Det här är lightversionen av testet som är inriktad på ditt arbete, sedan har du den stora versionen som definerar dig hur du är som person överlag. Resultatet redovisas i fyra olika färger där alla färger står för olika beteenden. Röd dominant, gul sprallig i centrum person, grön omtänksam samt blå analytisk. När jag gjorde testet för 2½ år sedan var jag väldigt röd med lite gult i mig. Dock var jag längre in i cirkeln (svårt att förklara såhär) vilket innebär att jag även har lite grönt och blått i mig. Ju närmre cirkelns mitt desto mer. Ska bli intressant att se om man har förändrat sig under dessa år och se vilket resultat man får idag. Tar ett par veckor innan vi får resultatet och det ska bli väldigt intressant att se om mitt beteende förändrats. Vi människor har alla färger i oss och ingen färg är sämre än den andra, dock är alltid en färg mer dominant.


Undrar vad man ska äta till lunch idag, fixade inget igår då jag var ute och åt. Finns inget gott på restaurangen brevid heller. Åt en supergod Thor macka till frukost med rostbiff, men den står man sig inte på resten av dagen. Nej, jag får klura vidare på lunchproblemet har ju hela 45 min kvar =)


Hej så länge!


Klassfest

Söndagkväll och Sagan om ringen på tv. Lite mys i soffan under filten. Det förtjänar man dagen efter party. Igår var det ju dags för 10års reunion klassfest. Vid fyra snåret igår började de första trilla in hos mig på förfest. En efter en kom de med ett glatt humör. Jag hade förberett lite olika snacks samt bål att bjuda på. Var riktigt roligt att se alla igen, vissa har man inte sett på tio år. Det kändes dock som om man inte hade varit ifrån varandra alls. Det blev en hel del informationsutbyte då alla varit med om olika saker under åren. Vi skulle vara på statt vid 19 på kvällen, men hade det så trevligt hemma hos mig så vi tog en taxi vid 20 istället och for dit. Väl där stod matbuffen och väntade, måste få säga att det är riktigt skamligt att servera något sådant överhuvudtaget. Jag hade skämts att jobba som kock där. Det enda som möjligtvis gick att äta som det var någorlunda smak på var tandorikryddade kycklingklubbor. Resten smakade inte alls och såg rent utsagt oaptitligt ut. Nåväl det var ju inte maten som var det viktigaste (bortkastade pengar) utan det var sällskapet. Kvällen förlöpte, vi drack, dansade, pratade, tog sammanlagt 260 kort den kvällen av blandad kvalité. Var riktigt kul att kolla igenom dem idag... egojag var med på på tok för många kort. När kvällen började lida mot sitt slut styrde vi kosan hem till mig för efterfest. Hade fått rosa skumpa av bengan så de korkade upp den. Satt och snackade lite till låg musik innan tröttheten började komma över rummet och folk åkte hem i sina taxibilar.

Kom väl i säng lagom till femsnåret tror jag, var lite suddigt då =P

Vaknade runt lunch, mådde faktiskt oförskämt bra. Det trodde jag inte efter den blandningen igår. Åt frulle och skjutsade sedan hem Björn, passade även på att hälsa på mor och far när jag ändå var i krokarna. Sen har jag faktiskt inte gjort så mycket mer idag. Skjutsat syrran till bussen och slappat hemma. Riktigt nice.

Nej nu ska jag titta färdigt på filmen, käka lite cashewnötter och dricka loka smultron... yummie =)

Torsdag 22/11

Kommit hem från jobbet och precis ätit mat. Dags att börja städa inför helgen, känner mig dock inte sådär jättemanad till att göra det. Är supertrött =/ Lagt i en tvättmaskin iallafall, sen ska diskmaskinen igång. Sedan är det bara lite småplock samt dammsugning/skurning så det är inte så farligt. Fruktansvärt tråkigt dock när man inte är på humör. Imorgon måste jag hinna med bolaget på lunchen så jag får fylla på lagret lite. Ska ju antagligen på fest imorgon också så det lär gå åt lite dricka denna helg.

Längtar sjukt mycket till nästa helg då vi drar till Säfsen. Jäkligt synd bara att backarna inte är igång. Ska ändå bli ruskigt kul att bara åka bort och göra något annorlunda =)

Nej nu måste jag komma igång, skickar med denna video som lite söt underhållning!



Tisdag 20/11

Det ser ut som att jag ska på klassfest ändå på lördag då mina andra planer blev ombokade. 10 års jubileum från högstadiet. Ja jisses, åren går. Fixade biljett idag iallafall, var så illa tvungen då B en kompis ska komma och bo hos mig då. Lovat bjuda på ett par öl i baren så man får hålla det man lovat. Jäkligt synd bara att Maria och Ullis inte kan komma, I wan't you there..... mina homies.

I och med att jag ska gå på klassfesten är det även jag som håller i förfesten. Lite närmre att gå ifrån mig dit än från Degerfors. Så då blir det till att städa och fixa iordning lite. Tur att det är hyfsat nystädat. Sen borde man väl köpa hem lite snacks och sånt även om jag inte äter det själv. Har lovat dokumentera kvällen iallafall för de som inte kan komma så varning för mig med kameran i högsta hugg.... ovanligt... Not!!

Undrar vad man ska ha på sig för kläder.... måste kika i garderoben. Alternativet är ju spritt språngande naken, men det kan ju bli ruskigt kallt. Jag får titta, alternativt gå och shoppa på lördag innan festen =D

Nej, nu ska jag pyssla lite till innan det är dags att krypa i säng!

ps. denna dag har också gott fruktansvärt fort, vad händer?

Sweet dreams!

Måndag 19/11

Dagen har gått toksnabbt på jobbet, hann knappt komma dit innan arbetsdagen var slut och det var dags att åka hem. Lagat mat, plockat lite efter helgen. Pratat med vänner. Ja en så spännande dag har jag haft. *Ironi*

Sjuk värk i benen... lider av restless legs. Kommer bli ytterligare en sömnlös natt, precis vad jag behöver... suck.

Sov så gott... ni som kan... you lucky bastards...

Är helgen slut redan, vart tog du vägen?

Ojojoj vad man kan vara trött. Jag har ju inte sovit ordentligt på länge men de senaste veckorna har det här med insomningsproblemen blivit riktigt löjliga. Somnar för det mesta på vardagarna mellan 2-3 på natten. Även om jag lägger mig i tid kan jag inte sova. Jag må va trött, men kan inte somna in. När jag väl somnat vaknar jag istället flera gånger och får då kämpa för att somna om igen. Riktigt kul när man börjar tidigt varje morgon på jobbet =/ För ett par veckor sedan sov jag över hos en vän. Det var första natten på många många år som jag sov sju timmar i sträck utan att vakna en enda gång. Minns ärligt talat inte när det hände senast. Var riktigt skön upplevelse dock att känna sig utvilad när man vaknar på morgonen. Funderar faktiskt på att köpa en ny säng, det kanske hjälper en att somna ordentligt. Vore underbart om denna dåliga sovtrend kunde brytas snart. Jag har ju alltid haft problem med att jag vaknar ofta, men att det även brett på med insomningsproblem, nej nu får det allt vara nog. Ny säng får det bli, sen måste jag lära mig slappna av innan jag kryper till sängs. Går inte att försöka lösa världsproblemen när man ska sova =)

Just nu sitter jag och gäspar i soffan, skulle vilja ta en liten tupplur. Men det ska jag naturligtvis inte, bra om jag kan somna ikväll. Min bror och hans familj har precis åkte hem. Vi tog en fika och drack denna hösts första glögg tillsammans med en saffranskaka och peppakakor, smakade riktigt gott. Bror min sov ju över hos mig inatt med en polare. De var ute på fest så jag höll mig vaken då jag skulle hämta dem inatt. Jag var såååå trött, fick nypa mig själv för att hålla mig vaken (och det hör inte till  vanligheterna). Dock fick de för sig att gå hem till mig så jag satt vaken alldeles i onödan. Hade iallafall trevligt sällskap under tiden trots att jag inte själv var så social pga enorm trötthet. Imorse bjöd jag grabbarna på frulle, var skönt att sitta och prata med dem. Sen åkte C hem och det var bara bror och jag kvar. Så vi tog en trevlig promenad så jag fick visa honom området. Handlade lite råvaror och gick hem för att laga lundh. Det blev stekt lax, risoni med grönsaker samt en kall sås. Älskar verkligen den maten så snabb att göra och supergod. Sen satt vi och snackade lite mer tills svägerskan och lilla underbara T kom, söt och go min lilla pudding.

Nej... nu ska jag faktiskt ta och krypa ner under filten i soffan och bara ta det lugnt. Inte sova, titta lite på tv och softa. Sen får det allt bli en tidig kväll.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Lördag 17/11

Lördagmiddag, sitter här och väntar på min bror och hans polare som ska sova över hos mig inatt. De ska på klassfest i stan. Hoppas de kommer snart, är sugen på att gå ut på en promenad. Få lite mer frisk luft. Har precis kommit hem från en promenad med Maria och Viggo. Blev en liten fika på stan, mysigt att bara sitta och prata. Man tar sig för lite tid för det nuförtiden. Det blev en god skagenbaguett samt pagojuice för min del. Fick dock lite blodad tand ifrån promenaden så jag funderar på att byta om och ta en till längre promenad. Bara de kommer snart så det inte hinner bli mörkt.

Snöflingor

Nu snöar det ute igen, det är faktiskt väldigt vackert att titta ut och se de stora vita flingorna falla ner från himlen. Det är lite rogivande. Inte en enda flinga är den andra lik. Det är nästan som att jag börjar gilla vintern nu när jag tittar ut. Vet dock att det är en flyktig känsla, så fort slasken och halkan slår till ordentligt kommer jag svära som bara den. Men så länge det ser ur så här ute, då kan jag faktiskt tänka mig ändra uppfattning och vintern och lära mig gilla den mer. Det är något romantiskt över snöflingor som faller tycker jag. Ett vackert skådespel. Vore ännu mysigare om man satt tillsammans med någon och tittade ut tillsammans under en filt. Mys mys.... Fast nu har jag det inte helt fy skam heller, sitter med min ena kisse (tyvärr ej den som är borta) som ligger i knät och snarkar som en fullvuxen karl. Hon är för söt och go. Att en så liten kropp kan göra så mycket ljud ifrån sig, helt otroligt.


    

Snö...

Sitter här lite rastlös. Klockan är mycket så jag borde verkligen sova. Men jag kan inte, är inte trött. Jag får väl ägna mig åt att fylla på lite ny musik på mp3, skriva lite tills ögonen känns tunga.

Nu kan man väl säga att vintern kommit. Snön ligger kvar på marken, det är halt ute och småkallt. Tur att jag köpte den där jackan ändå. Riktigt varm och skön. I och med att snön börjat falla kan jag börja använda mina hattar och mössor. Sånt gillar jag. Jag är egentligen en sommar människa, men visst har vintern sin charm. Så länge snön ligger på marken och man slipper all slask är det mysigt. Lyser upp en del...

Dagen har varit fruktansvärt seg, tur att man har några speciella personer på jobbet som förgyller tillvaron när det är så här. Vad gjorde jag utan er... vad gjorde jag där utan dig?

Ikväll har jag varit och hälsat på Maria och Viggo, alltid ett nöje. Det är så underbart mysigt att sitta med den lille, gosa honom i nacken och bara va. Kan sitta och titta på honom i flera timmar om jag finge. Absolut min favorit nummer ett just nu =) Skönt att bara sitta och softa med Maria, prata om Viggo och andra saker än just jobb.

Har många tankar i huvudet nu vilket ger mig lite huvudbry. Det är absolut inget allvarligt eller så. Utan lite funderingar som kan dyka upp ibland. Man får ingen större klarhet i dem. Jag måste nog rensa mig själv lite för att få klarhet i vad jag vill göra egentligen, vad är nästa steg?

Smulan är fortfarande borta, känns i hjärtat... =(

Vart är du Smulis, mamma saknar dig...

Välkommen Devin!

Lite goda nyheter. Äntligen har Sandrah fött sin lilla gosse. Han kom igår vid 12.26 och var 49cm lång och vägde 3875 gram. Fick ett mms tidigare och han är verkligen supersöt. Han hade så goa "nyp"vänliga kinder. Toksöt =)

Jag får lov att önska de nya föräldrarna ett stort grattis och bra jobbat framförallt!!

Kram!


Eftertanke!!

Fick ett mail från min syster med två videos i som jag måste lägga ut. Båda texterna berörde mig djupt och att det för övrigt är en superbegåvad ung kille som sjunger gör mig bara mer imponerad av denna lilla röst. I den första videon är han bara 11 år, lyssna noga på texten för han har så rätt. I den andra videon är han 15 år, även där en vacker text som berör.

Declan Galbraith Tell me why



Declan Galbraith An Angel

 

 
Läste något i en annan blogg förut som fick mig att faktiskt stanna upp och tänka efter lite. Va fort saker och ting kan hända, va fort saker och ting kan ställas på sin kant. Va fort din värld kan vändas upp och ner, vad fort allting kan bli så fel. Även om jag inte känner henne mer än ytligt från förr, känner jag medlidande pga att ingen någonsin förtjänar att känna en sådan sorg. Ingen ska behöva vara med om något sådant. Att vi människor ska vara så fruktansvärt dumma och behålla saker och ting för oss själva, inte berätta för någon om man mår dåligt för att man inte vill belasta någon annan. Man vill sköta sig själv, men vad händer om det går för långt? Ingen av oss är en supermänniska, alla är vi sårbara. Utan hjälp kan sällan det som brustit bli helt igen. Vi är mänskliga, vi har känslor, vi kan både må bra och riktigt dåligt. Vi måste lära oss prata med varandra på mer än ett sätt. Våga dela med oss av saker som tynger en, inte vara rädd för att betunga någon annan. Vet egentligen inte riktigt vad jag ska skriva mer, hoppas ni förstår vad jag menar. Jag är så jäkla glad över att jag mår så bra som jag gör i mitt liv, samtidigt är jag så glad över att jag vet att jag har vänner som jag kan prata med om jag skulle känna mig depp. Sanna vänner som jag vet finns där vid min sida.

Nej, inga mer fundersamma tankar nu, lite ljusare nyheter passar bättre som ett avslut på detta inlägg. Min vän och arbetskamrat Sandrah ligger nu på BB och har förhoppningsvis fått träffa sin lilla son nu. Hon åkte in i lördags morse och idag skulle de sätta igång henne. Lycklig för hennes skull att hon inte behöver gå över tiden. Hoppas hon får en snäll gosse så hon får ta igen lite av all missad sömn de senaste månaderna. Mina varmaste tankar är med er!

Natti natti

Blogga ifatt....

Inte hunnit blogga på några dagar, har haft fullt upp så nu kommer en liten recap. I onsdags körde vi lite after work, blev bjuda på lite alkohol och snacks. Alkoholen tog jag emot tacksamt däremot har jag numera blivit jäkligt duktig och äter inte snacks längre. Har tom lagt av med dricka, jag får om jag vill. Dock är mitt nya motto att är jag inte sugen, så behöver jag inte dricka/äta junkfood. (So proud of myself =) Efter att ha firat lite på kontoret åkte vi ner på stan och gick ut och åt tillsammans och drack lite mer. Sen knallade vi vidare till en lokal pub och softade lite till. Så jäkla skönt att bara snacka lite strunt över en öl efter jobbet med trevliga arbetskamrater. Funkar alltid =) Det var iallafall supertrevlig. Runt tolvsnåret blev det taxi hem i o m att nästa dag var det dags att jobba igen. Blev inte mycket sömn den natten ändå för jag o J låg och snackade om allt mellan himmel och jord. Sen på morgonen blev det tillslut lite fart på oss då bönorna samt jag en efter en skulle duscha, äta frukost och göra sig i ordning för en ny arbetsdag. Dagen för övrigt igår var småseg som bara den. Avslutades dock bra med film hemma hos J i lugn och ro.


Idag är det jobb igen, känner mig lagomt go i huvudet, thank god its friday!!!! Ikväll blir det antagligen fest hemma hos Stefan, vet inte så mycket mer vad som händer sen. Imorgon ska jag upp tidigt för att hälsa på mor och far. Även titta förbi i mosters butik för att kolla in alla nya Cultprodukter hon har köpt in =) Shoppingvarning!!!


Nej nu ska jag jobba lite till innan det blir dags för lunch.


Ha en fortsatt trevlig dag!!


Kram


Nu börjar det bli halt...

Imorgon är det onsdag igen, sen är det inte långt kvar till helgen. Längtar verkligen!!

Dagen har varit lite småseg. Jobbat, varit hos sjukgymnasten, handlat mat och sedan tillagat den. Gjort lunchlåda tills imorgon samt förberett en till på torsdag då vi ska på after work imorgon. Kommer inte hinna laga något då så det är lika bra att vara ordentlig och fixa det nu. Imorgon ska pumorna slagga hos mig, ska bli riktigt kul att få ha dem här. Hoppas vi får det riktigt roligt, behöver något som piggar upp. Undrar vart vi ska gå ut? Jaja, det lär märkas imorgon.

Idag snöade det ute en sväng efter lunch, försvann innan det hann landa på marken. När vi skulle åka hem från jobbet var det halt ute så bilen gled lite i kurvorna trots vinterdäcken. Lite smålurigt.

Idag tyckte jag det var lite kyligt ute när jag tog en promenad på lunchen. Var en liten konstig känsla faktiskt. Det var snöblandat regn, solen sken, det var plusgrader ute men blåste kallt. Vilket november väder... Klurade lite på om det är för tidigt att börja använda jackan jag köpte i helgen. Är det tillräckligt kallt än för den jackan? Senast i helgen gick jag runt i min kavaj, det var ju härligt väder ute då. Lika bra att klä sig varmt kanske, vet inte om pumorna vill gå hem imorgon eller ta taxi. Dumt att frysa om vi ska gå.

Nej, nu ska jag fixa disken, sen funderar jag på att lägga mig i tid idag, kanske... eventuellt.. nja det blir väl som vanligt... sent.

Ha det!

God mat samt trevligt sällskap, mysigt värre!

Lördagen blev en riktigt trevlig dag från början till slut. Jag åkte till Örebto på förmiddagen för att shoppa lite. Där hämtade jag upp J sen bar det iväg till Marieberg. Väl där hittade jag en svart parkas på Intersport som var dagens uppdrag. Köpte mig även en ny klocka, helkroppsspegel, ett par nya ljusstakar (ovanligt) samt ett par små vaser. Blev inte så mycket mer kläder shoppat för tiden var knapp, men det hinns med någon annan helg.

Senare på eftermiddagen gick jag hem till Maria då vi skulle laga middag tillsammans på kvällen. Jag och Maria handlade mat och lagade den medans Mattias och Stefan och Viggo tittade på fotboll, gammal steriotyp bild kvinnorna i köket medans männen gör "manliga" saker... ;o) Nästa gång ska Maria och jag se på chickflick så då får grabbarna fixa maten =D

Måltiden blev iallafall en jättegod helggryta bestående av fläskfilé, massa blandsvamp,bacon, ölkorv och en del andra smaskiga saker. Till detta serverades det bulgur. Riktigt supergott!! Lite tända ljus och trevligt sällskap förhöjde allt. Till efterrätt blev det en exotisk marängswiss med vanlijkesella samt varm chokladsås. Smarrigt värre!

Kvällen löpte på med sällskapsspel samt massa gos med Viggo. Den lilla sötnosen kämpade väl och länge för att hålla sig vaken och hänga med oss. Han ville verkligen inte sova. Tur för mig då som fick utöva min nya favoritsyssla, snoosa honom i nacken ;o)

Tack för en trevlig kväll, ser fram emot flera mysiga kvällar med er framöver!

Dagen har varit väldigt lugn och skön. Inget som behöver fixas hemma så jag har bara njutit av helgens sista dag. Lagat en carbonara till middag som även kommer bli lunchlåda imorgon. Tänt lite ljus som vanligt och sitter nu och myser framför tvn.

Ha en fortfatt trevlig kväll!

Fredagkväll...

Seg dag som äntligen slutade i att helgen inleddes. Tur jag hade mina pumor på jobbet, de gör jobbet uthärdligt de dagar det är tråkigt och segt.

Ikväll har jag inte fått mycket gjort, känner mig fortfarande lite låg efter kissen. Ringde faktiskt idag till damen i ren desperation för att dubbelkolla att det verkligen var en hane hon hittat. Jättetrevlig kvinna som verkade vara väldigt mån om katten och vart den hamnar. Gav henne tipset om djurskyddsföreningen och va duktiga de är. Tyvärr var det en icke kastrerad hane och det "paketet" gick tydligen inte att ta fel på. Sen var katten ca 6mån så det är antagligen en sommarkatt. Skamligt!!!

Tvättat min jacka ikväll, imorgon ska jag till Örebro och försöka köpa en ny vinterjacka. Har några att välja på här hemma men är sugen på något nytt. Hoppas jag hittar något. Inte ätit någon middag ikväll, somnade i ren utmattning när jag kom hem. Tänkte ta och äta lite frukt nu och mysa. Köpte lite granatäpple, physallis, passionsfrukt, plommon och clementiner igår så det ska bli gott att mumsa på.

Hej så länge!

byts snabbt ut mot förtvivlan och ovisshet

Det verkar som att det inte var min tisse. Fick tillbaka ett sms där det stod att det var en hankatt de hittat. Jag hoppades så mycket att det skulle vara Smulis i och med att platsen de hittade katten inte ligger så långt bort ifrån min. Logisk väg för en katt att springa mot om man är nyfiken, sen är det en tungt trafikerad väg så man lätt kan vilsa bort sig som liten. Har ringt runt till olika katthem, men ingen har fått in min kisse. Dock har de tagit notering om att hon är borta ifall någon skulle komma in. Jäkla glad över att hon är öronmärkt. Fast det är ju till ingen nytta så längde man inte hittar henne. Den som är ansvarig för djurskyddsföreningen här istan var supergullig och sa att hon jobbar i mitt område där jag bor på nätterna och skulle hålla extra koll. En annan kvinna ringde igår angående min annons och undrade om jag hittat katten och undrade om jag sett den andra annonsen som låg ute under upphittat, men det var ju hankatten. Gulligt gjort att bry sig, hon hade katt själv och var orolig.

För övrigt var det en urtrist dag som slutade lite bättre. Hämtade ut linserna, var och handlade ett par nya löpare samt nya ljusstakar plus lite matkomplettering av saker jag glömt dagen innan. Min kollega släppt av mig på stan så jag fick en härlig promenad hem, lite frisk luft. Åt en god hemmalagad pyttipanna med stekt ägg och rödbetor, ska äta samma till lunch idag. Efter maten somnade jag och vaknade bara ett par gånger till och från så jag har sovit gott för en gångs skull. Tror jag somnade runt åtta första gången. Det var välbehövlig sömn efter en lång period av dålig sömn.

Nej, nu är det dags att jobba lite och hoppas på att dagen går fort så det äntligen blir helg.

Vart är du Pipis.... mamma saknar dig =(

RSS 2.0